Syndrom

Hva er Wallenberg syndrom?

Hva er Wallenberg syndrom?

Wallenberg syndrom er en sjelden tilstand der infarkt eller hjerneslag oppstår i lateral medulla. Den laterale medulla er en del av hjernestammen. Oksygenert blod kommer ikke til denne delen av hjernen når arteriene som fører til den er blokkert. Et hjerneslag kan oppstå på grunn av denne blokkeringen.

  1. Hva er lateralt medullært syndrom?
  2. Hvordan diagnostiseres lateralt medullært syndrom?
  3. Hva forårsaker et pica-slag?
  4. Hvilken arterie forsyner lateral medulla?
  5. Hva er Webers syndrom?
  6. Hvordan diagnostiseres Wallenberg syndrom?
  7. Hvordan behandles Wallenberg syndrom?
  8. Hva gjør medullaen?
  9. Hva er et pica-slag?
  10. Hva leverer picaen?
  11. Kan du komme deg etter et hjerneslag?
  12. Hva er tilstanden som kalles pica?

Hva er lateralt medullært syndrom?

Lateral medullary syndrom, også kjent som Wallenberg syndrom, er et klinisk syndrom forårsaket av en akutt iskemisk infarkt av lateral medulla oblongata. Dette er oftest på grunn av okklusjon av den intrakraniale delen av vertebralarterien etterfulgt av PICA og dens grener 1-3.

Hvordan diagnostiseres lateralt medullært syndrom?

Siden lateralt medullært syndrom ofte er forårsaket av hjerneslag, er diagnosen tidsavhengig. Diagnose gjøres vanligvis ved å vurdere vestibulære relaterte symptomer for å finne ut hvor i medulla infarkt har skjedd.

Hva forårsaker et pica-slag?

PICA er det vanligste stedet for okklusjon fra forplantende trombe eller emboli forårsaket av skade på den tredje delen av vertebralarterien, og Wallenbergs syndrom er det vanligste hjerneslaget forårsaket av kiropraktisk manipulasjon (Caplan, 1986).

Hvilken arterie forsyner lateral medulla?

Det er en av de tre hovedarteriene som tilfører blod til lillehjernen, en del av hjernen. Blokkering av den bakre, underordnede cerebellare arterien kan resultere i en type hjerneslag som kalles lateralt medullært syndrom.
...

Posterior inferior cerebellar artery
FMA50518
Anatomisk terminologi

Hva er Webers syndrom?

Webers syndrom, klassisk beskrevet som et midthjerneslagsyndrom og overlegen vekslende hemiplegi, involverer okulomotoriske fascikler i de interpedunkulære cisternene og hjernens peduncle, og forårsaker derved ipsilateral tredje nerveparese med kontralateral hemiparese.

Hvordan diagnostiseres Wallenberg syndrom?

Du må kanskje gjennomgå en CT-skanning eller MR hvis legen din mistenker at du har Wallenberg syndrom. De kan bestille disse bildestudiene for å bekrefte om det er en blokk i arterien nær lateral medulla.

Hvordan behandles Wallenberg syndrom?

Behandling. Behandling for Wallenberg syndrom fokuserer primært på å lindre symptomer og rehabilitering. Det kan være behov for et fôringsrør for alvorlige svelgeproblemer. Tale- og / eller svelgebehandling kan være nyttig.

Hva gjør medulla?

Medulla oblongata ligger ved hjernen din, der hjernestammen forbinder hjernen med ryggmargen. Det spiller en viktig rolle i å formidle meldinger mellom ryggmargen og hjernen. Det er også viktig for å regulere kardiovaskulære og respiratoriske systemer.

Hva er et pica-slag?

Posterior Inferior Cerebellar Artery (PICA) fører blod til denne delen av hjernen. Dette hjerneslaget (Wallenbergs syndrom) fører til at personen har balanseproblemer og lener seg til den ene siden. De kan også ha nummenhet på den ene siden av ansiktet og kroppen og øyehull. De kan ha heshet og problemer med å svelge.

Hva leverer picaen?

Den bakre underordnede cerebellare arterien (eller PICA) er en arterie som gir blodstrøm til cerebellum, en del av hjernen som ligger bak toppen av hjernestammen, noe som hjelper med funksjoner relatert til bevegelse og koordinering.

Kan du komme deg etter et hjerneslag?

De fleste som opplever hjerneslag forbedres, men dette kan ta tid. Fysioterapi er en hjørnestein i utvinningen, spesielt når det gjelder å gjenvinne balanse og lære å gå trygt. 7 Over tid kan skjelvinger og rykkbevegelser bli bedre.

Hva er tilstanden som kalles pica?

Pica er en spiseforstyrrelse som vanligvis defineres som vedvarende inntak av ikke-næringsstoffer i minst 1 måned i en alder som denne oppførselen er uhensiktsmessig for. Det kan være godartet eller ha livstruende konsekvenser.

Rydde opp forkjølelsessår med hjemmemedisiner
De 7 beste forkjølelsessmiddel Sitronmelisse. OTC-antivirale midler. Is. Aloe vera. Solkrem. Stressreduksjon. Ibuprofen eller paracetamol. Reseptbelag...
Hva er akutt nyresvikt?
Akutt nyreskade (AKI), også kjent som akutt nyresvikt (ARF), er en plutselig episode av nyresvikt eller nyreskade som skjer i løpet av få timer eller ...
Hva forårsaker nyrestein?
Nyrestein dannes når urinen inneholder flere krystalldannende stoffer - som kalsium, oksalat og urinsyre - enn væsken i urinen kan fortynne. Samtidig ...