Vitiligo

Hva er Vitiligo?

Hva er Vitiligo?

Vitiligo er en langvarig tilstand der blekhvite flekker utvikler seg på huden. Det er forårsaket av mangel på melanin, som er pigmentet i huden. Vitiligo kan påvirke ethvert hudområde, men det skjer ofte i ansiktet, nakken og hendene og i hudkrøller.

  1. Kan vitiligo forsvinne?
  2. Hvordan starter vitiligo?
  3. Er Vitiligo en genetisk sykdom?
  4. Hvordan kan jeg forhindre vitiligo?
  5. Kan jeg gifte meg med en jente med vitiligo?
  6. Hvilken mat forårsaker vitiligo?
  7. Hvor begynner vitiligo?
  8. Hvor mange år tar vitiligo å spre seg?
  9. Hvor lenge varer vitiligo?
  10. Forverres vitiligo når du blir eldre?
  11. Er vitiligo mer vanlig hos menn eller kvinner?

Kan vitiligo forsvinne?

Behandling. Det er ingen "kur" for vitiligo. Noen ganger forsvinner lapper av seg selv. Men når det ikke skjer, kan leger foreskrive behandlinger som kan hjelpe til med å utjevne hudtonen.

Hvordan starter vitiligo?

Vitiligo oppstår når pigmentproduserende celler (melanocytter) dør eller slutter å produsere melanin - pigmentet som gir hud, hår og øyne farge. De involverte flekkene på huden blir lysere eller hvite. Det er uklart nøyaktig hva som får disse pigmentcellene til å svikte eller dø.

Er Vitiligo en genetisk sykdom?

Noen ganger kjører Vitiligo i familier, men arvemønsteret er komplekst siden flere årsaksfaktorer er involvert. Omtrent en femtedel av personer med denne tilstanden har minst en nær slektning som også er rammet.

Hvordan kan jeg forhindre vitiligo?

Det er for øyeblikket ingen kur mot vitiligo og ingen måte å forhindre tilstanden på. Hvis en person bestemmer seg for å fortsette behandlingen, er målet generelt å gjenopprette pigment og forhindre at depigmentering påvirker mer hud. Å begrense soleksponering er en av de mest effektive måtene å forhindre depigmentering og skade.

Kan jeg gifte meg med en jente med vitiligo?

En person med vitiligo som gifter seg med en annen person med vitiligo, anbefales ikke medisinsk, da det er litt større sjanse for at det går videre til neste generasjon, "sa Tawade. Men samsvar med folk som ikke har vitiligo er sjeldne, la han til..

Hvilken mat forårsaker vitiligo?

Mange tror at Vitiligo kan være forårsaket av å drikke melk kort tid etter å ha spist fisk, sur mat som sitrusfrukter. Infact, mange studier har vist at antioksidanter som folsyre, askorbinsyre, liponsyre og vitamin B12 øker effektiviteten av fototerapi for å kurere vitiligo.

Hvor begynner vitiligo?

Vitiligo begynner vanligvis på hender, underarmer, føtter og ansikt, men kan utvikle seg på hvilken som helst del av kroppen, inkludert slimhinner (fuktig foring av munn, nese, kjønns- og rektalområder), øynene og indre ører.

Hvor mange år tar vitiligo å spre seg?

Segmental vitiligo er unik, til og med utover det faktum at den ikke krysser midtlinjen. Den sprer seg veldig raskt, raskere enn de andre skjemaene, men bare i omtrent 6 måneder (noen ganger opptil et år).

Hvor lenge varer vitiligo?

Behandlingen er permanent, men den kan gjøre huden mer skjør. Lang eksponering for solen må unngås. Depigmentering kan ta 12 til 14 måneder, avhengig av faktorer som dybden på den opprinnelige hudtonen.

Forverres vitiligo når du blir eldre?

Vitiligo er en livslang tilstand. Hos noen pasienter blir pigmenteringsområdene senere gjenopprettet, mens andre kan oppleve opprettholdelse eller forverring av vitiligo med tiden. Det er ukjent om det faktisk blir verre med alderen, ettersom hvert tilfelle er unikt.

Er vitiligo mer vanlig hos menn eller kvinner?

For eksempel har noen studier funnet at vitiligo var vanligere hos menn, mens andre har funnet at det var mer vanlig hos kvinner [5, 8–10, 12–16].

forkjølelsessår wiki
Betyr forkjølelsessår at du har en STD? Hva er årsaken til forkjølelsessår? Hva er en forkjølelsessår Wikipedia? Er forkjølelsessår virkelig ille? Hvo...
forkjølelse og influensa
Как принимать Children's Cold and Flu? Как принимать Cold Flu? Как принимать Children's Cold and Flu? Дозировка. Venter på at de har valgt 4 måneder d...
trening når du er syk
Hvis symptomene dine er over nakken, inkludert ondt i halsen, tett nese, nysing og rivende øyne, er det OK å trene, sier han. Hvis symptomene dine er ...