Hellp

Hva er HELLP-syndrom?

Hva er HELLP-syndrom?

HELLP syndrom er en sjelden lever- og blodproppsforstyrrelse som kan påvirke gravide kvinner. Det er mest sannsynlig at det vil skje umiddelbart etter at babyen er født, men kan vises når som helst etter 20 ukers graviditet, og i sjeldne tilfeller før 20 uker.

  1. Hva forårsaker Hellps syndrom?
  2. Hva skjer hvis du har Hellps syndrom?
  3. Hvordan føles Hellp-smerter?
  4. Hvordan fikser du Hellps syndrom?
  5. Kan jeg få en baby til etter Hellps syndrom?
  6. Skal jeg få en baby til hvis jeg hadde Hellps syndrom?
  7. Hvor fort går Hellp?
  8. Hva er forskjellen mellom Hellp og svangerskapsforgiftning??
  9. Hva er de langsiktige effektene av Hellps syndrom?
  10. Kan du ha Hellp uten høyt blodtrykk?
  11. Hvorfor er blodplater lite i Hellps syndrom?
  12. Kan Hellps syndrom forårsake problemer senere i livet?

Hva forårsaker Hellps syndrom?

HELLP syndrom utvikler seg vanligvis i siste trimester av svangerskapet, men kan forekomme tidligere, eller til og med tilstedeværende postpartum. Årsaken til symptomene er ukjent. Noen eksperter mener HELLP syndrom er en alvorlig form for svangerskapsforgiftning, en graviditetskomplikasjon som forårsaker høyt blodtrykk.

Hva skjer hvis du har Hellps syndrom?

HELLP syndrom forårsaker problemer med blod, lever og blodtrykk. Hvis de ikke behandles, kan disse problemene skade deg og babyen din. Det kan være en sammenheng mellom HELLP syndrom og svangerskapsforgiftning og svangerskapsforgiftning.

Hvordan føles Hellp-smerter?

HELLP syndrom er en graviditetskomplikasjon som påvirker blod og lever. Det er en medisinsk nødsituasjon som trenger rask behandling. Tegn og symptomer på HELLP inkluderer uklart syn, smerter i brystet eller smerter i øvre høyre eller midtre del av magen, hevelse og oppkast.

Hvordan fikser du Hellps syndrom?

Hvordan behandles HELLP syndrom?

  1. Sengeleie, enten hjemme eller på sykehuset.
  2. Blodtransfusjoner for alvorlig anemi og lavt antall blodplater.
  3. Medisin for å forhindre anfall.
  4. Medisin for å senke blodtrykket.
  5. Sykehusopphold med fosterovervåking. ...
  6. Laboratorietester av lever, urin og blod som kan fortelle om HELLP-syndromet blir verre.

Kan jeg få en baby til etter Hellps syndrom?

Blant kvinner med HELLP-syndrom i sin første graviditet var bivirkningene vesentlig sjeldnere i den andre svangerskapet: for tidlige fødsler gikk ned fra 56,0% til 14,2%, og små for svangerskapsalderen fra 6,6% til 2,8%. Mer enn 75% hadde ingen hypertensiv lidelse i andre svangerskap.

Skal jeg få en baby til hvis jeg hadde Hellps syndrom?

HELLP er relatert til svangerskapsforgiftning, og omtrent 4 til 12 prosent av kvinnene diagnostisert med svangerskapsforgiftning utvikler HELLP. HELLP syndrom kan også forårsake komplikasjoner i svangerskapet, og hvis du hadde HELLP i en forrige graviditet, uavhengig av tidspunktet for utbruddet, har du større risiko for å utvikle det i fremtidige svangerskap..

Hvor fort går Hellp?

HELLP-syndrom kan forekomme før tredje trimester, men det er sjeldent. Det kan også forekomme innen 48 timer etter levering, selv om symptomene kan ta opptil 7 dager å være tydelige.

Hva er forskjellen mellom Hellp og svangerskapsforgiftning??

Emneoversikt. HELLP syndrom er en livstruende leversykdom som antas å være en type alvorlig svangerskapsforgiftning. Det er preget av H emolysis (ødeleggelse av røde blodlegemer), E-levated L iver-enzymer (som indikerer leverskade) og L ow P-blodplater. HELLP er vanligvis relatert til svangerskapsforgiftning.

Hva er de langsiktige effektene av Hellps syndrom?

Pasienter med en historie med HELLP-syndrom har økt risiko for tilbakevendende svangerskapsforgiftning og HELLP-syndrom, samt økt langvarig sykdom, spesielt depresjon og kronisk hypertensjon..

Kan du ha Hellp uten høyt blodtrykk?

De fleste kvinner som blir syke har høyt blodtrykk eller svangerskapsforgiftning før de får HELLP-syndrom. Du kan få HELLP syndrom selv om blodtrykket ditt er normalt. Det er mer sannsynlig at du får HELLP-syndrom hvis du er hvit og eldre enn 34 år.

Hvorfor er blodplater lite i Hellps syndrom?

Trombocytopeni har blitt tilskrevet økt forbruk og / eller ødeleggelse av blodplater. Selv om noen etterforskere spekulerer i at spredt intravaskulær koagulopati (DIC) er den primære prosessen i HELLP-syndrom, viser de fleste pasienter ingen abnormiteter i koagulasjonsstudier..

Kan Hellps syndrom forårsake problemer senere i livet?

Når det gjelder de sent psykososiale konsekvensene av svangerskapsforgiftning, er det økende bevis nå for at alvorlig svangerskapsforgiftning og / eller HELLP-syndrom kan forårsake alvorlig og langvarig psykosomatisk sykdom hos noen kvinner postpartum..

Hva er influensa A?
Influensa, eller influensa, er en virusinfeksjon som påvirker luftveiene. Influensa A er en av fire typer virus, som kan forårsake hoste, kroppssmerte...
influensavirus type b что это
Influensavirus - это оболочечный вирус, характеризующийся наличием сегментированного негативного РНК-генома и нуклеокапсид Он относится к семейству Or...
forkjølelse betydning
Oversikt. Forkjølelse er en virusinfeksjon i nese og hals (øvre luftveier). Det er vanligvis ufarlig, selv om det kanskje ikke føles slik. Mange typer...