Hellp

hellp syndrom patofysiologi

hellp syndrom patofysiologi

HELLP er et syndrom preget av trombocytopeni, hemolytisk anemi og leverdysfunksjon antatt å skyldes mikrovaskulær endotelaktivering og celleskade. Patofysiologien til HELLP syndrom er dårlig definert.

  1. Hva er patofysiologien av svangerskapsforgiftning?
  2. Hvorfor er leverenzymer forhøyet i Hellps syndrom?
  3. Hva skjer i Hellps syndrom?
  4. Når utvikler Hellp syndrom seg?
  5. Hvordan er Hellps syndrom forskjellig fra svangerskapsforgiftning??
  6. Hvorfor oppstår ødem i svangerskapsforgiftning?
  7. Kan jeg få en baby til etter Hellps syndrom?
  8. Hva er de langsiktige effektene av Hellps syndrom?
  9. Hvordan føles Hellp-smerter?
  10. Er Hellps syndrom en autoimmun sykdom?
  11. Hva forårsaker Hellp?
  12. Kan Hellps syndrom forårsake problemer senere i livet?

Hva er patofysiologien av svangerskapsforgiftning?

Patofysiologi av svangerskapsforgiftning og eklampsi er dårlig forstått. Faktorer kan omfatte dårlig utviklede uterine placenta spiralarterioler (som reduserer uteroplacental blodstrøm under sen graviditet), en genetisk abnormitet på kromosom 13, immunologiske abnormiteter og placenta iskemi eller infarkt.

Hvorfor er leverenzymer forhøyet i Hellps syndrom?

De forhøyede leverenzymnivåene i syndromet antas å være sekundært til hindring av leverblodstrømmen av fibrinavleiringer i sinusoidene. Denne hindringen fører til periportal nekrose og, i alvorlige tilfeller, intrahepatisk blødning, dannelse av subkapsulær hematom eller leverbrudd.

Hva skjer i Hellps syndrom?

HELLP syndrom forårsaker problemer med blod, lever og blodtrykk. Hvis de ikke behandles, kan disse problemene skade deg og babyen din. Det kan være en sammenheng mellom HELLP syndrom og svangerskapsforgiftning og svangerskapsforgiftning.

Når utvikler Hellp syndrom seg?

Som oftest utvikler HELLP seg i løpet av tredje trimester av svangerskapet (mellom 26 og 40 ukers svangerskap). Noen ganger utvikler det seg i uken etter at babyen er født. Mange kvinner har høyt blodtrykk og får diagnosen svangerskapsforgiftning før de utvikler HELLP-syndrom.

Hvordan er Hellps syndrom forskjellig fra svangerskapsforgiftning??

Emneoversikt. HELLP syndrom er en livstruende leversykdom som antas å være en type alvorlig svangerskapsforgiftning. Det er preget av H emolysis (ødeleggelse av røde blodlegemer), E-levated L iver-enzymer (som indikerer leverskade) og L ow P-blodplater. HELLP er vanligvis relatert til svangerskapsforgiftning.

Hvorfor oppstår ødem i svangerskapsforgiftning?

En kvinne med preeklampsi utvikler høyt blodtrykk og vanligvis protein i urinen, og hun har ofte hevelse (ødem) i bena, hendene, ansiktet eller hele kroppen. Når svangerskapsforgiftning blir alvorlig, kan det føre til farlige komplikasjoner for moren og fosteret.

Kan jeg få en baby til etter Hellps syndrom?

Blant kvinner med HELLP-syndrom i den første svangerskapet var bivirkningene vesentlig sjeldnere i den andre svangerskapet: for tidlige fødsler gikk ned fra 56,0% til 14,2%, og små for svangerskapsalderen fra 6,6% til 2,8%. Mer enn 75% hadde ingen hypertensiv lidelse i andre svangerskap.

Hva er de langsiktige effektene av Hellps syndrom?

Pasienter med en historie med HELLP-syndrom har økt risiko for tilbakevendende svangerskapsforgiftning og HELLP-syndrom, samt økt langvarig sykdom, spesielt depresjon og kronisk hypertensjon..

Hvordan føles Hellp-smerter?

HELLP syndrom er en graviditetskomplikasjon som påvirker blod og lever. Det er en medisinsk nødsituasjon som trenger rask behandling. Tegn og symptomer på HELLP inkluderer uklart syn, smerter i brystet eller smerter i øvre høyre eller midtre del av magen, hevelse og oppkast.

Er Hellps syndrom en autoimmun sykdom?

HELLP er vanligvis ikke beskrevet som en autoimmun lidelse, men den er svært utbredt hos gravide kvinner med autoimmune sykdommer som akutt fosfolipidsyndrom, systemisk lupus erythematosus og trombotisk trombocytopen purpura (132-135).

Hva forårsaker Hellp?

HELLP syndrom utvikler seg vanligvis i siste trimester av svangerskapet, men kan forekomme tidligere, eller til og med tilstedeværende postpartum. Årsaken til symptomene er ukjent. Noen eksperter mener HELLP syndrom er en alvorlig form for svangerskapsforgiftning, en graviditetskomplikasjon som forårsaker høyt blodtrykk.

Kan Hellps syndrom forårsake problemer senere i livet?

Når det gjelder de sent psykososiale konsekvensene av svangerskapsforgiftning, er det økende bevis nå for at alvorlig svangerskapsforgiftning og / eller HELLP-syndrom kan forårsake alvorlig og langvarig psykosomatisk sykdom hos noen kvinner postpartum..

skumsjampo mot vuggehetten
Hvilken sjampo er best for holderen? Hva blir kvitt vuggehetten raskt? Gjør sjampo vuggehetten verre? Hvordan bruker du Mustela Foam Shampoo? Kan jeg ...
Hva er nyresvikt?
Nyresvikt er når nyrene ikke fungerer så bra som de burde. Begrepet nyresvikt dekker mange problemer. Disse problemene kan føre til nyresvikt Nyrene f...
nyresykdom
Nyresykdom betyr at nyrene dine er skadet og ikke kan filtrere blod slik de burde. Du har større risiko for nyresykdom hvis du har diabetes eller høyt...