Kropp

Hva er kroppsdysmorf lidelse?

Hva er kroppsdysmorf lidelse?

Body dysmorphic disorder (BDD), eller kroppsdysmorfisk, er en mental helsetilstand der en person bruker mye tid på å bekymre seg for mangler i utseendet. Disse feilene er ofte umerkelige for andre. Mennesker i alle aldre kan ha BDD, men det er vanligst hos tenåringer og unge voksne.

  1. Hva forårsaker kroppsdysmorfi?
  2. Hvordan fikser du kroppsdysmorfi?
  3. Hva ser en person med kroppsdysmorfi?
  4. Hvor alvorlig er kroppsdysmorf lidelse?
  5. Hva sier du til noen med kroppsdysmorfi?
  6. Hvor vanlig er kroppsdysmorfi?
  7. Kan du selv diagnostisere kroppsdysmorfi?
  8. Kan du være feit med kroppsdysmorfi?
  9. Kan kroppsdysmorfi få deg til å føle deg tynn?
  10. Er du født med kroppsdysmorfi?
  11. Er det forskjellige typer kroppsdysmorfi?
  12. Hvordan påvirker kroppsdysmorfi hjernen?

Hva forårsaker kroppsdysmorfi?

Det er ikke kjent spesifikt hva som forårsaker kroppsdysmorfisk lidelse. Som mange andre psykiske helsemessige forhold, kan kroppsdysmorf lidelse skyldes en kombinasjon av problemer, som for eksempel en familiehistorie av lidelsen, abnormiteter i hjernen og negative evalueringer eller erfaringer om kroppen din eller selvbildet ditt..

Hvordan fikser du kroppsdysmorfi?

Vurder disse tipsene for å takle kroppsdysmorf lidelse:

  1. Skriv i en journal. ...
  2. Ikke bli isolert. ...
  3. Ta vare på deg selv. ...
  4. Bli med i en støttegruppe. ...
  5. Hold fokus på målene dine. ...
  6. Lær avslapning og stressmestring. ...
  7. Ikke ta viktige avgjørelser når du føler fortvilelse eller nød.

Hva ser en person med kroppsdysmorfi?

Personer med BDD: Fokuser ekstremt på utseendet. Med BDD synes folk det er vanskelig å slutte å tenke på hvilke deler av utseendet de ikke liker. De fokuserer på spesifikke ting - som en kvise på huden deres, eller formen eller utseendet på nesen, øynene, leppene, ørene eller hendene.

Hvor alvorlig er kroppsdysmorf lidelse?

Hvis den ikke behandles eller ikke adresseres, kan kroppsdysmorf lidelse føre til alvorlige konsekvenser, inkludert selvmordstanker og forsøk, økt angst og depresjon og spiseforstyrrelser. Kroppsdysmorfisk lidelse kan forårsake en alvorlig svekkelse av den generelle livskvaliteten, noe som vanskeliggjør daglige aktiviteter.

Hva sier du til noen med kroppsdysmorfi?

Her er noen ting du kan si til noen med kroppsdysmorfi som faktisk vil hjelpe dem, i stedet for å få dem til å føle seg verre.

  1. "Du kan snakke med meg." ...
  2. "Du er ikke alene." ...
  3. "Det høres veldig forferdelig ut." ...
  4. "Jeg er her for deg." ...
  5. "Hvordan kan jeg hjelpe?" ...
  6. Bare hør.

Hvor vanlig er kroppsdysmorfi?

BDD ser ut til å være relativt vanlig. Epidemiologiske studier har rapportert en poengprevalens på 0,7% til 2,4% i befolkningen generelt. Disse studiene antyder at BDD er mer vanlig enn lidelser som schizofreni eller anorexia nervosa.

Kan du selv diagnostisere kroppsdysmorfi?

Du kan ikke selvdiagnostisere kroppsdysmorf lidelse (BDD). Det er en diagnose som bare kan stilles av en mental helsepersonell - psykiater eller psykolog.

Kan du være feit med kroppsdysmorfi?

Kroppsdysmorf lidelse ligner noe på spiseforstyrrelser der kvinner, spesielt, ser på seg selv som for fete når de kan være i normalvekt. I motsetning til anoreksi eller bulimi, påvirker kroppsdysmorf lidelse menn og kvinner likt, sa Cleek.

Kan kroppsdysmorfi få deg til å føle deg tynn?

Alle i alle aldre kan ha BDD - og det påvirker både menn og kvinner. Men det kan påvirke dem annerledes - for eksempel kan BDD få en mann til å se seg selv som tynnere og mindre muskuløs enn de er. Det kan få en kvinne til å se seg selv som mye større enn de er, og omvendt.

Er du født med kroppsdysmorfi?

Genetikk. Noen bevis tyder på at BDD er mer vanlig hos personer hvis familiemedlemmer også har BDD. Men det er vanskelig å vite om symptomer - som å tro at du er vansiret eller hyppig speilkontroll - arves fra foreldrenes gener eller blir plukket opp fra deres oppførsel.

Er det forskjellige typer kroppsdysmorfi?

Det er to undertyper av BDD: Muscle Dysmorphia og BDD by Proxy. Begge disse undertypene ser ut til å svare på de samme grunnleggende behandlingsstrategiene som BDD (kognitiv atferdsterapi eller CBT og medisiner). Spesielt CBT-terapeuten trenger imidlertid å justere behandlingen slik at den har riktig fokus.

Hvordan påvirker kroppsdysmorfi hjernen?

Nå har forskere ved UCLA bestemt at hjernen til personer med BDD har abnormiteter i behandlingen av visuelt input, spesielt når de undersøker sitt eget ansikt. Videre fant de at de samme systemene i hjernen er overaktive i både BDD og tvangslidelser, noe som tyder på en sammenheng mellom de to.

influensa b symptomer hos voksne
Influensa B symptomer feber. frysninger. sår hals. hoste. rennende nese og nysing. utmattelse. muskelsmerter og kroppssmerter. Hvor lenge varer influe...
forkjølelsessår
Betyr forkjølelsessår at du har en STD? Hva er hovedårsaken til forkjølelsessår? Hva forårsaker forkjølelsessår på leppene? Hvordan blir du kvitt fork...
kaldt bad fordel
Lindrer ømme og verkende muskler I følge Gardner er den største fordelen med isbad mest sannsynlig at de rett og slett får kroppen til å føle seg bra....