Synkope

Typer synkope eller besvimelse

Typer synkope eller besvimelse

Det er tre brede kategorier av årsaker: hjerte- eller blodkarrelatert; refleks, også kjent som nevralmediert; og ortostatisk hypotensjon. Problemer med hjerte og blodkar er årsaken hos ca. 10%, og vanligvis er de mest alvorlige mens nevralmediert er den vanligste.

  1. Hva er de 4 klassifiseringene av synkope?
  2. Hva er forskjellen mellom synkope og besvimelse?
  3. Hva er forskjellen mellom nevrokardiogen synkope og vasovagal synkope?
  4. Hva er Presyncope og syncope?
  5. Hvordan føles synkope?
  6. Hva er hjertesynkope?
  7. Er synkope et tegn på hjerneslag?
  8. Er det OK å sove etter besvimelse?
  9. Hva er den vanligste årsaken til besvimelse?
  10. Hvorfor besvimer jeg når jeg kaster?
  11. Går vasovagal synkope noen gang?
  12. Er vasovagal synkope en hjertesykdom?

Hva er de 4 klassifiseringene av synkope?

Klassifisering og differensialdiagnose

Synkope er klassifisert som nevralmediert (refleks), hjerte-, ortostatisk eller nevrologisk (tabell 1). Forekomsten av disse klassifiseringene, basert på fem populasjonsbaserte studier med 1002 ikke-valgte pasienter med synkope, er vist i tabell 2.

Hva er forskjellen mellom synkope og besvimelse?

Synkope er et midlertidig bevissthetstap som vanligvis er relatert til utilstrekkelig blodstrøm til hjernen. Det kalles også besvimelse eller "forbigående". Det oppstår ofte når blodtrykket er for lavt (hypotensjon) og hjertet ikke pumper nok oksygen til hjernen.

Hva er forskjellen mellom nevrokardiogen synkope og vasovagal synkope?

Vasovagal synkope (vay-zoh-VAY-gul SING-kuh-pee) oppstår når du besvimer fordi kroppen din overreagerer til visse utløsere, for eksempel synet av blod eller ekstrem følelsesmessig nød. Det kan også kalles nevrokardiogen synkope. Den vasovagale synkopeutløseren får pulsen og blodtrykket til å synke plutselig.

Hva er Presyncope og syncope?

I utgangspunktet er presynkope (pre-sin-co-pee) følelsen av at du kommer til å besvime. Du kan føle deg lys og svak, blant andre symptomer, men du går faktisk ikke bort. Du føler deg vanligvis bedre innen få minutter. Hvis du besvimer og gjenvinner bevisstheten, kalles det synkope.

Hvordan føles synkope?

Mange ganger føler pasientene en episode av synkope som kommer. De har det som kalles "premonitory symptomer", for eksempel følelse av lyshår, kvalme og hjertebank (uregelmessige hjerterytmer som føles som "flagrende" i brystet).

Hva er hjertesynkope?

Kardiovaskulær synkope er et kort bevissthetstap (fra noen få sekunder til noen minutter), som er preget av rask debut og spontan gjenoppretting. Det er forårsaket av redusert blodstrøm til hjernen.

Er synkope et tegn på hjerneslag?

Slag eller nær slag kan sjelden føre til synkope. En bestemt undertype hjerneslag som påvirker hjernens bakside kan føre til et plutselig tap av stabilitet og et fall, men bevisstheten opprettholdes vanligvis.

Er det OK å sove etter besvimelse?

Når en person besvimer, lider de et kort bevissthetstap. Det anbefales at du legger personen ned og løfter føttene. De fleste vil komme seg raskt etter besvimelse når de legger seg fordi mer blod kan strømme til hjernen din.

Hva er den vanligste årsaken til besvimelse?

Hjerterytmeforandringer er de vanligste årsakene til at man mister svimmelhet eller synkope. Ofte er besvimelsesepisoder forårsaket av en midlertidig endring i normal kroppsfunksjon. Hjerterytmeforandringer som takykardi er farligere og potensielt livstruende årsaker til besvimelse.

Hvorfor besvimer jeg når jeg kaster?

Men anstrengelse senker blodvolumet som kommer tilbake til hjertet, noe som reduserer mengden blod som forlater det. Spesielle trykkreseptorer i blodårene i nakken registrerer økt trykk fra anstrengelse og utløser en senking av hjertefrekvensen for å senke blodtrykket, noe som fører til at folk blir.

Går vasovagal synkope noen gang?

Vasovagal synkope er en veldig vanlig tilstand. Heldigvis forekommer det vanligvis i sjeldne, isolerte episoder eller i en begrenset periode. De fleste som har vasovagal synkope, lever helt normale liv.

Er vasovagal synkope en hjertesykdom?

I motsetning til andre årsaker til besvimelse, signaliserer ikke vasovagal synkope et underliggende problem med hjertet eller hjernen.

Hva er influensa B?
Hvilken influensa er verre A eller B? Hvordan får du influensa B? Hvor lenge varer influensa B? Hvor smittsom er influensa type B? Hvordan behandles i...
forkjølelse behandling
Kaldemedisiner som fungerer Hold deg hydrert. Vann, juice, klar buljong eller varmt sitronvann med honning hjelper til med å løsne overbelastning og f...
kald behandling
Kaldemedisiner som fungerer Hold deg hydrert. Vann, juice, klar buljong eller varmt sitronvann med honning hjelper til med å løsne overbelastning og f...