Scaphoid

Årsaker, symptomer og behandlinger av en Scaphoid fraktur

Årsaker, symptomer og behandlinger av en Scaphoid fraktur

Symptomer på skafoidfraktur inkluderer vanligvis smerte og ømhet i området like under tommelfoten. Disse symptomene kan forverres når du prøver å knipe eller forstå noe. Behandling for en scafoidbrudd kan variere fra avstøpning til kirurgi, avhengig av bruddets alvorlighetsgrad og plassering på beinet.

  1. Hvordan behandles et scafoidbrudd?
  2. Hvordan vet du om du har et scafoidbrudd?
  3. Kan et scafoidbrudd leges av seg selv?
  4. Hva skjer hvis en scafoidbrudd blir ubehandlet?
  5. Er et scafoidbrudd alvorlig?
  6. Kan du kjøre med en ødelagt scaphoid?
  7. Hvor lenge bruker du en rollebesetning for en scaphoid fraktur?
  8. Vises skafoidfrakturer på røntgenbilder?
  9. Kan du knekke sjafiden uten å vite det??
  10. Vil sjafoiden min noen gang gro?
  11. Gjør alle scaphoid frakturer trenger kirurgi?
  12. Kan scaphoid helbrede om 4 uker?

Hvordan behandles et scafoidbrudd?

Det er to generelle tilnærminger for behandling av skafoidfraktur: støpt immobilisering eller kirurgisk stabilisering. Så lenge scaphoidfrakturen ikke forskyves (ute av posisjon), er støpt immobilisering en veldig rimelig behandling. Rollelisten må strekke seg over tommelen for å begrense mobiliteten til tommelen.

Hvordan vet du om du har et scafoidbrudd?

De vanligste tegnene og symptomene på en skafoidfraktur inkluderer smerte, hevelse og ømhet over tommelen på håndleddet. Det er merkbar ømhet å ta på over "den anatomiske snusboksen." Crunchiness og smerte med gripende bevegelser er også vanlige symptomer som kan bli funnet med en slik skade.

Kan et scafoidbrudd leges av seg selv?

Når en scafoidbrudd gjenkjennes ved første røntgen, begynner behandlingen umiddelbart. Siden pasienter ofte antar at skaden bare er en forstuing, er det ofte slik at de venter på at den skal gro av seg selv. I noen tilfeller blir håndleddet bedre, men i mange tilfeller klarer ikke beinet å leges.

Hva skjer hvis en scafoidbrudd blir ubehandlet?

En scafoidbrudd kan føre til artrose i håndleddet, spesielt hvis bruddet er ubehandlet og ikke leges riktig. Dette kalles “nonunion”. Alvorlige tilfeller av denne typen slitasjegikt kan føre til feil justering av håndleddben i det som kalles scaphoid nonunion advanced collaps (SNAC).

Er et scafoidbrudd alvorlig?

Når den ikke behandles med immobilisering med en gang, kan bruddet mislykkes. Dette kalles nonunion, og det kan forårsake alvorlige langvarige komplikasjoner. Omtrent 5 prosent av skafoidfrakturer er ikke-forening. Avaskulær nekrose kan også forårsake nonunion.

Kan du kjøre med en ødelagt scaphoid?

Du bør unngå tunge oppgaver med den skadde hånden i seks uker. Du kan gå tilbake til å kjøre når rollebesetningen din er fjernet, og du føler deg trygg på å gjøre det. Dette er vanligvis etter seks uker.

Hvor lenge bruker du en rollebesetning for en scaphoid fraktur?

Enten behandlingen er kirurgisk eller ikke-kirurgisk, kan det hende du blir bedt om å ha en støpejern eller skinne i opptil 6 måneder eller til bruddet ditt har grodd. I motsetning til de fleste andre brudd, har scafoidfrakturer en tendens til å gro sakte.

Vises skafoidfrakturer på røntgenbilder?

Spesiell røntgenstråler fra scaphoid tatt med hånden og håndleddet i en bestemt posisjon kan bidra til å vise en scaphoidfraktur. Imidlertid kan det hende at om lag 2 av 10 sjafoidfrakturer ikke blir sett på røntgen først. I noen tilfeller vil et scafoidbrudd ikke vises på røntgen før rundt 10-14 dager etter den første skaden..

Kan du knekke sjafiden uten å vite det??

Tegn og symptomer

Besøk en håndkirurg så snart som mulig hvis du tror du har brukket håndleddet. En skafoidfraktur diagnostiseres vanligvis av en røntgen av håndleddet. Imidlertid viser røntgen ikke alltid scaphoidfrakturer. Et brudd i beinet som ennå ikke kan sees på røntgen, kalles en ”okkult” brudd.

Vil sjafoiden min noen gang gro?

Konklusjon Subakutte skafoidfrakturer (presenteres innen 6 måneder etter skade) kan forventes å lykkes med støping alene, selv om den første diagnosen er forsinket.

Gjør alle scaphoid frakturer trenger kirurgi?

Finnes det ikke-kirurgiske behandlinger for skafoidfraktur? Ja. Hvis du får riktig behandling og begrenser aktiviteten med hånden, kan et scafoidbrudd leges uten kirurgi. Legen din vil sannsynligvis anbefale støping hvis det ser ut til at beinene kan gro av seg selv.

Kan scafoid helbrede om 4 uker?

Flertallet helbreder hendelsesløst etter fire til seks uker med immobilisering, avhengig av bruddtype. Generelt bør proksimale skafoidfrakturer behandles med intern fiksering.

Hva er influensa A?
Influensa, eller influensa, er en virusinfeksjon som påvirker luftveiene. Influensa A er en av fire typer virus, som kan forårsake hoste, kroppssmerte...
Hva er forkjølelse?
Forkjølelse er en virusinfeksjon i nese og hals (øvre luftveier). Det er vanligvis ufarlig, selv om det kanskje ikke føles slik. Mange typer virus kan...
forkjølelse og influensa
Как принимать Children's Cold and Flu? Как принимать Cold Flu? Как принимать Children's Cold and Flu? Дозировка. Venter på at de har valgt 4 måneder d...