Fibroadenomas

Hva du bør vite om ikke-kreftfibroadenom

Hva du bør vite om ikke-kreftfibroadenom

Fibroadenomas er blant de vanligste ikke-kreftformede (godartede) brystklumpene hos unge kvinner. Behandlingen kan omfatte overvåking for å oppdage endringer i størrelse eller følelse, en biopsi for å evaluere klumpen eller kirurgi for å fjerne den.

  1. Når skal jeg være bekymret for et fibroadenom?
  2. Må alle fibroadenomer biopsies?
  3. Hva vil skje hvis fibroadenom ikke fjernes?
  4. Må ikke kreftformede brystklumper fjernes?
  5. I hvilken størrelse skal et fibroadenom fjernes?
  6. Øker fibroadenom bryststørrelsen?
  7. Hvorfor gjør fibroadenomer vondt?
  8. Kan fibroadenomer vokse tilbake etter fjerning?
  9. Hvor lang tid tar en fibroadenomkirurgi?
  10. Hvordan blir du kvitt fibroadenomer uten kirurgi?
  11. Vokser fibroadenomer raskt?

Når skal jeg være bekymret for et fibroadenom?

Hvis du finner en klump i brystet, bør du oppsøke legen din. Du kan ikke si sikkert hva det er av hvordan det føles. Legen din vil sannsynligvis føle klumpen slik at de kan måle tekstur og størrelse. Selv om de tror det kan være et fibroadenom, kan de anbefale at du får flere tester for å bekrefte det.

Må alle fibroadenomer biopsies?

I noen tilfeller kan fibroadenomer vise svært aktive eller "atypiske" celler på en biopsi. Fibroadenomer med atypiske celler må vanligvis fjernes kirurgisk og undersøkes. Små lesjoner som ser ut som fibroadenomer ved ultralyd, krever kanskje ikke biopsi. Disse kan følges opp med en ultralydskanning i stedet.

Hva vil skje hvis fibroadenom ikke fjernes?

Fibroadenomas forårsaker vanligvis ingen komplikasjoner. Det er mulig at en person kan utvikle brystkreft ut av et fibroadenom, men dette er høyst usannsynlig. Ifølge forskning blir bare rundt 0,002 til 0,125 prosent av fibroadenomer kreft.

Må ikke kreftformede brystklumper fjernes?

I motsetning til kompliserte cyster, er de ikke forbundet med brystkreft og trenger ikke behandling når de har blitt diagnostisert. I tillegg kan leger også anbefale at cyster eller klumper som endrer brystformen, fjernes1.

I hvilken størrelse skal et fibroadenom fjernes?

Det er ingen strenge størrelseskriterier for eksisjon av fibroadenomer; Imidlertid antyder noen studier fjerning av fibroadenomer som er større enn 2 til 3 cm. Andre indikasjoner for kirurgisk reseksjon av et fibroadenom inkluderer ubehag, vekst ved bildebehandling / undersøkelse eller usikker patologisk diagnose.

Øker fibroadenom bryststørrelsen?

Et fibroadenom kan føles fast, glatt, gummiaktig eller hardt og har en veldefinert form. Vanligvis smertefri, kan det føles som en marmor i brystet, og beveger seg lett under huden din når den undersøkes. Fibroadenomas varierer i størrelse, og de kan forstørre eller krympe alene.

Hvorfor gjør fibroadenomer vondt?

Ofte oppdager kvinner at fibroadenom blir ømt i dagene før menstruasjonen. Å skyve eller stikke på klumpen kan også gjøre det ømt. Forskere vet ikke hva som forårsaker fibroadenomer. Vi vet at de er ganske vanlige, spesielt hos kvinner i alderen 15 til 25 år.

Kan fibroadenomer vokse tilbake etter fjerning?

Etter at et fibroadenom er fjernet, er det mulig for en eller flere nye fibroadenomas å utvikle seg. Nye brystklumper må vurderes med mammogram, ultralyd og muligens biopsi - for å avgjøre om klumpen er et fibroadenom eller kan bli kreft.

Hvor lang tid tar en fibroadenomkirurgi?

Fremgangsmåten tar omtrent 1 time. Kirurgen tar et lite kutt på brystet. Kreft og noe av det normale brystvevet rundt det fjernes. En patolog undersøker en prøve av det fjernede vevet for å sikre at all kreft er tatt ut.

Hvordan blir du kvitt fibroadenomer uten kirurgi?

Fibroadenoma cryoablation er en teknikk som brukes til å fryse klumpen for å ødelegge den. Her ville kirurgen sette inn en tynn enhet kalt kryoprobe gjennom brysthuden til fibroadenomklumpen. Fra enheten frigjøres en gass for å ødelegge vevet.

Vokser fibroadenomer raskt?

Det vanligste symptomet på en phyllodes-svulst er en brystklump som du eller legen din kan føle mens du undersøker brystene. Phyllodes-svulster har en tendens til å vokse raskt, innen en periode på uker eller måneder, til en størrelse på 2-3 cm eller noen ganger større.

De sjokkerende fordelene med kalde dusjer
Kalddusj fordeler nr. 1 Øk immunfunksjonen. ... Fordeler med kald dusj nr. 2 Reduser depresjon. ... Fordeler med kald dusj nr. 3 Fremskynde stoffskift...
kaldt bad fordel
Lindrer ømme og verkende muskler I følge Gardner er den største fordelen med isbad mest sannsynlig at de rett og slett får kroppen til å føle seg bra....
Stages of a Cold Sore
Stadier av forkjølelsessår Trinn 1 Prikking og kløe oppstår omtrent 24 timer før blemmer brister. Trinn 2 Væskefylte blemmer vises. Trinn 3 Blærene sp...