Syringomyelia

Hva er Syringomyelia?

Hva er Syringomyelia?

Syringomyelia er en tilstand som er preget av et væskefylt hulrom eller cyste kjent som en syrinx som dannes i ryggmargen. Syringomyelia er en kronisk tilstand, og en syrinx kan utvide seg over tid med å komprimere eller ødelegge det omkringliggende nervevevet.

  1. Hvor lenge kan du leve med syringomyelia?
  2. Hvordan behandles syringomyelia?
  3. Hvor alvorlig er syringomyelia?
  4. Kan syringomyelia forsvinne?
  5. Er syringomyelia en funksjonshemning?
  6. Hva skal du ikke gjøre med syringomyelia?
  7. Hvordan føles syringomyelia?
  8. Er syringomyelia en autoimmun lidelse?
  9. Er syringomyelia en sjelden sykdom?
  10. Kan en syrinx forårsake lammelse?
  11. Hva skjer når en syrinx brister?
  12. Gir syringomyelia tretthet?

Hvor lenge kan du leve med syringomyelia?

I det siste vokser antall pasienter som holder seg stabile, selv om en eldre studie antydet at 20% av pasientene som led av Syringomyelia døde i en gjennomsnittsalder på 47 år..

Hvordan behandles syringomyelia?

Kirurgi anbefales vanligvis til personer med symptomatisk eller progressiv syringomyelia. Det er to generelle behandlingsformer: gjenoppretting av normal CSF-strømning rundt ryggmargen, og direkte drenering av syrinxen. Hvilken behandling avhenger av hva som forårsaker symptomene.

Hvor alvorlig er syringomyelia?

Hos noen mennesker kan syringomyelia utvikle seg og føre til alvorlige komplikasjoner. Andre har ingen symptomer. Mulige komplikasjoner når syrinx forstørres eller hvis det skader nerver i ryggmargen, inkluderer: En unormal kurve i ryggraden (skoliose)

Kan syringomyelia forsvinne?

Ubehandlet har syrinxer en tendens til å utvide seg over tid, selv om noen forblir stabile eller til og med forsvinner. Dessverre er det ikke alltid klart hvilket kurs en syrinx vil følge. Syringomyelia er også kjent som hydromyelia.

Er syringomyelia en funksjonshemning?

Pasienter med funksjonsbegrensninger på grunn av avansert syringomyelia kan være i stand til å få uføretrygd. Syringomyelia er en tilstand der væskefylte cyster dannes i ryggmargen. Når cyster vokser, kan de skade ryggmargen, noe som fører til svekkelser.

Hva skal du ikke gjøre med syringomyelia?

Unngå å gjøre noe som forverrer symptomene dine. For mange mennesker med syringomyelia kan tunge løft og anstrengelser utløse symptomer, så unngå disse aktivitetene. Unngå også å bøye nakken.

Hvordan føles syringomyelia?

Syringomyelia er vanligvis langsomt progressiv, men raskt kan forekomme. Vanlige symptomer inkluderer smerter i nakke og skuldre. Smerter kan også påvirke armene og hendene og kan beskrives som en brennende, prikkende eller gjennomborende følelse.

Er syringomyelia en autoimmun lidelse?

GBS er en akutt post-infeksiøs autoimmun sykdom som formidles av autoantistoffer mot myelin fra perifere nerver. Syringomyelia er en kronisk sykdom preget av et hulrom som strekker seg i lengderetningen inne i ryggmargen.

Er syringomyelia en sjelden sykdom?

Syringomyelia er en sjelden tilstand som forårsaker utvikling av en væskefylt cyste i ryggmargen.

Kan en syrinx forårsake lammelse?

Skader på den hvite substansen forårsaker stabilitet og dårlig muskelkontroll. Venstre ubehandlet, kan en syrinx til slutt føre til lammelse.

Hva skjer når en syrinx brister?

Trykk bygger seg opp i syrinxen til den forstørres og sprekker, og skader normalt ryggmargsvev og skader nerveceller.

Gir syringomyelia tretthet?

Andre symptomer inkluderer: Alvorlig hodepine, numming og prikking i lemmer og andre områder av kroppen, tap av følelse for varmt og kaldt i hender og føtter, kronisk tretthet, nuerogen blære og tarm, svekkelse av armer, hender, ben og føtter.

hva er influensa
Influensa er en smittsom luftveissykdom forårsaket av influensavirus som infiserer nese, hals og noen ganger lungene. Det kan føre til mild til alvorl...
Hva forårsaker forkjølelsessår?
Forkjølelsessår (herpes labialis) er små blemmer som vanligvis dannes på leppene eller huden rundt munnen, nesen og haken. De er forårsaket av infeksj...
10 hjemmemedisiner for feberblærer
Naturlige hjemmemedisiner mot feberblærer Is. Is kan bidra til å behandle betennelse ved å redusere blodstrømmen til området. ... Sitronmelisse (Melis...