Shigella

Hva er Shigellosis eller Shigella

Hva er Shigellosis eller Shigella
  1. Er Shigella og shigellosis det samme?
  2. Hvilken sykdom forårsaker Shigella?
  3. Hva er symptomene på shigellose?
  4. Hvor kommer shigella fra?
  5. Hvordan dreper du Shigella-bakterier?
  6. Hvilken mat forårsaker shigella?
  7. Hva skjer hvis Shigella blir ubehandlet?
  8. Hva gjør Shigella med kroppen din?
  9. Hvor finnes shigella i kroppen?
  10. Kan shigella holde seg i systemet ditt?
  11. Hvem er mest utsatt for Shigella?
  12. Hvordan tester du for Shigella?

Er Shigella og shigellosis det samme?

Shigella (shih-GEHL-uh) bakterier forårsaker en infeksjon som kalles shigellose. Shigella forårsaker anslagsvis 450 000 infeksjoner i USA hvert år. De fire artene av Shigella er: Shigella sonnei (den vanligste arten i USA)

Hvilken sykdom forårsaker Shigella?

Shigella-bakterier forårsaker en infeksjon som kalles shigellose. De fleste med Shigella-infeksjon har diaré (noen ganger blodig), feber og magekramper.

Hva er symptomene på shigellose?

Symptomer på shigellose inkluderer: Diaré (noen ganger blodig) Feber. Magesmerter.
...
Når skal du kontakte legen din

Hvor kommer shigella fra?

Den ultimate kilden til Shigella-bakterier er infisert ekskrement fra et tidligere infisert individ. At smittsomt materiale blir spredt til nye tilfeller ved kontakt mellom mennesker eller via forurenset mat eller vann. Et nytt tilfelle av bacillær dysenteri oppstår etter at organismen er inntatt.

Hvordan dreper du Shigella-bakterier?

Hånddesinfiseringsmiddel med minst 60% alkohol er effektivt til å drepe Shigella-bakterier. Men bruk såpe og vann så snart som mulig etterpå, fordi hånddesinfiseringsmiddel ikke dreper alle typer bakterier og kanskje ikke fungerer like bra hvis hendene er synlige fettete eller skitne.

Hvilken mat forårsaker shigella?

Salater (potet, tunfisk, reker, makaroni og kylling), rå grønnsaker, melk og meieriprodukter og fjærfe kan bære Shigella-bakterier. Vann som er forurenset med menneskelig avfall og uhygienisk håndtering av mathandlere er de vanligste årsakene til forurensning i disse matvarene..

Hva skjer hvis Shigella blir ubehandlet?

Ubehandlet kan tykktarmen sprekke og forårsake peritonitt, en livstruende tilstand som krever akutt kirurgi. Den andre relativt sjeldne komplikasjonen som kan oppstå med en Shigella-infeksjon er utviklingen av hemolytisk uremisk syndrom (HUS).

Hva gjør Shigella med kroppen din?

Shigella-bakteriene passerer gjennom magen og formerer seg i tynntarmen. De spres deretter inn i tykktarmen (også kjent som kolon) og forårsaker kramper i den delen av kroppen din, sammen med diaré.

Hvor finnes shigella i kroppen?

Shigellosis er en infeksjon i tykktarmen (tyktarmen) forårsaket av Shigella-bakterier. Shigellose kalles også bacillær dysenteri fordi det kan forårsake alvorlig diaré. Imidlertid forårsaker infeksjonen ofte bare milde symptomer. Shigella finnes i vann som er forurenset med infisert kloakk.

Kan shigella holde seg i systemet ditt?

Shigella-infeksjon rydder vanligvis opp uten komplikasjoner. Men det kan ta uker eller måneder før tarmvanene dine blir normale.

Hvem er mest utsatt for Shigella?

Shigellose er i stor grad en sykdom hos barn, med det høyeste antall tilfeller rapportert hos barn yngre enn fem. Infeksjon forekommer hyppigst om sommeren. Mennesker med høyest risiko inkluderer de som går i barnehage, reisende i utlandet og menn som har sex med menn.

Hvordan tester du for Shigella?

For å bekrefte diagnosen shigellose tar legene en avføringsprøve og sender den til et laboratorium for å vokse (dyrke) og identifisere bakteriene. Bakterier blir også testet for å se hvilke antibiotika som er effektive (en prosess som kalles sensitivitetstesting).

Hva er forkjølelse?
Forkjølelse er en virusinfeksjon i nese og hals (øvre luftveier). Det er vanligvis ufarlig, selv om det kanskje ikke føles slik. Mange typer virus kan...
forkjølelse og influensa
Как принимать Children's Cold and Flu? Как принимать Cold Flu? Как принимать Children's Cold and Flu? Дозировка. Venter på at de har valgt 4 måneder d...
kald behandling
Kaldemedisiner som fungerer Hold deg hydrert. Vann, juice, klar buljong eller varmt sitronvann med honning hjelper til med å løsne overbelastning og f...