Papilledema

Hva er Papilledema?

Hva er Papilledema?

Papilledema, også kjent som papillødem, er hevelse i optisk plate som er sekundær til forhøyet intrakranielt trykk. [1, 2] I motsetning til andre årsaker til hevelse i optisk plate, er syn vanligvis godt bevart med akutt papilledema.

  1. Er Papilledema alvorlig?
  2. Hva er den vanligste årsaken til papilledema?
  3. Hva forårsaker Papilledema?
  4. Er Papilledema en nødsituasjon?
  5. Hvor raskt utvikler Papilledema seg?
  6. Er Papilledema reversibel?
  7. Kan en hovent optisk nerve være ingenting?
  8. Kan Papilledema forårsake vektøkning?
  9. Vises Papilledema opp på MR?
  10. Kan vektøkning føre til hevelse i synsnerven?
  11. Hva som forårsaker væskeoppbygging bak øyet?
  12. Kan du føle hevelse i hjernen?

Er Papilledema alvorlig?

Papilledema er hevelse i synsnerven din, som forbinder øyet og hjernen. Denne hevelsen er en reaksjon på en opphopning av trykk i eller rundt hjernen din som kan ha mange årsaker. Ofte er det et advarselstegn på en alvorlig medisinsk tilstand som trenger oppmerksomhet, for eksempel hjernesvulst eller blødning.

Hva er den vanligste årsaken til papilledema?

Papilledema er vanligvis forårsaket av følgende: Hjernesvulst eller abscess. Hodeskade. Blødning i hjernen.

Hva forårsaker Papilledema?

Papilledema oppstår når økt trykk fra hjernen og cerebrospinalvæske plasseres på synsnerven. Dette får nerven til å hovne opp når den kommer inn i øyeeplet ved optisk plate. Det er noen alvorlige medisinske tilstander som kan føre til at dette økte trykket utvikles, inkludert hodetraumer.

Er Papilledema en nødsituasjon?

Høyt blodtrykk bør håndteres som en nødsituasjon på sykehuset hvis det resulterer i papilledema. Idiopatisk intrakraniell hypertensjon kan behandles med gjentatte ryggkraner for å fjerne overflødig spinalvæske, eller med medisiner som kalles acetazolamid (Diamox og andre merkenavn).

Hvor raskt utvikler Papilledema seg?

Tidsforløpet for utvikling av papilledema kan være uker hvis det bare er en langsom og mild økning i intrakranielt trykk, men alvorlige og raske trykkendringer kan føre til at papilledema oppstår innen en dag.

Er Papilledema reversibel?

De fleste synsfeil assosiert med papilledema er reversible hvis intrakranielt trykk senkes før det blir synsnerveskade. Faktisk viste omtrent to tredjedeler av pasientene som inngikk i denne studien ikke bevis for permanent nervefiberskade 1 år etter oppfølging.

Kan en hovent optisk nerve være ingenting?

Det er mulig at synsnerven blir betent uten å påvirke synet. En nøye medisinsk evaluering av øyet kan generelt peke på optisk nevritt, selv om du ikke har symptomer.

Kan Papilledema forårsake vektøkning?

Hva forårsaker papilledema? Papilledema kan ramme hvem som helst, men rammer hovedsakelig unge kvinner med fedme, spesielt de med nylig betydelig vektøkning.

Vises Papilledema opp på MR?

MR-avbildning kan lette deteksjonen og demonstrere endringer av forhøyet ICP i god tid før papilledema dukker opp ved fundoskopisk undersøkelse. MR-bildeskilt som utflating av den bakre sclera, utvidelse av ONS og utstikk av det optiske platehodet kan være nyttig i innstillingen av papilledema.

Kan vektøkning føre til hevelse i synsnerven?

Anslagsvis 100.000 amerikanere har det, og tallet øker ettersom fedme blir mer utbredt. IIH gir økt trykk i væskefylte rom i og rundt hjernen. Dette trykket kan forårsake hevelse og skade på optiske nerver som forbinder øynene til hjernen.

Hva som forårsaker væske som bygger seg opp bak øyet?

Makulaødem oppstår når det er unormal lekkasje og opphopning av væske i makulaen fra skadede blodkar i den nærliggende netthinnen. En vanlig årsak til makulaødem er diabetisk retinopati, en sykdom som kan skje med personer med diabetes.

Kan du føle hevelse i hjernen?

Symptomer på hevelse i hjernen varierer, avhengig av alvorlighetsgraden og årsaken. Vanligvis begynner de plutselig. Du kan merke noen av disse symptomene: Hodepine.

influensabehandling
Men hvis du har en alvorlig infeksjon eller har høyere risiko for komplikasjoner, kan legen din foreskrive et antiviralt middel for å behandle influen...
fordelene med kald dusj
Fordelene med å ta en kald dusj inkluderer beroligende kløende hud. vekker deg. økende sirkulasjon. redusere ømhet i muskler etter trening. potensielt...
hvis du blir forkjølet, hva gjør du for at du skal føle deg bedre
Disse rettsmidlene kan hjelpe deg til å føle deg bedre Hold deg hydrert. Vann, juice, klar buljong eller varmt sitronvann med honning hjelper til med ...