Myxedema

Hva er myxedema?

Hva er myxedema?

Myxedema er et begrep som vanligvis brukes for å betegne alvorlig hypotyreose. Myxedema brukes også til å beskrive de dermatologiske endringene som oppstår i hypotyreose og tidvis hypertyreose.

  1. Hva er tegn og symptomer på myxedema?
  2. Hva er årsaken til myxedema?
  3. Hva er myxødem?
  4. Hvordan ser myxedema ut?
  5. Hvordan diagnostiseres myxedema?
  6. Hva er hovedkarakteristikken for myxedema?
  7. Hvordan blir jeg kvitt myxedema?
  8. Hvordan kan jeg forhindre myxedema?
  9. Hvordan ser Pretibial myxedema ut?
  10. Hva er myxedema-krise?
  11. Hvor vanlig er myxedema?
  12. Vil jeg dø uten skjoldbruskmedisiner?

Hva er tegn og symptomer på myxedema?

Myxedema Coma Symptomer

Hva er årsaken til myxedema?

Myxedema koma oppstår som et resultat av langvarig, udiagnostisert eller underbehandlet hypotyreose og utfelles vanligvis av en systemisk sykdom. Myxedema coma kan skyldes noen av årsakene til hypothyroidisme, ofte kronisk autoimmun thyroiditt.

Hva er myxødem?

Myxedema er et annet begrep for alvorlig avansert hypotyreose. Dette er en tilstand som oppstår når kroppen din ikke produserer nok skjoldbruskhormon. Skjoldbruskkjertelen er en liten kjertel som sitter rett foran nakken din.

Hvordan ser myxedema ut?

Hva er symptomene på myxedema? Symptomer på myxedema inkluderer fortykkelse av huden og andre symptomer assosiert med hypotyreose, inkludert tretthet, vektøkning, depresjon, tørr hud og sprøtt hår, blant andre. Hudfortykning eller hevelse assosiert med myxedema blir ofte beskrevet som ikke-grop ødem.

Hvordan diagnostiseres myxedema?

Det er ofte mulig å diagnostisere myxedema bare av kliniske årsaker. Karakteristiske symptomer er svakhet, kuldeintoleranse, mental og fysisk treghet, tørr hud, typiske ansikter og hes stemme. Resultatene av den totale serumtyroksinet og gratis tyroksinindeksprøver vil vanligvis bekrefte diagnosen.

Hva er hovedkarakteristikken for myxedema?

Det er ofte mulig å diagnostisere myxedema bare av kliniske årsaker. Karakteristiske symptomer er svakhet, kuldeintoleranse, mental og fysisk treghet, tørr hud, typiske ansikter og hes stemme. Resultatene av den totale serumtyroksinet og gratis tyroksinindeksprøver vil vanligvis bekrefte diagnosen.

Hvordan blir jeg kvitt myxedema?

Behandling innebærer administrering av skjoldbruskhormonerstatning i en blodåre. Antibiotika, steroidbehandling og pustestøtte kan også være nødvendig. En person kan trenge pustehjelp, for eksempel kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP) hvis karbondioksidnivået i blodet er veldig høyt.

Hvordan kan jeg forhindre myxedema?

Hvordan forhindre myxedema koma:

  1. Administrer lav skjoldbruskkjertel. Oppfølging med helsepersonell eller endokrinolog regelmessig for å sikre at skjoldbruskkjertelen ligger i et sunt område.
  2. Hold deg varm. Spesielt i vintermånedene. Å bli utsatt for kulde kan øke risikoen for myxedema koma.

Hvordan ser Pretibial myxedema ut?

Det presenterer seg vanligvis som en voksaktig, misfarget hudforurensning - klassisk beskrevet som et såkalt peau d'orange (appelsinskall) utseende - på det fremre aspektet av underbena og spres til rygg av føttene, eller som et ikke-lokalisert, ikke-grop ødem i huden i de samme områdene.

Hva er myxedema-krise?

Myxedema-krise er en alvorlig livstruende form for dekompensert hypotyreose som er forbundet med høy dødelighet. Infeksjoner og seponering av skjoldbrusktilskudd er de viktigste utfellende faktorene, mens hypotermi kanskje ikke spiller en viktig rolle i tropiske land..

Hvor vanlig er myxedema?

Når bare pasienter med komatose vurderes, er myxedema koma svært sjelden: en studie rapporterer 200 tilfeller mellom 1953 og 1996.

Vil jeg dø uten skjoldbruskmedisiner?

Til slutt, hvis du blir fratatt skjoldbruskkjertelhormon i lang tid, står du overfor risikoen for en veldig farlig tilstand - myxedema koma - som til slutt kan være dødelig.

influensavirusstruktur
VIRIONSTRUKTUR OG ORGANISASJON Med elektronmikroskopi er influensa A- og B-virus praktisk talt umulig å skille. De er sfæriske eller trådformede, med ...
10 vanlige spørsmål om type B influensa
Hvilken influensa er verre A eller B? Hvor lenge varer influensa B? Hvordan overlever du influensa B? Hvor smittsom er influensa type B? Hva er forskj...
forkjølelsessår wiki
Betyr forkjølelsessår at du har en STD? Hva er årsaken til forkjølelsessår? Hva er en forkjølelsessår Wikipedia? Er forkjølelsessår virkelig ille? Hvo...