Kwashiorkor

Hva er Kwashiorkor?

Hva er Kwashiorkor?

Kwashiorkor er en alvorlig form for underernæring. Det er vanligst i noen utviklingsregioner der babyer og barn ikke får i seg nok protein eller andre viktige næringsstoffer i kostholdet. Hovedtegnet på kwashiorkor er for mye væske i kroppens vev, noe som forårsaker hevelse under huden (ødem).

  1. Hva er kwashiorkor og dets symptomer?
  2. Hva er kwashiorkor og marasmus?
  3. Hvor er kwashiorkor mest vanlig?
  4. Hva er den bokstavelige betydningen av kwashiorkor?
  5. Hvilken mat forårsaker kwashiorkor?
  6. Hvordan diagnostiseres kwashiorkor?
  7. Er marasmus verre enn kwashiorkor?
  8. Hvilken mat kan kurere marasmus?
  9. Hva forårsaker marasmus og kwashiorkor?
  10. Hvorfor forårsaker kwashiorkor hovent mage?
  11. Hva forårsaker beriberi?
  12. Hva betyr beriberi?

Hva er kwashiorkor og dets symptomer?

Kwashiorkor er en tilstand som skyldes utilstrekkelig proteininntak. Tidlige symptomer inkluderer tretthet, irritabilitet og sløvhet. Når proteinmangel fortsetter, ser man vekstsvikt, tap av muskelmasse, generalisert hevelse (ødem) og nedsatt immunitet. En stor, fremstående mage er vanlig.

Hva er kwashiorkor og marasmus?

Marasmus er alvorlig underernæring preget av energimangel. Kwashiorkor er en proteinmangelforstyrrelse med tilstrekkelig energiinntak, mens Marasmus er utilstrekkelig energiinntak inkludert proteiner.

Hvor er kwashiorkor mest vanlig?

Kwashiorkor er vanligst i land der det er begrenset tilgang eller mangel på mat. Det finnes hovedsakelig hos barn og spedbarn i Afrika sør for Sahara, Sørøst-Asia og Mellom-Amerika .

Hva er den bokstavelige betydningen av kwashiorkor?

Kwashiorkor, også kalt proteinernæring, tilstand forårsaket av alvorlig proteinmangel. ... Kwashiorkor forekommer oftest i utviklingsland der dietten inneholder mye stivelse og lite protein.

Hvilken mat forårsaker kwashiorkor?

Den nøyaktige årsaken til tilstanden er ikke klar, men eksperter har assosiert den med dietter som hovedsakelig består av mais, kassava eller ris. Mangel på kostholdige antioksidanter kan også bidra. Kwashiorkor forekommer vanligvis etter at et barn slutter å amme, og før de når 4 år.

Hvordan diagnostiseres kwashiorkor?

Kwashiorkor kan ofte diagnostiseres basert på barnets fysiske utseende og spørsmål om kostholdet og omsorgen. Imidlertid kan en blodprøve og urinprøve gjøres for å utelukke andre forhold. Dette kan omfatte tester for å: måle blodsukker og proteinnivå.

Er marasmus verre enn kwashiorkor?

Proteinsvinn i kwashiorkor fører vanligvis til ødem og ascites, mens muskelsvinn og tap av subkutant fett er de viktigste kliniske tegnene på marasmus. Prognosen er bedre enn den er for kwashiorkor, men halvparten av alvorlig underernærte barn dør på grunn av utilstrekkelig behandling.

Hvilken mat kan kurere marasmus?

Innledende behandling av marasmus inkluderer ofte tørket skummet melkepulver blandet med kokt vann. Senere kan blandingen også inkludere en vegetabilsk olje som sesam, kasein og sukker. Kasein er melkeprotein.

Hva forårsaker marasmus og kwashiorkor?

Marasmus er en tilstand som hovedsakelig er forårsaket av mangel på kalorier og energi, mens kwashiorkor indikerer en assosiert proteinmangel, noe som resulterer i et edematøst utseende..

Hvorfor forårsaker kwashiorkor hovent mage?

Kwashiorkor er en alvorlig form for underernæring assosiert med mangel på protein i kosten. Den ekstreme mangelen på protein forårsaker en osmotisk ubalanse i mage-tarmsystemet som forårsaker hevelse i tarmen diagnostisert som ødem eller oppbevaring av vann.

Hva forårsaker beriberi?

I dag forekommer beriberi mest hos mennesker som misbruker alkohol. Å drikke tungt kan føre til dårlig ernæring. Overflødig alkohol gjør det vanskeligere for kroppen å absorbere og lagre vitamin B1. I sjeldne tilfeller kan beriberi være genetisk.

Hva betyr beriberi?

Beriberi er en sykdom forårsaket av vitamin B-1-mangel, også kjent som tiaminmangel. Det er to typer sykdommer: våt beriberi og tørr beriberi. Våt beriberi påvirker hjertet og sirkulasjonssystemet. I ekstreme tilfeller kan våt beriberi forårsake hjertesvikt.

Hva er influensa A?
Influensa, eller influensa, er en virusinfeksjon som påvirker luftveiene. Influensa A er en av fire typer virus, som kan forårsake hoste, kroppssmerte...
Hva er influensa?
Hva er influensa (influensa)? Influensa er en smittsom luftveissykdom forårsaket av influensavirus som infiserer nese, hals og noen ganger lungene. De...
10 symptomer og behandlinger av forkjølelse
Hva er forkjølelse Hva er årsakene til symptomer og behandling? Hva er den beste behandlingen for forkjølelse? Hva er 5 symptomer på forkjølelse? Hvor...