Epidural

Hva er Epidurals?

Hva er Epidurals?
  1. Hvordan fungerer en epidural?
  2. Hvor smertefullt er en epidural?
  3. Hvorfor er epidural dårlig?
  4. Hvordan påvirker en epidural babyen?
  5. Når er for sent for epidural?
  6. Kan du føle at babyen kommer ut med en epidural?
  7. Hva skjer hvis du beveger deg under epidural?
  8. Kan du gå etter en epidural?
  9. Skal jeg barbere meg før levering?
  10. Anbefaler leger epidural?
  11. Kan epidural forårsake problemer senere i livet?
  12. Er naturlig fødsel bedre enn epidural?

Hvordan fungerer en epidural?

En epidural er en måte å levere et bedøvelsesmiddel slik at det stopper smertesignaler fra ryggraden til hjernen. Det innebærer å injisere en liten mengde bedøvelse i epiduralrommet i ryggraden. Det epidurale rommet er fylt med væske og omgir ryggmargen.

Hvor smertefullt er en epidural?

Gjør det vondt når epidural administreres? Anestesilegen vil bedøve området der epidural administreres, noe som kan forårsake øyeblikkelig svie eller svie. Men på grunn av denne bedøvelsen er det svært lite smerte forbundet med en epidural injeksjon.

Hvorfor er epidural dårlig?

Nålen som brukes til å levere epidural kan treffe en nerve, noe som fører til midlertidig eller permanent tap av følelse i underkroppen. Blødning rundt ryggmargen og bruk av feil medisinering i epidural kan også forårsake nerveskader.

Hvordan påvirker en epidural babyen?

En mulig bivirkning av en epidural hos noen babyer er en kamp med å "feste" seg ved amming. En annen er at mens babyen er in-utero, kan den også bli sløv og ha problemer med å komme i posisjon for levering.

Når er for sent for epidural?

“Det er for sent for en epidural når kvinner er i overgang, det er når livmorhalsen er fullstendig utvidet og like før de begynner å presse. Overgang er den veldig intense biten når mange kvinner ber om epidural.

Kan du føle at babyen kommer ut med en epidural?

Målet med en epidural er å gi lindring fra smerte, ikke total nummenhet, samtidig som du holder deg komfortabel og helt våken under fødselsopplevelsen. Du kan fremdeles føle at sammentrekningene dine skjer (selv om du kanskje ikke føler smerten av dem mye eller i det hele tatt), og du bør fortsatt være i stand til å presse når den tid kommer.

Hva skjer hvis du beveger deg under epidural?

Hva skjer hvis jeg beveger meg eller får en sammentrekning under en epidural? Sammentrekninger kan være fordelt (3-5 minutter eller mer), eller de kan være rygg mot rygg. Uansett hvor langsom eller rask din sammentrekning er, kan en epidural fortsatt plasseres.

Kan du gå etter en epidural?

Mesteparten av tiden kan du gå innen en halv time etter epiduralinjeksjonen. Imidlertid vil du ikke nødvendigvis gå normalt på dette punktet. De fleste klinikker og sykehus overvåker deg i 15 minutter til en time etter en epidural injeksjon. I løpet av denne tiden vil de sannsynligvis spørre hvordan du har det.

Skal jeg barbere meg før levering?

Barbering: Dette er den mest foretrukne metoden som legene og jordmødrene har brukt før de forbereder en kvinne for fødsel. Hvis du fremdeles har full hårvekst over dine menige før levering, vil legen din sannsynligvis anbefale det. Hvis du planlegger å barbere deg hjemme, må du gjøre det 48 timer før du går til sykehuset.

Anbefaler leger epidural?

Hvorfor kan legen din anbefale en epidural? Dette er vanligvis en personlig beslutning, men en epidural kan anbefales i visse situasjoner, for eksempel når: Din smerte i arbeidskraften er så intens at du føler deg utmattet eller ute av kontroll. En epidural kan hjelpe deg å hvile og bli fokusert.

Kan epidural forårsake problemer senere i livet?

Perception: Epidurals utgjør en høy risiko for alvorlige bivirkninger. Virkelighet: Epidurals er veldig trygt for de aller fleste pasienter. Komplikasjoner forekommer imidlertid og kan variere fra kortsiktig og plagsom til den (langt mer sjeldne) langvarige eller livstruende.

Er naturlig fødsel bedre enn epidural?

Fordeler. Den største fordelen med en epidural er potensialet for smertefri fødsel. Mens du fremdeles føler sammentrekninger, reduseres smertene betydelig. Under en vaginal fødsel er du fortsatt klar over fødselen og kan bevege deg rundt.

hva er influensa
Influensa er en smittsom luftveissykdom forårsaket av influensavirus som infiserer nese, hals og noen ganger lungene. Det kan føre til mild til alvorl...
forkjølelse betydning
Oversikt. Forkjølelse er en virusinfeksjon i nese og hals (øvre luftveier). Det er vanligvis ufarlig, selv om det kanskje ikke føles slik. Mange typer...
nyresykdom
Nyresykdom betyr at nyrene dine er skadet og ikke kan filtrere blod slik de burde. Du har større risiko for nyresykdom hvis du har diabetes eller høyt...