Membran

Typer av membranbrokk

Typer av membranbrokk

Det er tre grunnleggende typer medfødt diafragmatisk brokk: den posterolaterale Bochdalek brokk (forekommer ved omtrent 6 ukers svangerskap), den fremre Morgagni brokk, og hiatus brokk. Pediatrisk medfødt diafragmatisk brokk.

  1. Hvilken type medfødt diafragmatisk brokk er vanligst?
  2. Hva er forskjellen mellom diafragmatisk brokk og hiatal brokk?
  3. Hvor alvorlig er en diafragmatisk brokk?
  4. Hva er CDH levealder?
  5. Hva er overlevelsesgraden for diafragmatisk brokk?
  6. Hvordan behandles et membranbrokk?
  7. Hvordan føles en membranbrokk?
  8. Hva er symptomene på en øvre abdominal brokk?
  9. Hva skjer hvis du har et hull i membranen?
  10. Hvordan får du en diafragmatisk brokk?
  11. Hvor vanlig er en diafragmatisk brokk?
  12. Kan voksne få en diafragmatisk brokk?

Hvilken type medfødt diafragmatisk brokk er vanligst?

Medfødt diafragmatisk brokk (CDH) er en fødselsskade på diafragmaen. Den vanligste typen CDH er en Bochdalek brokk; andre typer inkluderer Morgagni brokk, membranutvikling og sentrale senefeil i mellomgulvet.

Hva er forskjellen mellom diafragmatisk brokk og hiatal brokk?

I en hiatal brokk (også kalt hiatus eller diafragmatisk brokk) trenger en del av magen inn (brokk) gjennom en svakhet eller tåre i hiaus av membranen, den lille åpningen som gjør at spiserøret kan passere fra nakke og bryst til forbindelse med magen.

Hvor alvorlig er en diafragmatisk brokk?

En diafragmatisk brokk oppstår når ett eller flere av bukorganene beveger seg oppover i brystet gjennom en defekt (åpning) i mellomgulvet. Denne typen feil kan være til stede ved fødselen eller opparbeidet senere i livet. Det er alltid en medisinsk nødsituasjon og krever rask operasjon for å rette opp.

Hva er forventet levetid for CDH?

CDH levealder

Det er omtrent 40 prosent til 50 prosent dødelighet assosiert rett fra flaggermus med medfødt diafragmatisk brokk.

Hva er overlevelsesgraden for diafragmatisk brokk?

Medfødt diafragmatisk brokk (CDH) forekommer i omtrent 1: 2000 til 1: 5000 levendefødte. [1, 2] Til tross for fremskritt innen medisinsk og kirurgisk behandling, har total overlevelse holdt seg på omtrent 70% de siste to tiårene.

Hvordan behandles et membranbrokk?

En diafragmatisk brokkreparasjon krever kirurgi. Kirurgi gjøres for å plassere bukorganene i riktig posisjon og reparere åpningen i mellomgulvet. Spedbarnet vil trenge pustehjelp i restitusjonsperioden.

Hvordan føles en membranbrokk?

Tegn på diafragmatisk brokk inkluderer: vedvarende kortpustethet. unormal brystbevegelse. tarmobstruksjon.

Hva er symptomene på en øvre abdominal brokk?

Men større hiatal brokk kan forårsake:

Hva skjer hvis du har et hull i membranen?

Siden membranen skiller brysthulen fra bukområdet, når det er et hull eller brokk, kan bukorganene invadere brysthulen, forstyrre pusten og normal lungeutvikling.

Hvordan får du en diafragmatisk brokk?

Membranbrokk oppstår når det er en svakhet eller åpning i membranen, den arklignende muskelen som sitter under lungene og normalt skiller brysthulen (der lungene og hjertet er) fra bukhulen.

Hvor vanlig er en membranbrokk?

Forskere anslår at om lag 1 av hver 3600 babyer er født med diafragmatisk brokk i USA. Omtrent halvparten av alle nyfødte som har diafragmatisk brokk, har også andre tilstander, inkludert fødselsskader i hjernen, hjertet og tarmene.

Kan voksne få en diafragmatisk brokk?

Membranbrokk hos voksne er en sjelden tilstand med varierende kliniske manifestasjoner. Flertallet av membranbrokk hos voksne er assosiert med traumer. Stum thorax- og abdominal traumer assosiert med 5% til 7% forekomst av membranskade, og hos 3% til 15% for de med penetrerende skade.

Hva er influensa?
Hva er influensa (influensa)? Influensa er en smittsom luftveissykdom forårsaket av influensavirus som infiserer nese, hals og noen ganger lungene. De...
influensabehandling
Men hvis du har en alvorlig infeksjon eller har høyere risiko for komplikasjoner, kan legen din foreskrive et antiviralt middel for å behandle influen...
Hva er en feberblister?
Forkjølelsessår - også kalt feberblærer - er en vanlig virusinfeksjon. De er små, væskefylte blemmer på og rundt leppene dine. Disse blemmene er ofte ...