Scapula

Scapula og dens muskler

Scapula og dens muskler

De indre musklene i scapula inkluderer rotator mansjett muskler, teres major, subscapularis, teres minor og infraspinatus. Disse musklene fester den scapular overflaten og hjelper med bortføring og ytre og indre rotasjon av glenohumeral leddet.

  1. Hva er de 17 musklene som fester seg til skulderbladet?
  2. Hvilken del av kroppen er Scapular?
  3. Hva er skulderbladet?
  4. Hva er de 3 prosessene i skulderbladet?
  5. Hva er funksjonen til scapula?
  6. Hva som forårsaker smerter i skulderbladet?
  7. Hva slags bein er skulderbladet?
  8. Hvilken muskel holder skulderbladet nede?
  9. Er skulderbladet en del av skulderen?
  10. Hvordan vet du om skulderbladet er til venstre eller høyre?

Hva er de 17 musklene som fester seg til skulderbladet?

Hver scapula har 17 muskler festet til seg: 1. Bakfra, fra overfladisk til dyp: trapezius, rhomboid major, rhomboid minor, supraspinatus, infraspinatus, levator scapulae, teres minor, teres major, latissimus dorsi, serratus anterior, og subscapularis. 2.

Hvilken del av kroppen er Scapular?

Skulderbladet, eller skulderbladet, er et stort trekantet bein som ligger i øvre del av ryggen. Benet er omgitt og støttet av et komplekst system av muskler som jobber sammen for å hjelpe deg med å bevege armen.

Hva er skulderbladet?

Scapula er også kjent som skulderbladet. Den artikulerer med humerus ved glenohumeral leddet, og med kragebenet ved acromioclavicular leddet. Ved å gjøre dette forbinder scapula øvre lem med bagasjerommet. Det er et trekantet, flatt bein, som fungerer som et festeområde for mange (17!) Muskler.

Hva er de 3 prosessene i skulderbladet?

Scapula har tre vinkler (superior / medial, lateral, inferior), tre grenser (medial, lateral / axillary, og superior), og to overflater (ventral og dorsal). Scapula har tre prosesser: akromion, ryggrad og coracoid-prosessen.

Hva er funksjonen til scapula?

Scapula er et viktig bein i funksjonen til skulderleddet. Den engasjerer seg i 6 typer bevegelse, som muliggjør fullfunksjonell bevegelse i øvre ekstremiteter, inkludert fraksjon, tilbaketrekning, høyde, depresjon, oppoverrotasjon og nedoverrotasjon.

Hva som forårsaker smerter i skulderbladet?

Muskel-skjelett. Den vanligste årsaken til smerter i skulderbladet er en muskelspenning. 2 Kortvarig overforbruk av armene og overkroppen kan oppleves i skulderbladet. Denne smerten kan ledsages av smerter i andre muskelgrupper, for eksempel skulder eller rygg, men kan bare kjennes i skulderbladet også..

Hva slags ben er skulderbladet?

Flat Bones

Eksempler inkluderer hodebenet (hodeskallen), skulderbladene (skulderbladene), brystbenet (brystbenet) og ribbeina. Flate bein fungerer som festepunkter for muskler og beskytter ofte indre organer.

Hvilken muskel holder skulderbladet nede?

Romboider. Romboidene (major og minor) fungerer for å stabilisere den mediale grensen til scapulaen.

Er skulderbladet en del av skulderen?

Skulderen består av to ledd, det akromioklavikulære leddet og det glenohumerale leddet. Det akromioklavikulære leddet er der akromionen, en del av skulderbladet (skulderbladet) og kragebenet (kragebenet) møtes.

Hvordan vet du om skulderbladet er til venstre eller høyre?

Venstre - For å bestemme om en skulderblad er høyre eller venstre, orienterer du den slik at glenoidhulen (leddflaten) vender lateralt (utover) og ryggraden er bakre (mot ryggen) og overlegen (øvre). Coracoid-prosessen skal være fremre og overlegen.

Hva er influensa A?
Influensa, eller influensa, er en virusinfeksjon som påvirker luftveiene. Influensa A er en av fire typer virus, som kan forårsake hoste, kroppssmerte...
influensavirusstruktur
VIRIONSTRUKTUR OG ORGANISASJON Med elektronmikroskopi er influensa A- og B-virus praktisk talt umulig å skille. De er sfæriske eller trådformede, med ...
Hva er forkjølelse?
Forkjølelse er en virusinfeksjon i nese og hals (øvre luftveier). Det er vanligvis ufarlig, selv om det kanskje ikke føles slik. Mange typer virus kan...