Felehoder

De helsemessige og kulinariske fordelene med fiddleheads

De helsemessige og kulinariske fordelene med fiddleheads

Secord roser helsemessige fordeler av fiddleheads, og peker på forskning som antyder fiddleheads har dobbelt antioksidanter som blåbær og inneholder mye omega-3 og omega-6 fettsyrer, som alle har antiinflammatoriske egenskaper.

  1. Hva er fordelene med å spise fiddleheads?
  2. Er Fiddleheads sunne?
  3. Hvorfor er fiddleheads giftige?
  4. Hva er fordelen med felehodeformen av bregner?
  5. Er noen felehoder giftige?
  6. Hvordan kan du fortelle en fiddlehead bregne?
  7. Kan felehoder gjøre deg syk?
  8. Hvor lenge varer feleheads?
  9. Hva brukes fiddleheads til?
  10. Hvordan kan du unngå å bli syk av å spise fiddleheads?
  11. Hvorfor må du koke feleheads?
  12. Hva blir feleheads til?

Hva er fordelene med å spise fiddleheads?

7 helsemessige fordeler med fiddleheads

Er Fiddleheads sunne?

Ernæringsmessig inneholder fiddleheads omtrent 22 kalorier, 3 gram karbohydrater, 2,8 gram protein og 0,2 gram fett per halv kopp servering. De skylder sitt betakaroten-innhold til sin dypgrønne farge. Fiddleheads gir også en god mengde vitamin C, niacin og kalium.

Hvorfor er fiddleheads giftige?

Å spise rå eller feilkokte fiddleheads kan forårsake symptomer på matbåren sykdom. Årsaken er sannsynligvis et uidentifisert naturlig gift i fiddleheads. Symptomer begynner vanligvis 30 minutter til 12 timer etter inntak og kan omfatte kvalme, oppkast, diaré, magekramper og hodepine.

Hva er fordelen med fiddlehead form av bregner?

Helsemessige fordeler: Rik på kalium, jern, antioksidanter og omega-3 fettsyrer, fiddleheads er fantastisk sunne. Hvordan spise dem: Fordi strutsebregner inneholder en spormengde av et gift, bør du aldri spise dem rå.

Er noen felehoder giftige?

Friluftsentusiaster har en høy risiko for giftige bivirkninger etter inntak av ville og rå spiselige fiddlehead-bregner, som strutsebregnen (Matteuccia struthiopteris) og bracken (Pteridium-slekten), i USA og Canada.

Hvordan kan du fortelle en fiddlehead bregne?

De fleste bregner vokser felehoder, så det er viktig å identifisere riktig type å plukke. Strutsbregnerfiddleheads er omtrent en tomme i diameter og har et brunt, papiraktig, skala-lignende dekk på den uviklede bregnen og en glatt bregne stamme. Den dype, U-formede rillen langs innsiden av bregnerstammen er en gave.

Kan feleheads gjøre deg syk?

Mens den grønne veggien er trygg å spise, sa Health Canada at fiddleheads kan forårsake sykdom hvis de ikke er ordentlig tilberedt og kokt. "Å spise rå eller underkokt feleheads kan forårsake diaré, kvalme, oppkast, magekramper og hodepine," heter det i en uttalelse som ble lagt ut på Health Canadas nettsted torsdag..

Hvor lenge varer feleheads?

Mens fiddleheads kan oppholde seg i kjøleskapet i opptil 10 dager, er det best å spise dem i løpet av få dager for maksimal friskhet og kvalitet. Du kan også blanche og fryse friske fiddleheads hvis du vil nyte dem senere på sesongen. Frosne feleheads holder i opptil ett år.

Hva brukes fiddleheads til?

De tilberedes ofte og spises som en side i stedet for å integreres i oppskrifter eller komplekse retter. Du kan imidlertid servere sauterte eller dampede fiddleheads på toppen av pasta og salater. De kan også legges til bakte eggretter, supper og steker.

Hvordan kan du unngå å bli syk av å spise fiddleheads?

Kok dem i kokende vann i 15 minutter eller damp dem i 10 til 12 minutter. Vannet som brukes til å koke eller dampe felehoder skal kastes. Felehoder skal også kokes eller dampes før steking, steking eller baking. På grunn av sin korte vekstsesong, fryser mange feleheads.

Hvorfor må du koke feleheads?

En rekke matbårne sykdomsutbrudd (også kjent som "matforgiftning") fra å spise rå eller underkokte felehoder har blitt rapportert i Canada og USA siden 1994. ... Riktig håndtering og grundig tilberedning av feleheads kan redusere potensialet for matbåren sykdom..

Hva blir feleheads til?

Felehoder er bregner før de blir bregner. De er den opprullede scenen til en bregne når de bare begynner å skyte gjennom bakken om våren. Når de dukker opp gjennom den fruktbare, våte apriljorden, vokser de ut og utfolder seg raskt, noen ganger varer bare noen få dager i det opprullede scenen.

influensavirusstruktur
VIRIONSTRUKTUR OG ORGANISASJON Med elektronmikroskopi er influensa A- og B-virus praktisk talt umulig å skille. De er sfæriske eller trådformede, med ...
Hva var den kalde krigen?
Hva var den korte oppsummeringen av den kalde krigen? Hvorfor ble det kalt den kalde krigen? Hva er den kalde krigen og hvorfor er den viktig? Hva def...
Hva er en nyreinfeksjon?
En nyreinfeksjon (pyelonefritt) er en smertefull og ubehagelig sykdom forårsaket av bakterier som beveger seg fra blæren i en eller begge nyrene. Det ...