Scaphoid

scaphoid fraktur

scaphoid fraktur

Et scafoidbrudd er et brudd på scafoidbenet i håndleddet. Symptomer inkluderer vanligvis smerter ved tommelfinger, noe som er verre ved bruk av hånden. Den anatomiske snusboksen er generelt øm og hevelse kan oppstå. Komplikasjoner kan omfatte manglende forening av brudd, avaskulær nekrose og leddgikt.

  1. Hvor lang tid tar det for et skafoidbrudd å gro?
  2. Kan et scafoidbrudd leges av seg selv?
  3. Er et scafoidbrudd alvorlig?
  4. Kan du bevege tommelen med et scafoidbrudd?
  5. Kan jeg jobbe med skafoidfraktur?
  6. Er scaphoiden lett å bryte?
  7. Hvordan føles en brutt scaphoid?
  8. Gjør alle scaphoid frakturer trenger kirurgi?
  9. Kan du fremdeles bevege håndleddet ditt med et scafoidbrudd?
  10. Hva er en skinne for skafoidfraktur?
  11. Hvordan fikser du et ødelagt skafoidben?
  12. Hvordan fremskynder du skafoidbruddhelingen?

Hvor lang tid tar det for et skafoidbrudd å gro?

Healing: Gjennomsnittlig tid til forening av scaphoid er tolv uker. Avhengig av stivheten i beinfiksering og behov for beintransplantasjon, kan håndleddet støpes i fire, seks, åtte eller 12 uker.

Kan et scafoidbrudd leges av seg selv?

Når en scafoidbrudd gjenkjennes ved første røntgen, begynner behandlingen umiddelbart. Siden pasienter ofte antar at skaden bare er en forstuing, er det ofte slik at de venter på at den skal gro av seg selv. I noen tilfeller blir håndleddet bedre, men i mange tilfeller klarer ikke beinet å gro.

Er et scafoidbrudd alvorlig?

Når det ikke behandles med immobilisering med en gang, kan bruddet mislykkes. Dette kalles nonunion, og det kan forårsake alvorlige langvarige komplikasjoner. Omtrent 5 prosent av skafoidfrakturer er ikke-forening. Avaskulær nekrose kan også forårsake nonunion.

Kan du bevege tommelen med et scafoidbrudd?

Skafoidbrudd forårsaker vanligvis smerte og hevelse i den anatomiske snusboksen og på tommelen på håndleddet. Smertene kan være alvorlige når du beveger tommelen eller håndleddet, eller når du prøver å klype eller gripe tak i noe. Med mindre håndleddet ditt er deformert, kan det hende det ikke er åpenbart at skafoidbenet ditt er ødelagt.

Kan jeg jobbe med skafoidfraktur?

Bruddet ditt skal forenes over en 6-8 ukers periode, men det kan ofte gå 3 måneder før du kan gå tilbake til tungt manuelt arbeid. Bruddet kan ta enda lenger tid å gro og tålmodighet kan være nødvendig.

Er scaphoiden lett å bryte?

Det er det vanligste karpalbenet som går i stykker (brudd). Et skafoidbrudd er vanligvis forårsaket av et fall på en utstrakt hånd. Symptomer kan omfatte smerte og hevelse rundt håndleddet. Diagnose av en scafoidfraktur kan noen ganger være vanskelig, da ikke alle dukker opp på røntgen.

Hvordan føles en brutt scaphoid?

De vanligste tegnene og symptomene på en skafoidfraktur inkluderer smerte, hevelse og ømhet over tommelen på håndleddet. Det er merkbar ømhet å ta på over den "anatomiske snusboksen." Crunchiness og smerte med gripende bevegelser er også vanlige symptomer som kan bli funnet med en slik skade.

Gjør alle scaphoid frakturer trenger kirurgi?

Finnes det ikke-kirurgiske behandlinger for skafoidfraktur? Ja. Hvis du får riktig behandling og begrenser aktiviteten med hånden, kan et scafoidbrudd leges uten kirurgi. Legen din vil sannsynligvis anbefale støping hvis det ser ut til at beinene kan gro av seg selv.

Kan du fremdeles bevege håndleddet ditt med et scafoidbrudd?

De fleste med et scafoidbrudd (som er det samme som et brukket håndledd) vil ha smerter og / eller hevelse langs tommelen på håndleddet i løpet av dager etter et fall. Fordi det ikke er noen synlig deformitet og ingen problemer med bevegelse, antar mange mennesker med denne skaden at det er en håndleddet forstuing.

Hva er en skinne for skafoidfraktur?

Når det er klinisk helbredelse på røntgenbilder, er immobiliseringsfasen vanligvis over. Vanligvis brukes deretter en tommel spica-ortose for komfort og beskyttelse. 3pp Ez FIT ThumSpica Splint er ideell for beskyttelse av håndleddet og tommelen etter et scafoidbrudd.

Hvordan fikser du et ødelagt skafoidben?

Det er to generelle tilnærminger for behandling av skafoidfraktur: støpt immobilisering eller kirurgisk stabilisering. Så lenge scaphoidfrakturen ikke forskyves (ute av posisjon), er støpt immobilisering en veldig rimelig behandling. Rollelisten må strekke seg over tommelen for å begrense mobiliteten til tommelen.

Hvordan fremskynder du skafoidbruddhelingen?

  1. Forhåndsbehandling med skånsom AROM i håndleddet og skånsom motstand og fleksjon / forlengelsesøvelser mot tommelen.
  2. Fortsett albue- og skulderøvelser.
  3. Fjern den korte armen etter 6 uker hvis bruddet ser ut til å være helbredet radiografisk.
  4. Bruk en håndleddskinne for beskyttelse.

Hva er influensa A?
Influensa, eller influensa, er en virusinfeksjon som påvirker luftveiene. Influensa A er en av fire typer virus, som kan forårsake hoste, kroppssmerte...
10 symptomer på influensa
Mennesker som har influensa føler ofte noen eller alle av disse symptomene feber * eller feber / frysninger. hoste. sår hals. rennende eller tett nese...
forkjølelse behandling
Kaldemedisiner som fungerer Hold deg hydrert. Vann, juice, klar buljong eller varmt sitronvann med honning hjelper til med å løsne overbelastning og f...