Reyes

Reyes syndrom

Reyes syndrom

Reyes syndrom er en sjelden lidelse som forårsaker hjerne- og leverskader. Selv om det kan skje i alle aldre, blir det oftest sett hos barn. Reyes syndrom forekommer vanligvis hos barn som nylig har hatt en virusinfeksjon, som vannkopper eller influensa.

  1. Hva er årsaken til Reyes syndrom?
  2. Hvordan forårsaker aspirin Reye syndrom?
  3. Hva skjer i Reyes syndrom?
  4. Forårsaker ibuprofen Reye's syndrom?
  5. Hvordan tester de for Reye's syndrom?
  6. Er Reye syndrom genetisk?
  7. Hvilken alder skal du begynne å ta aspirin?
  8. Kan en 18-åring ta aspirin?
  9. Kan salisylsyre forårsake Reye's syndrom?
  10. Får voksne Reye syndrom?
  11. Forårsaker Pepto Bismol Reye's syndrom?
  12. Kan en 17-åring ta aspirin?

Hva er årsaken til Reyes syndrom?

Den eksakte årsaken til Reyes syndrom er ukjent, men det rammer oftest barn og unge voksne som kommer seg etter en virusinfeksjon - for eksempel forkjølelse, influensa eller vannkopper. I de fleste tilfeller har aspirin blitt brukt til å behandle symptomene, så aspirin kan utløse Reye's syndrom.

Hvordan forårsaker aspirin Reye syndrom?

Den foreslåtte mekanismen for aspirin som bidrar til utvikling av Reyes syndrom er relatert til mitokondriell skade som kan være forårsaket av salicylater, som kan intensiveres under virussykdom av endotoksiner og cytokiner..

Hva skjer i Reyes syndrom?

I Reyes syndrom synker et barns blodsukkernivå vanligvis mens nivået av ammoniakk og surhet i blodet stiger. Samtidig kan leveren hovne opp og utvikle fettforekomster. Hevelse kan også forekomme i hjernen, noe som kan forårsake kramper, kramper eller bevissthetstap.

Forårsaker ibuprofen Reyes syndrom?

Reye's Syndrome: Why Aspirin and Children Don't Mix

Acetaminophen, ibuprofen og aspirin er lett tilgjengelige og generelt trygge i små doser. De fleste av disse er også trygge for barn. Imidlertid er aspirin et viktig unntak. Aspirin er forbundet med en risiko for Reye syndrom hos barn.

Hvordan tester de for Reyes syndrom?

Det er ingen spesifikk test for Reyes syndrom. I stedet begynner screening for Reyes syndrom vanligvis med blod- og urintester, samt testing for fettsyreoksidasjonsforstyrrelser og andre metabolske forstyrrelser..

Er Reye syndrom genetisk?

MCAD-mangel er den vanligste sykdommen i en gruppe lidelser som involverer abnormiteter i fettsyremetabolismen (oksidasjonsforstyrrelser i fettsyrer [FODs]). MCAD-mangel arves som et autosomalt resessivt trekk.

Hvilken alder skal du begynne å ta aspirin?

Den amerikanske arbeidsgruppen for forebyggende tjenester anbefaler daglig aspirinbehandling hvis du er 50 til 59 år, du ikke har økt blødningsrisiko, og du har en økt risiko for hjerteinfarkt eller hjerneslag på 10 prosent eller mer i løpet av de neste 10 årene.

Kan en 18-åring ta aspirin?

Hvordan kan jeg forhindre Reye syndrom? Bruk av acetylsalisylsyre (ASA eller aspirin)®) har vært sterkt knyttet til Reye syndrom. Ikke gi ASA eller aspirin® til alle under 18 år for å håndtere symptomer som feber, hodepine og muskelsmerter.

Kan salisylsyre forårsake Reye's syndrom?

Ikke bruk salisylsyre og urea aktuelt på et barn yngre enn 2 år. Denne medisinen skal ikke brukes på barn eller tenåringer som har feber, spesielt hvis barnet også har influensasymptomer eller vannkopper. Salisylater kan forårsake en alvorlig og noen ganger dødelig tilstand som kalles Reye's syndrom hos barn.

Får voksne Reye syndrom?

Selv om det kan forekomme hos mennesker i alle aldre, er det vanligst hos personer i alderen 18 år eller yngre, og er spesielt vanlig hos barn i alderen 4 til 12 år. Reyes syndrom er oppkalt etter australsk patolog R.

Forårsaker Pepto Bismol Reye's syndrom?

Årsaken er ukjent; imidlertid har salisylater blitt implisert som et mulig forårsakende middel. Produkter som inneholder salisylat inkluderer, men er ikke begrenset til, aspirin og Pepto-Bismol. Studier knyttet Reyes syndrom epidemiologisk til nylig sykdom med influensa eller varicella og bruk av aspirin.

Kan en 17-åring ta aspirin?

National Reye's Syndrome Foundation, US Surgeon General, FDA, Centers for Disease Control and Prevention, og American Academy of Pediatrics anbefaler at aspirin og kombinasjonsprodukter som inneholder aspirin, ikke tas av noen yngre enn 19 år under feberfremkallende sykdommer..

Hva er Cradle Cap?
Vuggehetten forårsaker skorpete eller oljete, skjellete flekker på babyens hodebunn. Tilstanden er ikke smertefull eller kløende. Men det kan føre til...
å ta en kald dusj om morgenen er veldig sunt
En kald dusj om morgenen gjør mer enn å vekke deg og forbedre sirkulasjonen. De kalde og varme stimuli trekker seg sammen og utvider blodkarene dine, ...
kan du trene med forkjølelse
Som en generell veiledning er mild til moderat fysisk aktivitet vanligvis greit hvis du har forkjølelse. Symptomer på forkjølelse inkluderer rennende ...