Pemphigus

pemphigus-behandling

pemphigus-behandling

Systemisk kortikosteroidbehandling er fortsatt bærebjelken i behandlingen av pemphigus. Imidlertid er behandlingen begrenset av ulike bivirkninger. For å redusere disse bivirkningene brukes ofte steroidsparende midler, slik som azatioprin, cyklofosfamid, cyklosporin, mykofenolat og dapson..

  1. Hva som utløser pemphigus?
  2. Hvor lenge varer pemphigus?
  3. Hvordan forhindrer du Pemphigus?
  4. Hvilke stoffer kan forårsake pemphigus?
  5. Hva er den beste behandlingen for pemphigus vulgaris?
  6. Gjør pemphigus deg sliten?
  7. Kan stress forårsake pemphigus?
  8. Hvordan diagnostiseres pemphigus?
  9. Hvem får pemphigus vulgaris?
  10. Hvordan ser pemphigus Foliaceus ut?
  11. Kan pemphigus Foliaceus helbredes?
  12. Hva kan du spise når du har pemphigus vulgaris?

Hva som utløser pemphigus?

Men i pemphigus produserer kroppen antistoffer som skader hudceller og slimhinner. Pemphigus er ikke smittsom. I de fleste tilfeller er det ukjent hva som utløser sykdommen. Sjelden utløses pemphigus ved bruk av angiotensinkonverterende enzymhemmere, penicillamin og andre medikamenter.

Hvor lenge varer pemphigus?

Blærene vil gro sakte, spesielt de i munnen. I gjennomsnitt slutter blærene å danne seg om to til tre uker. Helbredelse av blemmer tar i gjennomsnitt seks til åtte uker. Imidlertid kan full helbredelse noen ganger ta flere år.

Hvordan forhindrer du Pemphigus?

Legene vet ikke hva som forårsaker pemphigus. Det er ingen kjent måte å forhindre det på.

Hvilke stoffer kan forårsake pemphigus?

Legemidler som forårsaker pemphigus inkluderer:

Hva er den beste behandlingen for pemphigus vulgaris?

Systemiske kortikosteroider er fortsatt gullstandarden for behandling av pemphigus vulgaris. Azatioprin og mykofenolatmofetil er den første linjen med steroidsparende behandling. Rituximab er ekstremt effektiv i motstridende pemphigus når andre behandlinger ikke kontrollerer sykdommen.

Gjør pemphigus deg sliten?

Utbredt pemphigus kan være livstruende. Det kan gjøre en ellers sunn person til en som er ekstremt syk, utrolig sliten og har vondt.

Kan stress forårsake pemphigus?

For de av dere som har noen av de pemphigus / pemphigoid (P / P) relaterte hudsykdommene, er stress den viktigste faktoren i oppblussing som oppstår.

Hvordan diagnostiseres pemphigus?

Diagnosen pemphigus vulgaris er bekreftet av biopsi av lesjon og omkringliggende (perilesional) normal hud. Immunfluorescens testing viser IgG autoantistoffer mot keratinocyttens celleoverflate.

Hvem får pemphigus vulgaris?

Pemphigus vulgaris.

Det er mest sannsynlig at voksne mellom 30 og 60 år får det. Det første tegn på et problem vil vanligvis være blemmer i munnen din som lett skreller. Det kan være vanskelig å svelge eller spise. Deretter vil blemmer ofte dannes på huden din eller inne i kjønnsorganene.

Hvordan ser pemphigus Foliaceus ut?

Tilstanden presenterer ofte først et utbrudd i ansiktet eller hodebunnen som ser rødt og skjellete ut. Dette kan lett forveksles med mer vanlige problemer som eksem eller soppinfeksjoner eller seborroisk dermatitt, men reagerer ikke på behandlinger for disse tilstandene. Det kan spre seg til kroppen og bli smertefull.

Kan pemphigus Foliaceus helbredes?

Pemphigus foliaceus (PF) forårsaker blemmer, kutt og crusty flekker på huden. Sårene kan være smertefulle og lite attraktive, men PF er en ganske godartet medisinsk tilstand som vanligvis ikke forårsaker andre helseproblemer. En kronisk, tilbakevendende lidelse, PF, kan ikke helbredes ved medisinsk behandling.

Hva kan du spise når du har pemphigus vulgaris?

Hvis pemphigus forårsaker sår i munnen, kan du lindre smertene ved å spise blid, myk mat. Du vil unngå hard mat som chips, klumpete peanøttsmør, nøtter, skarpe grønnsaker som rå gulrøtter og frukt.

Hva er en feberblister?
Forkjølelsessår - også kalt feberblærer - er en vanlig virusinfeksjon. De er små, væskefylte blemmer på og rundt leppene dine. Disse blemmene er ofte ...
forkjølelsessårbehandling
Livsstil og hjemmemedisiner Prøv andre forkjølelsessår. Noen reseptfrie preparater inneholder et tørkemiddel, for eksempel alkohol, som kan fremskynde...
kan du trene med forkjølelse
Som en generell veiledning er mild til moderat fysisk aktivitet vanligvis greit hvis du har forkjølelse. Symptomer på forkjølelse inkluderer rennende ...