Fistel

pararectal fistel

pararectal fistel

Hva er en fistel? Perianale og perirale abscesser kan assosieres med fistelutvikling. Fistel er en rørlignende forbindelse mellom rommet inne i anus (analkanal eller endetarm) og huden utenfor anus. Når en fistel dannes, blir bakterier fra tarmen fanget og får infeksjonen til å komme tilbake.

  1. Kan perianal fistel helbrede seg selv?
  2. Hva forårsaker perianale fistler?
  3. Hva er en transsinfinkterisk fistel?
  4. Hva er overfladisk fistel?
  5. Hvilken farge er fisteldrenering?
  6. Er perianale fistler smertefulle?
  7. Kan du leve med en fistel uten kirurgi?
  8. Er fistel en STD?
  9. Hvordan kan jeg bli kvitt fistelen uten kirurgi?
  10. Kan du leve med en fistel?
  11. Er fistulektomi en større operasjon?
  12. Hvordan kan jeg kurere fistelen min hjemme?

Kan perianal fistel helbrede seg selv?

Fistel-traktater må behandles fordi de ikke vil gro av seg selv. Det er en risiko for å utvikle kreft i fistelkanalen hvis den blir ubehandlet i lang tid. De fleste fistler er enkle å behandle.

Hva forårsaker perianale fistler?

En analfistel skjer oftest fra en analkjertel som har utviklet en pusfylt infeksjon (abscess). En fistel kan også skje under visse tilstander som Crohns sykdom. Eller det kan skje etter strålebehandling for kreft. Skade på analkanalen og kirurgi kan også forårsake analfistler.

Hva er en transsinfinkterisk fistel?

I sin vanlige variasjon resulterer denne fistelen fra en ischiorectal fossa abscess. Felles kurs - Den sporer fra den indre åpningen ved tannlinjen via de indre og ytre analfinkterne inn i ischiorectal fossa og slutter deretter i perianal hud eller perineum.

Hva er overfladisk fistel?

Submukøs eller overfladisk: Fistelen sporer under submucosa og involverer ikke lukkemekanismen (ikke klassifisert under den opprinnelige Park-klassifiseringen). Intersphincteric: Fistelen beveger seg langs det intersphincteric planet mellom de indre og eksterne anale lukkemusklene (Park type 1).

Hvilken farge er fisteldrenering?

Vurdere og dokumentere typen fisteldrenering. Lukt, farge og konsistens av drenering hjelper deg med å bestemme fistelens opprinnelse; dette lar deg i sin tur designe et passende posesystem. I fru Bachs tilfelle er dreneringen flytende, og den grønne fargen indikerer at den kommer fra tynntarmen.

Er perianale fistler smertefulle?

De er vanligvis resultatet av en infeksjon i nærheten av anus som forårsaker en samling pus (abscess) i det nærliggende vevet. Når pusen renner av, kan den legge igjen en liten kanal. Anal fistler kan forårsake ubehagelige symptomer, for eksempel ubehag og hudirritasjon, og vil vanligvis ikke bli bedre alene.

Kan du leve med en fistel uten kirurgi?

I noen tilfeller kan fistler nærme seg, men deretter åpne igjen. Vanligvis helbreder ikke fistler av seg selv uten behandling.

Er fistel en STD?

Fistelen er tunnelen som forbinder kjertelen til den åpningen. Mesteparten av tiden forårsaker en abscess en fistel. Det er sjeldent, men de kan også komme fra tilstander som tuberkulose, seksuelt overførbare sykdommer eller en pågående sykdom som påvirker tarmene, for eksempel Crohns sykdom eller ulcerøs kolitt.

Hvordan kan jeg bli kvitt fistelen uten kirurgi?

Behandling med fibrinlim er for tiden det eneste ikke-kirurgiske alternativet for analfistler. Det innebærer at kirurgen injiserer et lim i fistelen mens du er under narkose. Limet hjelper til med å forsegle fistelen og oppmuntrer den til å gro.

Kan du leve med en fistel?

Den gode nyheten er at mange fistler løses fullstendig via kirurgi. Avhengig av sted kan de imidlertid gjenta seg. Det er mange alternativer hvis kirurgi ikke lykkes for deg først. Noen synes det er overkommelig å leve med fistelen på lang sikt, og det er mulig å beholde en seton i mange år.

Er fistulektomi en stor operasjon?

Tilbakevendende abscess med fistel

Når en liten lokal periareolar abscess kommer tilbake på samme punkt, og en fistel er tydelig tilstede, er den valgte operasjonen fistulotomi (eller fistulektomi - se kap. 18). Det er en enkel prosedyre med minimale komplikasjoner og høy suksess.

Hvordan kan jeg kurere fistelen min hjemme?

Behandler analfistel

  1. Soaking i et varmt bad 3 eller 4 ganger om dagen.
  2. Bruk en pute over analområdet til helbredelsen er fullført.
  3. Å gjenoppta normale aktiviteter bare når du blir ryddet av kirurgen.
  4. Spiser et kosthold med høyt fiberinnhold og drikker mye væske.
  5. Bruk avføringskalk eller avføringsmiddel i bulk etter behov.

influensa b symptomer hos voksne
Influensa B symptomer feber. frysninger. sår hals. hoste. rennende nese og nysing. utmattelse. muskelsmerter og kroppssmerter. Hvor lenge varer influe...
fordelene med kald dusj
Fordelene med å ta en kald dusj inkluderer beroligende kløende hud. vekker deg. økende sirkulasjon. redusere ømhet i muskler etter trening. potensielt...
kan du trene med forkjølelse
Som en generell veiledning er mild til moderat fysisk aktivitet vanligvis greit hvis du har forkjølelse. Symptomer på forkjølelse inkluderer rennende ...