Bein

Olliers sykdom forårsaker godartede bentumorer

Olliers sykdom forårsaker godartede bentumorer

Olliers sykdom manifesterer seg som større enn normal vekst av brusk i de lange bena på bena og armene, slik at veksten er unormal og det ytre laget (kortikale bein) i beinet blir tynt og mer skjørt. Disse massene av brusk er godartede (ikke-kreft) svulster kjent som enchondromas.

  1. Hva forårsaker Olliers sykdom?
  2. Hva er Olliers og Maffucci syndrom?
  3. Er Olliers sykdom smertefull?
  4. Kan Enchondroma bli kreft?
  5. Hvor sjelden er Olliers sykdom?
  6. Hva er overlevelsesgraden for kondrosarkom?
  7. Er godartede bentumorer smertefulle?
  8. Hva er en osteokondrom?
  9. Hva er Enchondroma??
  10. Er Enchondroma arvelig?
  11. Vokser enchondromas?

Hva forårsaker Olliers sykdom?

Vanligvis er Olliers sykdom forårsaket av mutasjoner i ett av tre gener (PTH1R, IDH1 eller IDH2). I de fleste tilfeller arves ikke Olliers sykdom fra en forelder.

Hva er Olliers og Maffucci syndrom?

Olliers sykdom (enchondromatosis) og Maffucci syndrom er sjeldne, klassisk ikke-familiære tilstander som er preget av flere intramedullære (sentrale) brusksvulster. I Maffucci syndrom forekommer svulster også som bløtvevshemangiomer, som er fraværende i Olliers sykdom.

Er Olliers sykdom smertefull?

Behandling av Olliers sykdom

I de fleste tilfeller er enchondromas ikke smertefulle eller kreftfrie og krever ikke behandling. Hvis de blir ondartede, forårsaker deformitet eller svekker beinet nok til å forårsake brudd, kan det utføres kirurgi for å fjerne dem.

Kan Enchondroma bli kreft?

Enkle enkondromer blir sjelden kreftfrie, selv om sjansene er litt høyere hos pasienter med Olliers sykdom og Maffuccis syndrom. Når enchonromas blir kreft, blir de vanligvis en type ondartet brusksvulst som kalles kondrosarkom.

Hvor sjelden er Olliers sykdom?

Berørte befolkninger

Anslått forekomst av sykdommen er 1 / 100.000. Olliers sykdom er en veldig sjelden lidelse som rammer menn og kvinner i like mange. Symptomer observeres oftest hos barn, men kan forekomme hos ungdommer og voksne.

Hva er overlevelsesgraden for kondrosarkom?

Prognosen for pasienter med mesenkymal kondrosarkom er rettferdig, med en 5-års overlevelse etter bred reseksjon på 60% og en 10-års overlevelse på 25%.

Er godartede bentumorer smertefulle?

Godartede svulster kan være smertefrie, men ofte forårsaker de bein smerter. Smertene kan være alvorlige. Smerter kan oppstå når du er i ro eller om natten og har en tendens til å forverres gradvis. (Se også oversikt over bentumorer.)

Hva er en osteokondrom?

Osteochondroma er en gjengroing av brusk og bein som skjer i enden av beinet nær vekstplaten. Ofte påvirker det de lange beinene i beinet, bekkenet eller skulderbladet. Osteochondroma er den vanligste ikke-kreftveksten. Det forekommer oftest mellom 10 og 30 år.

Hva er Enchondroma??

En enchondroma er en type ikke-kreftbenetumor som begynner i brusk. Brusk er det grove bindevevet som de fleste bein utvikler seg fra. Brusk spiller en viktig rolle i vekstprosessen. Det er mange forskjellige typer brusk i kroppen.

Er Enchondroma arvelig?

Enchondromatosis er en sjelden lidelse som ikke er arvelig der pasienten er plaget med flere intraossøse brusk svulster eller enchondromas.

Vokser enchondromas?

Generelt, etter skjelettmodning, vokser ikke enchondromas og forårsaker sjelden smerter. Endosteal scalloping kan forekomme med enchondromas.

10 tegn på nyrestein
Her er åtte tegn og symptomer på at du kan ha nyrestein. Smerter i ryggen, magen eller siden. ... Smerter eller svie under vannlating. ... haster med ...
10 årsaker til nyreinfeksjon
Faktorer som øker risikoen for nyreinfeksjon inkluderer Å være kvinne. ... Har en urinveisblokkering. ... Å ha et svekket immunforsvar. ... Har nerves...
nyrekreft
Hva er det første tegn på nyrekreft? Kan du overleve nyrekreft? Kan nyrekreft kureres? Kan nyrekreft drepe deg? Spres nyrekreft raskt? Er nyrekreft ag...