Refluks

laryngopharyngeal reflux

laryngopharyngeal reflux

Laryngopharyngeal reflux er en tilstand der syre som er laget i magen beveger seg oppover i spiserøret (svelgerøret) og kommer til halsen. Symptomer inkluderer sår hals og irritert strupehode (stemmeboks). Behandlinger består for det meste av livsstilsendringer.

  1. Går laryngopharyngeal reflux noen gang bort?
  2. Hvordan føles Laryngopharyngeal reflux?
  3. Er laryngopharyngeal reflux alvorlig?
  4. Er laryngopharyngeal reflux det samme som GERD?
  5. Hva er den beste medisinen for LPR reflux?
  6. Hva er den beste dietten for LPR?
  7. Kan LPR være forårsaket av stress?
  8. Hva skjer hvis LPR blir ubehandlet?
  9. Hvordan blir jeg kvitt LPR?
  10. Hvor lang tid tar LPR å helbrede?
  11. Hvorfor føler jeg at det sitter slim i halsen?
  12. Kan LPR få deg til å føle deg dårlig?

Går Laryngopharyngeal reflux noen gang?

TRenger jeg LPR-BEHANDLING FOR EVIG? De fleste pasienter med LPR trenger litt behandling det meste av tiden, og noen mennesker trenger medisin hele tiden. Noen mennesker kommer seg helt i flere måneder eller år, og kan da få tilbakefall.

Hvordan føles Laryngopharyngeal reflux?

Voksne med LPR klager ofte på at baksiden av halsen har en bitter smak, en følelse av svie, eller noe som sitter fast. Noen pasienter har heshet, svelgevansker, rydding i halsen og vanskeligheter med følelsen av drenering fra nesens bakside (postnasal drypp).

Er laryngopharyngeal reflux alvorlig?

Laryngopharyngeal reflux (LPR) er en av de vanligste og viktigste lidelsene i betennelse i øvre luftveier. Det forårsaker betydelig svekkelse av livskvaliteten, og kan forutsi alvorlig larynx- og øsofaguspatologi, men det forblir underdiagnostisert og underbehandlet.

Er laryngopharyngeal reflux det samme som GERD?

Laryngopharyngeal reflux (LPR) ligner på en annen tilstand - GERD - som skyldes innholdet i magen som tar sikkerhetskopi (reflux). Men symptomene på LPR er ofte forskjellige enn de som er typiske for gastroøsofageal reflukssykdom (GERD).

Hva er den beste medisinen for LPR reflux?

Protonpumpehemmere (PPI) er de mest effektive medisinene for behandling av LPR. Husk at LPR er forskjellig fra GERD, og ​​vellykket behandling krever høyere doser medisin i lengre tid.

Hva er den beste dietten for LPR?

En av de viktigste er å spise en diett som inneholder lite syre. Forskning har vist at denne typen diett ofte kan redusere laryngopharyngeal reflux symptomer. Eksempler på mat med lite syre er meloner, grønne bladgrønnsaker, selleri og bananer.

Kan LPR være forårsaket av stress?

Ikke sannsynlig. Forskere teoretiserer at stress kan forårsake endringer i hjernen som viser smertereseptorer, noe som gjør deg fysisk mer følsom for svake økninger i syrenivået. Stress kan også tømme produksjonen av stoffer som kalles prostaglandiner, som normalt beskytter magen mot effekten av syre.

Hva skjer hvis LPR blir ubehandlet?

LPR er en kronisk intermitterende sykdom. LPR forårsaker vanligvis ikke alvorlige problemer, men hvis de ikke behandles, kan LPR bli veldig alvorlig. For de som har alvorlig LPR og har mislyktes i behandlingen med antirefluksmedisinering, kan det utføres kirurgi for å stramme nedre spiserør i spiserøret..

Hvordan blir jeg kvitt LPR?

Hvordan behandles laryngopharyngeal reflux?

  1. Følg et kjedelig kosthold (lavt syrenivå, lite fett, ikke krydret).
  2. Spis hyppige, små måltider.
  3. Gå ned i vekt.
  4. Unngå bruk av alkohol, tobakk og koffein.
  5. Ikke spis mat mindre enn 2 timer før sengetid.
  6. Løft hodet på sengen din før du sover. ...
  7. Unngå å tømme halsen.

Hvor lang tid tar LPR å helbrede?

De fleste med LPR rapporterer forbedring av symptomene etter 2-3 måneders behandling, men det kan ta 6 måneder eller lenger før hals- og stemmesymptomene forbedres. Å stoppe tilbakeløpsmedisiner plutselig kan øke LPR - en tilstand som noen ganger kalles rebound hyperacidity - og de fleste leger anbefaler derfor en nedtrappingsplan.

Hvorfor føler jeg at det sitter slim i halsen?

Når slim begynner å bygge seg opp eller sive ned i baksiden av halsen, er det medisinske navnet for dette postnasal drypp. Årsaker til postnasal drypp inkluderer infeksjoner, allergier og acid reflux. En person kan også legge merke til flere symptomer, for eksempel: ondt i halsen.

Kan LPR få deg til å føle deg dårlig?

Noen pasienter har magesmerter, kvalme, oppkast og andre gastrointestinale symptomer. LPR (laryngopharyngeal reflux) er når væske fra magen kommer helt opp i spiserøret og inn i baksiden av halsen, irriterer halsen, bihulene og lungene.

forkjølelse behandling
Kaldemedisiner som fungerer Hold deg hydrert. Vann, juice, klar buljong eller varmt sitronvann med honning hjelper til med å løsne overbelastning og f...
10 hjemmemedisiner for feberblærer
Naturlige hjemmemedisiner mot feberblærer Is. Is kan bidra til å behandle betennelse ved å redusere blodstrømmen til området. ... Sitronmelisse (Melis...
kald behandling
Kaldemedisiner som fungerer Hold deg hydrert. Vann, juice, klar buljong eller varmt sitronvann med honning hjelper til med å løsne overbelastning og f...