Munn

hånd- og klovsyke emedisin

hånd- og klovsyke emedisin

Hånd-munn- og klovsyke (HFMD) er en akutt virussykdom som presenterer som vesikulært utbrudd i munnen, men det kan også involvere hender, føtter, rumpe og / eller kjønnsorganer. Hånd-munn- og klovsyke er en vanlig og potensielt men sjelden dødelig hos barn under 5 år.

  1. Hva er den beste behandlingen for munn- og klovsyke?
  2. Hva som forårsaker hånd- og klovsyke?
  3. Hva er de første symptomene på hånd- og klovsyke hos voksne?
  4. Hvilke antibiotika behandler hånd- og klovsyke?
  5. Trenger du å oppsøke lege for hånd- og klovsyke?
  6. Kan jeg fange hånd-til-munn-munnen fra barnet mitt?
  7. Skal jeg gå på jobb hvis barnet mitt har hånd i munnen?
  8. Hvordan vet du når håndfot og munn ikke lenger er smittsom?
  9. Er hender fot og munn smertefull?
  10. Hvordan ser starten på hånd- og klovsyke ut?
  11. Er håndfot og munn verre hos voksne?
  12. Hvor lang er den smittsomme perioden for håndfot og munn?

Hva er den beste behandlingen for munn- og klovsyke?

Det er ingen spesifikk behandling for hånd- og klovsyke. Tegn og symptomer på hånd- og klovsyke rydder vanligvis opp på syv til ti dager. En lokal oral bedøvelse kan bidra til å lindre smertene i magesår.

Hva som forårsaker hånd- og klovsyke?

Hånd-, fot- og munnsykdom er forårsaket av virus som tilhører Enterovirus-familien. Vanlige årsaker til hånd-, fot- og munnsykdom er: Coxsackievirus A16 er vanligvis den vanligste årsaken til hånd-, fot- og munnsykdom i USA. Andre coxsackieviruses kan også forårsake sykdommen.

Hva er de første symptomene på hånd- og klovsyke hos voksne?

Hånd-, fot- og munnsykdom begynner vanligvis med feber, nedsatt appetitt, sår hals og følelse av sløvhet. Etter at du har fått feber, kan det oppstå smertefulle sår i munnen. Disse sårene, kalt herpangina, vises som flekker - vanligvis bak i munnen.

Hvilke antibiotika behandler hånd- og klovsyke?

Siden HFMD er et virus, vil ikke antibiotika hjelpe. Følgende kan hjelpe barnet ditt til å føle seg bedre: For barn eldre enn 6 måneder, gi paracetamol (Tylenol®) eller ibuprofen (Advil®, Motrin®) for å hjelpe med hodepine, feber og ondt i halsen. IKKE gi ibuprofen til barn yngre enn 6 måneder.

Trenger du å oppsøke lege for hånd- og klovsyke?

Hånd-munn- og klovsyke er vanligvis en mindre sykdom som bare forårsaker noen få dager med feber og relativt milde tegn og symptomer. Kontakt legen din dersom magesår eller sår hals hindrer barnet i å drikke væske. Og kontakt legen din dersom tegn og symptomer på barnet ditt forverres etter noen dager.

Kan jeg fange hånd-til-munn-munnen fra barnet mitt?

HFMD spres enkelt gjennom person-til-person-kontakt. I tillegg, etter at et barn med HFMD nyser eller hoster, kan andre barn fange det luftbårne viruset. Et barn som leker med leker eller gjenstander som har kommet i kontakt med en smittet person, kan også få viruset.

Skal jeg gå på jobb hvis barnet mitt har hånd i munnen?

Hold deg borte fra jobb, skole eller barnehage til du eller barnet ditt føler deg bedre - det er vanligvis ikke nødvendig å vente til den siste blæren har grodd, forutsatt at du ellers har det bra. Bruk vev for å dekke munnen og nesen når du hoster eller nyser, og legg brukt vev i en søppel så snart som mulig.

Hvordan vet du når håndfot og munn ikke lenger er smittsom?

Hvor lenge er en person med hånd-, fot- og klovsyke smittsom? Noen med denne sykdommen er mest smittsomme i løpet av den første uken, men de kan forbli smittsomme til det blæreaktige utslettet har forsvunnet.

Er hender fot og munn smertefull?

Hånd-, fot- og munnsykdom (HFMD) er en vanlig infeksjon hos barn som forårsaker sår som kalles sår i eller rundt munnen og utslett eller blemmer på hendene, føttene, bena eller baken. Det kan være vondt, men det er ikke alvorlig.

Hvordan ser starten på hånd- og klovsyke ut?

Utslett ser vanligvis ut som flate, røde flekker, noen ganger med blemmer. Væske i blæren og den resulterende skorpen som dannes når blæren leges kan inneholde viruset som forårsaker hånd-, fot- og munnsykdom. Hold blemmer eller skorper rene og unngå å berøre dem.

Er håndfot og munn verre hos voksne?

Selv om HFMD vanligvis er mild og selvbegrenset hos både barn og voksne, er det mulig for presentasjonen å være mye mer alvorlig og i sjeldne tilfeller føre til hjernehinnebetennelse. Generelt presenterer HFMD de mye mildere symptomene som er diskutert i denne gjennomgangen, som likevel kan være foruroligende.

Hvor lang er den smittsomme perioden for håndfot og munn?

Hvor lenge er det smittsomt? Du er generelt mest smittsom den første uken av sykdommen. Men barn med hånd-, fot- og munnsykdom kan kaste viruset fra luftveiene (nese, munn og lunger) i 1-3 uker og i avføringen i uker til måneder etter at infeksjonen starter.

Hva er influensa B?
Hvordan får du influensa B? Hva er symptomene på influensa B? Hvilken er verre influensa A eller B? Hvor lenge varer influensa B? Hvor smittsom er inf...
Stages of a Cold Sore
Stadier av forkjølelsessår Trinn 1 Prikking og kløe oppstår omtrent 24 timer før blemmer brister. Trinn 2 Væskefylte blemmer vises. Trinn 3 Blærene sp...
hva regulerer nyrene?
Nyrene sørger for at sminke og volum av væskene i kroppen er riktig. De hjelper med å kontrollere den kjemiske balansen i blodet og regulere kroppens ...