Endometrie

endometrieablasjon

endometrieablasjon

Endometrieablasjon er en prosedyre som kirurgisk ødelegger (ablaterer) slimhinnen i livmoren (endometrium). Målet med endometrieablasjon er å redusere menstruasjonsstrømmen. Hos noen kvinner kan menstruasjonsstrømmen stoppe helt. Ingen snitt er nødvendig for endometrieablasjon.

  1. Hvor lenge varer endometrieablasjon?
  2. Er endometrieablasjon verdt det?
  3. Er endometrieablasjon smertefull?
  4. Kan perioder komme tilbake etter endometrieablasjon?
  5. Settes du for endometrieablasjon?
  6. Er du våken når de gjør en ablasjon?
  7. Som er bedre lUD eller ablasjon?
  8. Har du fortsatt eggløsning etter en ablasjon?
  9. Er ablasjon bedre enn hysterektomi?
  10. Hvor lenge må du være fra jobb etter en ablasjon?
  11. Hvordan føles en endometrieablasjon?
  12. Hva skjer etter en ablasjon?

Hvor lenge varer endometrieablasjon?

Varmen ødelegger livmorslimhinnen. Denne prosedyren varer vanligvis fra 2 til 12 minutter.

Er endometrieablasjon verdt det?

For mange kvinner er endometrieablasjon et godt alternativ fordi det er minimalt invasivt og unngår kronisk medisinering. Endometrieablasjon kan redusere unormal blødning eller stoppe blødning fullstendig ved å ødelegge livmorslimhinnen eller endometrium gjennom høye nivåer av varme.

Er ablomatisk ablasjon smertefull?

Verktøyene legen din bruker for ablasjonen din, kan også skape et hull i livmoren, forårsake forbrenning eller skade organer i nærheten. Men disse problemene skjer ikke veldig ofte. Sjansene for at du blir skadet under endometrieablasjon er lave.

Kan perioder komme tilbake etter endometrieablasjon?

Det er alltid en liten mulighet for at dine tunge perioder kan komme tilbake etter endometrieablasjon. En endometrieablasjon fjerner slimhinnen i livmoren. I noen tilfeller etter operasjonen har pasienter rapportert om fortsettelsen av en periode. Dette er imidlertid sjelden, og de er vanligvis lettere.

Settes du for endometrieablasjon?

Noen metoder for endometrieablasjon krever generell anestesi, så du sover under prosedyren. Andre typer endometrieablasjon kan utføres med bevisst sedering eller med bedøvende skudd i livmorhalsen og livmoren.

Er du våken når de gjør en ablasjon?

Under kirurgisk ablasjon kan du forvente følgende: Generell anestesi (pasienten sover) eller lokalbedøvelse med bedøvelse (pasienten er våken, men avslappet og smertefri) kan brukes, avhengig av det enkelte tilfelle.

Som er bedre lUD eller ablasjon?

Mirena IUD har ikke vært knyttet til vektøkning og er en utmerket prevensjonsmetode. Endometrieablasjon er en mindre prosedyre, men krever generell bedøvelse på sykehus. Dette tilbys bare kvinner som har fullført familien.

Har du fortsatt eggløsning etter en ablasjon?

Denne prosedyren påvirker ikke eggstokkene eller eggløsningene dine. Endometrieablasjon er en medisinsk prosedyre som anbefales for kvinner med overdreven menstruasjonsblodtap, resultatet av uvanlig tunge eller lange perioder.

Er ablasjon bedre enn hysterektomi?

Laparoskopisk supracervikal hysterektomi er overlegen endometrieablasjon når det gjelder klinisk effektivitet og har en tilsvarende andel komplikasjoner, men tar lengre tid å utføre og er assosiert med lengre utvinning.

Hvor lenge må du være fra jobb etter en ablasjon?

Når kan jeg gå tilbake til jobb? "Hvis de har det bra og hvis arbeidet deres ikke er for anstrengende, forteller jeg de fleste pasienter at det er greit å gå tilbake på jobb 3 til 4 dager etter ablasjonen," sier Dr. Arkles. For anstrengende jobber som sykepleie eller rettshåndhevelse, anbefaler han to-ukers ventetid.

Hvordan føles en endometrieablasjon?

Du kan ha sterke kramper, kvalme, oppkast eller behov for å urinere ofte de første dagene etter inngrepet. Kramper kan fortsette i lengre tid. Ikke dusj, bruk tamponger eller ha sex i 2 til 3 dager etter endometrieablasjon, eller som anbefalt av helsepersonell.

Hva skjer etter en ablasjon?

I dagene etter inngrepet kan du oppleve milde symptomer som vondt bryst og ubehag eller blåmerker i området der kateteret ble satt inn. Du kan også merke hjerterytme eller uregelmessige hjerterytmer. De fleste kan komme tilbake til sine normale aktiviteter i løpet av få dager.

hva er influensa
Influensa er en smittsom luftveissykdom forårsaket av influensavirus som infiserer nese, hals og noen ganger lungene. Det kan føre til mild til alvorl...
10 vanlige spørsmål om type B influensa
Hvilken influensa er verre A eller B? Hvor lenge varer influensa B? Hvordan overlever du influensa B? Hvor smittsom er influensa type B? Hva er forskj...
kald dusj ncbi
Hvorfor kalde dusjer er dårlige for deg? Er det noen vitenskap bak kalde dusjer? Stimulerer kalde dusjer immunforsvaret? Hva betyr kald dusj seksuelt?...