Endokrinolog

endokrinolog i nærheten av meg

endokrinolog i nærheten av meg
  1. Hvorfor trenger du å se en endokrinolog?
  2. Hvilke sykdommer behandler en endokrinolog?
  3. Når skal en kvinne oppsøke en endokrinolog?
  4. Når bør du oppsøke en endokrinolog for skjoldbruskkjertelen?
  5. Hva vil en endokrinolog gjøre ved første besøk?
  6. Hva slags tester gjør endokrinologer?
  7. Hva er noen vanlige endokrine lidelser?
  8. Kan en endokrinolog hjelpe meg å gå ned i vekt?
  9. Hva er symptomene på endokrine lidelser?
  10. Hva er de beste vitaminene å ta for hormonell ubalanse?
  11. Hvordan vet jeg at jeg har hormonell ubalanse?
  12. Hvordan kan jeg sjekke hormonnivået hjemme?

Hvorfor trenger du å se en endokrinolog?

Endokrinologer er kvalifiserte til å diagnostisere og behandle tilstander som diabetes, skjoldbruskkjertelsykdommer, infertilitet, vekstproblemer, metabolske forstyrrelser, osteoporose, noen kreftformer og lidelser i hormonproduserende binyrene og hypofysen..

Hvilke sykdommer behandler en endokrinolog?

De gir også behandling for et bredt spekter av funksjoner og lidelser i menneskekroppen, inkludert diabetes, skjoldbruskkjertelsykdommer, metabolisme, hormonell ubalanse, overgangsalder, osteoporose, kolesterolforstyrrelser, infertilitet og prevensjon, kort vekst og kjertelkreft..

Når skal en kvinne oppsøke en endokrinolog?

Når du står overfor en diagnose av en hormonell tilstand, som diabetes eller skjoldbruskkjertelsykdom, kan legen din foreslå at du oppsøker en endokrinolog. Du lurer kanskje på hvorfor du trenger å se en spesialist i stedet for bare å holde fast ved primærlegen.

Når bør du oppsøke en endokrinolog for skjoldbruskkjertelen?

Hvis du har en klump, knute eller annen vekst på skjoldbruskkjertelen, bør en endokrinolog undersøke det. De fleste er ufarlige (godartede), men innimellom skjer det en mer alvorlig forandring. Fem prosent av skjoldbruskkjertelen er kreft, ifølge Cleveland Clinic.

Hva vil en endokrinolog gjøre ved første besøk?

Din avtale starter med en måling av høyde, vekt og vitale tegn, inkludert blodtrykk og puls. De vil sannsynligvis sjekke blodsukkeret ditt med en fingerpinne.

Hva slags tester gjør endokrinologer?

Endokrinologen din kan be om bildebehandling for å se på funksjonen til det endokrine systemet. Skjoldbrusk ultralydsbilder kan brukes til å se på skjoldbruskkjertelens struktur. En finnålsaspirasjon kan bidra til å utelukke kreft i skjoldbruskkjertelen. En skjoldbruskskanning viser størrelsen, formen og funksjonen til skjoldbruskkjertelen.

Hva er noen vanlige endokrine lidelser?

Vanlige endokrine sykdommer inkluderer diabetes mellitus, akromegali (overproduksjon av veksthormon), Addisons sykdom (redusert produksjon av hormoner i binyrene), Cushings syndrom (høye kortisolnivåer i lengre perioder), Graves sykdom (type hypertyreose som resulterer i overdreven skjoldbruskkjertel ...

Kan en endokrinolog hjelpe meg å gå ned i vekt?

Endokrinologer, som er spesialister på hormoner og metabolisme, kan bidra til å vurdere årsaken til fedme og mulige komplikasjoner. De kan også lede hvordan du skal behandles og foreskrive og overvåke medisinene dine. Ikke forvent resultater over natten med et vekttap. Det er ingen raske løsninger.

Hva er symptomene på endokrine lidelser?

Symptomer inkluderer tretthet, mageforstyrrelser, dehydrering og hudforandringer. Addisons sykdom er en type binyrebarksvikt.

Hva er de beste vitaminene å ta for hormonell ubalanse?

Kalsium, magnesium, omega-3 fettsyrer, vitamin B-6 og vitamin E (naturlig form) har vist god effekt hos noen kvinner. For ekte overgangsalder er B-vitaminene B-12 og B-6, sammen med vitamin A og D nyttige..

Hvordan vet jeg at jeg har hormonell ubalanse?

Tegn eller symptomer på en hormonell ubalanse

Hvordan kan jeg sjekke hormonnivået hjemme?

Når du bestiller et FDA-godkjent hormonprøvesett online fra Health Testing Centers, kan du teste hormonnivåer hjemme med en enkel prøveinnsamling, for eksempel en spytttest (spyttprøve) eller en fingerprikk (blodprøve). Alle helseprøvesett for hjemmeinnsamling inkluderer et forhåndsbetalt fraktmerke.

typer influensa
Det er fire typer influensavirus A, B, C og D. Human influensa A og B-virus forårsaker sesongmessige sykdomsepidemier (kjent som influensasesongen) ne...
hva er influensa
Influensa er en smittsom luftveissykdom forårsaket av influensavirus som infiserer nese, hals og noen ganger lungene. Det kan føre til mild til alvorl...
influensabehandling
Men hvis du har en alvorlig infeksjon eller har høyere risiko for komplikasjoner, kan legen din foreskrive et antiviralt middel for å behandle influen...