Pods

Vaskemiddel 'Pods' utgjør helserisiko for barn

Vaskemiddel 'Pods' utgjør helserisiko for barn

En ny rapport publisert i den nåværende utgaven av Journal of the American Association for Pediatric Ophthalmology and Strabismus (AAPOS) advarer om at disse produktene skal holdes borte fra barn fordi sprengende vaskemiddelbelter kan forårsake betydelig hornhinneskade.

  1. Hva skjer hvis du bruker for mange tidevannsputer?
  2. Hva gjør du hvis du får tidevannspotter i øynene?
  3. Er tidevannspermer dårlige for vaskemaskinen din?
  4. Hva er tidevannsbelag laget av?
  5. Er belger bedre enn væske?
  6. Hvor mange tidevannsputer skal du bruke per last?
  7. Can Tide Pods gjør deg blind?
  8. Hva skjer hvis tidevannsbelegg kommer på huden din?
  9. Hva skjer hvis du får mye såpe i øyet?
  10. Gjør Tide Pods bakterier?
  11. Hvorfor etterlater Tide pods rester?
  12. Hvorfor er Tide Pods dårlige for miljøet?

Hva skjer hvis du bruker for mange tidevannsputer?

Denne ekstra skumningen kan forstyrre HE-vaskemaskinens tumlende virkning ved å "dempe" tøyet, redusere jord og flekkfjerning. Disse overflødige skumdannelsene kan også føre til restoppbygging fordi de ikke skylles lett bort.

Hva gjør du hvis du får tidevannspotter i øynene?

Skyll øyet umiddelbart under kaldt vann i 20 minutter. Ikke vent til en ambulanse kommer. Jo lenger kjemikaliet holder seg i øyet, jo mer alvorlig blir skaden. Etter 20 minutters skylling, gå til legevakten eller se en øyelege.

Er tidevannspermer dårlige for vaskemaskinen din?

De er dårlige for vaskemaskinen din (og tørketrommelen!)

Vaskemidlene til pod oppløses ikke godt, selv når de vaskes i varmt vann. Det er uendelige online klager på dette problemet, mange som siterer hvordan restene blir fanget i bunnen av maskinen, og kan feste seg til siden av tørketrommelen og etterlate "smeltede limklyper" på trommelen..

Hva er tidevannsbelag laget av?

Tidevannsbeløp, merkevarens versjon av de populære vaskemiddelbøylene, er små pakker med vaskemiddel designet for å oppløses mens du vasker klær. Hver pod inneholder forhåndsmålte, konsentrerte vaskemiddelnivåer. Den ytre innpakningen av en tidevannspute er laget av polyvinylalkohol (PVA), en vannløselig plastforbindelse.

Er belger bedre enn væske?

Flytende vaskemidler er fortsatt den mest solgte typen, og selv om belter er praktiske å bruke, eliminerer du behovet for å måle, selv de beste belgene, også kjent som pakker, kan ikke matche rengjøringskraften til CRs topprangerte flytende vaskemidler. Noen belger er også dyrere per last.

Hvor mange tidevannsputer skal du bruke per last?

For en vanlig tøymengde er en pute nok. Når du lager en ekstra stor last med nok klær til å fylle en vaskemaskin med frontbelastning som holder opptil 20 kg, bruker du to belger. Vaskemiddelbøyler fungerer best i standard toppvasker og høyeffektive topp- og frontbelastningsskiver.

Can Tide Pods gjør deg blind?

"Vaskemiddelet kan brenne hornhinnen og etterlate et arr som kan svekke synet eller potensielt forårsake blindhet," sa Haring. "I de mest alvorlige tilfellene kan barn trenge en hornhinnetransplantasjon for å gjenopprette synet."

Hva skjer hvis tidevannsputen kommer på huden din?

Lokal eksponering av et sprengt vaskemiddel kan forårsake kjemiske forbrenninger i øynene og huden. Øyne er spesielt følsomme for kjemisk irritasjon av innholdet i vaskemiddelpoden. I tillegg kan det å knekke en pute under trykk frigjøre og drive innholdet i øyet.

Hva skjer hvis du får mye såpe i øyet?

Emneoversikt. De fleste stoffer du får i øynene som får øynene til å brenne, vil ikke forårsake alvorlige øyeproblemer. Den eneste behandlingen som trengs for gjenstander som såper, sjampo og parfymer som kommer i øynene, er å øyeblikkelig skylle øynene med vann.

Gjør Tide Pods bakterier?

Dreper bakterier og andre bakterier, som virus. Når trenger du det? Daglig rengjøring. For klesvask fra personer som kan være syke med et magevirus som rotavirus eller klesvask som er sterkt forurenset med kroppsvæsker.

Hvorfor etterlater Tide pods rester?

Problemet, ifølge Tide PR-person Lauren Beene, er at belgen ikke oppløses helt i vannet, noe som får et blekemiddel til å sette seg på klærne dine og legge igjen et merke.

Hvorfor er Tide Pods dårlige for miljøet?

One Change: Pods er praktiske, men de er ikke det miljøvennlige alternativet. Den ytre emballasjen til belger er laget av en vannløselig polymer (polyvinylalkohol) som er trygg, selv om denne polymeren inneholder en giftig monomer kalt vinylacetat, som kan skade vannlevende former og forårsake svulster hos rotter..

influensa b symptomer 2021
Symptomer på influensa kan omfatte Feber, frysninger (men ikke alle med influensa vil ha feber / frysninger) Hoste. Sår hals. Rennende eller tett nese...
influensavirusstruktur
VIRIONSTRUKTUR OG ORGANISASJON Med elektronmikroskopi er influensa A- og B-virus praktisk talt umulig å skille. De er sfæriske eller trådformede, med ...
Hva er en feberblister?
Forkjølelsessår - også kalt feberblærer - er en vanlig virusinfeksjon. De er små, væskefylte blemmer på og rundt leppene dine. Disse blemmene er ofte ...