Dengue

dengue er en genetisk sykdom.

dengue er en genetisk sykdom.

Dengue-serotypene De fire dengue-virusene er like - de deler omtrent 65% av genomene sine - men selv innenfor en enkelt serotype er det en viss genetisk variasjon. Til tross for disse variasjonene resulterer infeksjon med hver av dengue-serotypene i den samme sykdommen og spekteret av kliniske symptomer.

  1. Hvor kommer dengue-viruset fra?
  2. Hva er genetisk materiale av denguevirus?
  3. Er dengue en medfødt sykdom?
  4. Hvem er mest utsatt for dengue?
  5. Er dengue en helbredelig sykdom?
  6. Blir dengue i systemet ditt for alltid?
  7. Er det en vaksine mot dengue?
  8. Hvordan angriper dengue kroppen?
  9. Kan du få dengue to ganger?
  10. Forårsaker dengue fødselsskader?
  11. Er dengue en smittsom eller ikke-overførbar sykdom?

Hvor kommer dengue-viruset fra?

Dengue oppsto i aper og spredte seg over i mennesker så lenge som for 800 år siden. Det var begrenset til Afrika og Sørøst-Asia til midten av 1900-tallet. Denguevirusene hos viremiske individer og deres Aedes aegypti myggvektorer spredte seg gjennom tropiske Sørøst-Asia via maritime forsendelser.

Hva er genetisk materiale av denguevirus?

DENV-genomet er omtrent 11000 baser av positiv-sense, enkeltstrenget RNA (ssRNA) som koder for tre strukturelle proteiner (kapsidprotein C, membranprotein M, konvoluttprotein E) og syv ikke-strukturelle proteiner (NS1, NS2a, NS2b, NS3, NS4a, NS4b, NS5).

Er dengue en medfødt sykdom?

Medfødt dengue kan oppstå når det ikke er tilstrekkelig tid for overføring av moderens beskyttende antistoffer til fosteret. Medfødt dengue bør holdes i differensialdiagnose hvis en nyfødt har feber / utslett / trombocytopeni i dengue-sesongen.

Hvem er mest utsatt for dengue?

Alle som bor i eller reiser til et område med risiko for dengue, er i fare for infeksjon. Før du reiser, må du finne landsspesifikk reiseinformasjon som hjelper deg med å planlegge og pakke. Førti prosent av verdens befolkning, omtrent 3 milliarder mennesker, bor i områder med risiko for dengue.

Er dengue en helbredelig sykdom?

Dengue er et virus, så det er ingen spesifikk behandling eller kur. Imidlertid kan intervensjon hjelpe, avhengig av hvor alvorlig sykdommen er. For mildere former inkluderer behandlingen: Forebygging av dehydrering: Høy feber og oppkast kan dehydrere kroppen.

Blir dengue i systemet ditt for alltid?

Det er ingen overføring av denguefeber fra menneske til menneske. Når en mygg er smittet, forblir den smittet i hele levetiden.

Er det en vaksine mot dengue?

Denguevaksine globalt

En vaksine for å forhindre dengue (Dengvaxia®) er lisensiert og tilgjengelig i noen land for mennesker i alderen 9-45 år. Verdens helseorganisasjon anbefaler at vaksinen bare gis til personer med bekreftet tidligere dengue-virusinfeksjon.

Hvordan angriper dengue kroppen?

Under reisen infiserer dengue-viruset flere celler, inkludert de i lymfeknuter og benmarg, makrofager i både milt og lever og monocytter i blodet. Spredning og økning av viruset resulterer i viremi, en tilstand der det er et høyt nivå av denguevirus i blodet.

Kan du få dengue to ganger?

Det er mulig å få dengue mer enn en gang. Dengue er forårsaket av et virus som har fire forskjellige stammer. Å bli påvirket av en stamme gir ingen beskyttelse mot de andre. En person kan lide av dengue mer enn en gang i løpet av livet.

Forårsaker dengue fødselsskader?

Risikoen kan bli så alvorlig, i noen tilfeller kan det til og med føre til dødfødsel, for tidlig fødsel eller andre helsekomplikasjoner hos små babyer. Imidlertid bør det bemerkes at i motsetning til malariaoverføring, fører ikke denguefeber til fødselsskader og abnormiteter.

Er dengue en smittsom eller ikke-overførbar sykdom?

Dengue er en smittsom sykdom da den lett kan spre seg fra en person til en annen. Sykdommen er hovedsakelig forårsaket av 1 av de 4 nært relaterte dengue-virusene. Feberen overføres når Aedes mygg smittet med dengue-virus biter en person. Myggen smittet av dengue er bare aktiv på dagtid.

10 Influensa B Symptomer
Influensa B symptomer feber. frysninger. sår hals. hoste. rennende nese og nysing. utmattelse. muskelsmerter og kroppssmerter. Hvor lenge varer influe...
10 vanlige spørsmål om type B influensa
Hvilken influensa er verre A eller B? Hvor lenge varer influensa B? Hvordan overlever du influensa B? Hvor smittsom er influensa type B? Hva er forskj...
forkjølelsessår betydning
Hva forårsaker forkjølelsessår? Hva betyr det når noen har forkjølelsessår? Betyr forkjølelsessår at du har en STD? Hvordan slutter jeg å få forkjølel...