Symptomer

denguefeber covid

denguefeber covid
  1. Hva er de vanligste symptomene på COVID-19?
  2. Hvor lenge kan personer med COVID-19 være smittsomme i?
  3. Hvem er i fare for koronavirus?
  4. Kan personer med milde COVID-19 symptomer komme seg hjemme?

Hva er de vanligste symptomene på COVID-19?

De vanligste symptomene på COVID-19 er tørr hoste, tretthet og feber. Noen mennesker kan utvikle mer alvorlige former for sykdommen, som lungebetennelse. Den beste måten å bekrefte om du har den virusproduserende COVID-19 sykdommen, er med en laboratorietest.

Hvor lenge kan personer med COVID-19 være smittsomme i?

Personer som er smittet kan overføre viruset til en annen person opptil to dager før de selv viser symptomer, og det samme kan folk som ikke opplever symptomer. Folk forblir smittsomme i opptil ti dager etter symptomdebut i moderate tilfeller og opptil 20 dager i alvorlige tilfeller.

Hvem er i fare for koronavirus?

Посмотреть полный ответ

Viruset som forårsaker COVID-19 smitter mennesker i alle aldre. Imidlertid antyder bevis hittil at to grupper av mennesker har høyere risiko for å få alvorlig COVID-19 sykdom. Dette er eldre mennesker (altså mennesker over 60 år); og de med underliggende medisinske tilstander (som hjerte- og karsykdommer, diabetes, kronisk luftveissykdom og kreft). Risikoen for alvorlig sykdom øker gradvis med alderen fra rundt 40 år. Det er viktig at voksne i dette aldersområdet beskytter seg selv og igjen beskytter andre som kan være mer sårbare.

WHO har gitt råd til disse to gruppene og om samfunnstøtte for å sikre at de blir beskyttet mot COVID-19 uten å bli isolert, stigmatisert, etterlatt i en posisjon med økt sårbarhet eller ikke kan få tilgang til grunnleggende bestemmelser og sosial omsorg.

Kan personer med milde COVID-19 symptomer komme seg hjemme?

Personer med milde symptomer som ellers er sunne, bør håndtere symptomene hjemme. I gjennomsnitt tar det 5-6 dager fra noen er smittet med viruset før symptomene vises, men det kan ta opptil 14 dager.

influensavirus type b что это
Influensavirus - это оболочечный вирус, характеризующийся наличием сегментированного негативного РНК-генома и нуклеокапсид Он относится к семейству Or...
9 hjemmemedisiner mot forkjølelse
De beste naturlige forkjølelses- og influensamedisiner Hydrering. Austins anbefaling nummer én for å komme seg raskt fra forkjølelses- eller influensa...
Hva er akutt nyresvikt?
Akutt nyreskade (AKI), også kjent som akutt nyresvikt (ARF), er en plutselig episode av nyresvikt eller nyreskade som skjer i løpet av få timer eller ...