Besvimelse

Årsaker til besvimelse som kan indikere en alvorlig helseproblem

Årsaker til besvimelse som kan indikere en alvorlig helseproblem

Mange forskjellige forhold kan føre til besvimelse. Disse inkluderer hjerteproblemer som uregelmessige hjerteslag, kramper, lavt blodsukker (hypoglykemi), anemi (mangel på sunne oksygenbærende celler) og problemer med hvordan nervesystemet (kroppens nervesystem) regulerer blodtrykket..

  1. Besvimer et tegn på noe alvorlig?
  2. Besvimer noe å bekymre seg for?
  3. Er besvimelse grunn til bekymring?
  4. Besvimer en plutselig sykdom?
  5. Hva er den vanligste årsaken til besvimelse?
  6. Besvimelse er et tegn på hjerneslag?
  7. Skal jeg gå til ER etter besvimelse?
  8. Hva er besvimelse et tegn på?
  9. Hva er forskjellen mellom besvimelse og utbrudd?
  10. Besvimelse er et tegn på hjerteproblemer?
  11. Hva er hjertesynkope?
  12. Hva er de 4 klassifiseringene av synkope?

Besvimer et tegn på noe alvorlig?

Besvimelse kan være forårsaket av noe alvorlig, for eksempel et hjerteproblem eller et anfall, eller av noe mindre, for eksempel å le for hardt. Ikke prøv å diagnostisere deg selv; søk øyeblikkelig legehjelp hvis du mister bevisstheten. Besvimelse kan være alarmerende, og det burde det være.

Besvimer noe å bekymre seg for?

I mange tilfeller er besvimelse ikke en grunn til bekymring. Men hos noen mennesker - særlig hos de med en historie med hjerteproblemer eller de som besvimer mens de trener - kan besvimelse være forårsaket av en mer alvorlig underliggende medisinsk tilstand. I slike tilfeller bør helsepersonell vurdere det så snart som mulig.

Er besvimelse grunn til bekymring?

I de fleste tilfeller bør besvimelse ikke være en grunn til bekymring. Imidlertid kan det i noen tilfeller være et symptom på en alvorlig medisinsk tilstand. Folk som lider av diabetes, hjertesykdom, angst eller panikkanfall, aterosklerose, uregelmessig hjerterytme og kroniske lungesykdommer er mer sannsynlig å lide av besvimelse.

Besvimer en plutselig sykdom?

Besvimelse, eller synkope, er et plutselig og midlertidig tap av bevissthet. Dette skjer vanligvis på grunn av mangel på oksygen som når hjernen. Mange ting kan forårsake oksygenmangel i hjernen, inkludert lavt blodtrykk. Besvimelse er vanligvis ikke alvorlig.

Hva er den vanligste årsaken til besvimelse?

Hjerterytmeforandringer er de vanligste årsakene til å gå ut, besvime eller synkope. Ofte er besvimelsesepisoder forårsaket av en midlertidig endring i normal kroppsfunksjon. Hjerterytmeforandringer som takykardi er farligere og potensielt livstruende årsaker til besvimelse.

Besvimer et tegn på hjerneslag?

Selv om de fleste slag ikke forårsaker besvimelse, kan et hjerneslag eller forbigående iskemisk angrep (TIA) som involverer visse blodkar ved hjernen (bakre sirkulasjonsslag) føre til besvimelse. På samme måte forårsaker en migrene som involverer disse blodkarene noen ganger besvimelse.

Skal jeg gå til ER etter besvimelse?

Gå til ER hvis du har: Ethvert tap av bevissthet eller besvimelse. istockphoto ... selv om du tror det er bare fordi du ikke har spist hele dagen. Det kan være ingenting, men det kan også signalisere et hjerte- eller sirkulasjonsproblem eller til og med et hjerneslag. "Det er ingen måte å fastslå årsaken på egen hånd," sier akuttlege Dr..

Hva er besvimelse et tegn på?

Mange forskjellige forhold kan føre til besvimelse. Disse inkluderer hjerteproblemer som uregelmessige hjerteslag, kramper, lavt blodsukker (hypoglykemi), anemi (mangel på sunne oksygenbærende celler) og problemer med hvordan nervesystemet (kroppens nervesystem) regulerer blodtrykket..

Hva er forskjellen mellom besvimelse og utbrudd?

Svak, svart ut, svimle, forsvinne. De er alle navn for det samme - et midlertidig tap av bevissthet etterfulgt av en ganske rask og fullstendig gjenoppretting. Besvimelse oppstår når noe forstyrrer blodstrømmen til hjernen.

Besvimelse er et tegn på hjerteproblemer?

Besvimelse kan være et tegn på en alvorlig hjertesykdom. Finn ut når og hva du skal gjøre. Hvis du noen gang har besvimt eller sett noen besvime, vet du hvor skummelt det kan være. Besvimelse kan skje når blodtrykket eller hjertefrekvensen plutselig synker og du kortvarig går over.

Hva er hjertesynkope?

Kardiovaskulær synkope er et kort bevissthetstap (fra noen få sekunder til noen minutter), som er preget av rask debut og spontan gjenoppretting. Det er forårsaket av redusert blodstrøm til hjernen.

Hva er de 4 klassifiseringene av synkope?

Klassifisering og differensialdiagnose

Synkope er klassifisert som nevralmediert (refleks), hjerte-, ortostatisk eller nevrologisk (tabell 1). Forekomsten av disse klassifiseringene, basert på fem populasjonsbaserte studier med 1002 ikke-valgte pasienter med synkope, er vist i tabell 2.

influensavirusstruktur
VIRIONSTRUKTUR OG ORGANISASJON Med elektronmikroskopi er influensa A- og B-virus praktisk talt umulig å skille. De er sfæriske eller trådformede, med ...
Hva er type B influensa?
Hvilken influensa er verre A eller B? Hva er symptomene på influensa B? Hvor lenge varer influensa B? Er influensa B smittsom? Hvordan behandles influ...
Hva er forkjølelse?
Forkjølelse er en virusinfeksjon i nese og hals (øvre luftveier). Det er vanligvis ufarlig, selv om det kanskje ikke føles slik. Mange typer virus kan...