Atriell

atrieflimmerbehandling

atrieflimmerbehandling

Behandlinger for atrieflimmer inkluderer medisiner for å kontrollere hjertefrekvensen og redusere risikoen for hjerneslag, og prosedyrer som kardioversjon for å gjenopprette normal hjerterytme. Det kan være mulig for deg å bli behandlet av en fastlege, eller du kan bli henvist til en hjertespesialist (en kardiolog).

  1. Hva er den beste behandlingen for atrieflimmer?
  2. Hva er førstelinjebehandling for atrieflimmer?
  3. Hva er den siste behandlingen for atrieflimmer?
  4. Kan du leve et langt liv med atrieflimmer?
  5. Hjelper drikkevann AFib?
  6. Hva er årsaken til AFib?
  7. Hva skal du ikke gjøre hvis du har atrieflimmer?
  8. Hvilken betablokker er best for atrieflimmer?
  9. Hvorfor er AFib verre å ligge?
  10. Hva er det sikreste antiarytmiske medikamentet?
  11. Hvordan kan jeg fikse atrieflimmer hjemme?
  12. Hva er den tryggeste medisinen for AFib?

Hva er den beste behandlingen for atrieflimmer?

Ideelt sett tilbakestilles hjertefrekvensen og rytmen til normal for å behandle atrieflimmer. For å korrigere tilstanden din, kan legene kanskje tilbakestille hjertet ditt til sin vanlige rytme (sinusrytme) ved hjelp av en prosedyre som kalles kardioversjon, avhengig av den underliggende årsaken til atrieflimmer og hvor lenge du har hatt det.

Hva er førstelinjebehandling for atrieflimmer?

Betablokkere og kalsiumkanalblokkere er førstelinjemidler for hastighetskontroll i AF. Disse stoffene kan administreres enten intravenøst ​​eller oralt. De er effektive i hvile og med anstrengelse. Intravenøs diltiazem eller metoprolol brukes ofte til AF med rask ventrikulær respons.

Hva er den siste behandlingen for atrieflimmer?

Nylig godkjente behandlinger

Et nytt legemiddel kalt edoxaban er ryddet for å forhindre blodpropp og hjerneslag hos pasienter med AFib. Edoxoban er også et NOAC (ikke-vitamin K oralt antikoagulasjonsmiddel).

Kan du leve et langt liv med atrieflimmer?

Den gode nyheten er at selv om AF er en langsiktig tilstand, hvis du håndteres riktig, kan du fortsette å leve et langt og aktivt liv. Det er en rekke trinn du kan ta som vil hjelpe deg med å håndtere tilstanden din, redusere risikoen for hjerneslag og lindre eventuelle bekymringer du måtte ha.

Hjelper drikkevann AFib?

Å drikke rikelig med vann hele dagen bidrar til å opprettholde væskenivået i kroppen. Det kan være flere andre grunner til AFib som tretthet, sykdom, trening, medisiner.

Hva er årsaken til AFib?

Avvik eller skade på hjertets struktur er den vanligste årsaken til atrieflimmer. Mulige årsaker til atrieflimmer inkluderer: høyt blodtrykk.

Hva skal du ikke gjøre hvis du har atrieflimmer?

Ekstra sukker i kostholdet ditt kan føre til fedme og høyt blodtrykk, noe som kan utløse anfall av AFib. Andre overraskende sukkerkilder: pastasaus, granola barer og ketchup.

Hvilken betablokker er best for atrieflimmer?

Bisoprolol * eller metoprololsuccinat er førstevalgs betablokkere for pasienter med atrieflimmer, da de foreskrives en gang daglig og ikke krever dosejustering hos pasienter med nedsatt nyrefunksjon. Bisoprolol foretrekkes da det er mer kardioselektivt enn metoprolol og kan forårsake mer bradykardi.

Hvorfor er AFib verre å ligge?

Svar: Det er ikke uvanlig at atrieflimmer (AFib) forekommer om natten. Nervene som styrer pulsen din er vanligvis i hvilemodus, og det er da hvilepulsen din synker. Under disse forholdene kan pacemakeraktivitet fra andre områder enn den normale pacemakeren i hjertet utløse utbruddet av AFib.

Hva er det sikreste antiarytmiske medikamentet?

Dronedaron ble best tolerert av de antiarytmiske legemidlene, med den laveste frekvensen av alvorlige bivirkninger og en betydelig reduksjon i risikoen for hjerneslag. Det er vår praksis å bruke propafenon, flekainid, sotalol og dronedaron som førstelinjebehandling hos pasienter uten strukturell hjertesykdom (tabell 4).

Hvordan kan jeg fikse atrieflimmer hjemme?

Måter å stoppe en A-fib-episode

  1. Pust sakte, dypt. Del på Pinterest Det antas at yoga kan være gunstig for de med A-fib å slappe av. ...
  2. Drikk kaldt vann. Å sakte drikke et glass kaldt vann kan bidra til å stabilisere hjertefrekvensen. ...
  3. Aerob aktivitet. ...
  4. Yoga. ...
  5. Biofeedback trening. ...
  6. Vagale manøvrer. ...
  7. Trening. ...
  8. Spis et sunt kosthold.

Hva er den tryggeste medisinen for AFib?

Kaliumkanalblokkere, som bremser de elektriske signalene som forårsaker AFib:

kald dusj ncbi
Hvorfor kalde dusjer er dårlige for deg? Er det noen vitenskap bak kalde dusjer? Stimulerer kalde dusjer immunforsvaret? Hva betyr kald dusj seksuelt?...
hva har nyrer og hud til felles
Kan nyrer påvirke huden? Forårsaker nyreproblemer mørk hud? Forårsaker nyresykdom hudlesjoner? Er tørr hud et tegn på nyreproblemer? Hva er det første...
behandling av kronisk nyresykdom
Behandlinger kan omfatte medisiner med høyt blodtrykk. ... Medisiner for å senke kolesterolnivået. ... Medisiner for å behandle anemi. ... Medisiner f...