Elev

adiesyndrom

adiesyndrom

Adie syndrom, eller Holmes-Adie syndrom, er en sjelden nevrologisk lidelse som påvirker øyets pupil. Hos de fleste pasienter er pupillen større enn normalt (utvidet) og reagerer sakte som svar på direkte lys. Fraværende eller dårlige seneflekser er også assosiert med denne lidelsen.

  1. Går Adie Pupil bort?
  2. Hva er Ades sykdom?
  3. Hvordan diagnostiseres Adies tonic-elev?
  4. Hva er Adies elev?
  5. Når bør jeg være bekymret for utvidede elever?
  6. Er ulik elevstørrelse en nødsituasjon?
  7. Hva betyr Adies??
  8. Hva får elevene til å bli utvidet hele tiden?
  9. Er store elever dårlige?
  10. Hva forårsaker Adies syndrom?
  11. Hvilke stoffer forårsaker utvidede pupiller?
  12. Hvilke av disse utvidende dråpene varer lengst?

Går Adie Pupil bort?

Noen symptomer kan være progressive. For eksempel har tap av senereflekser en tendens til å utvikle seg, og dette er permanent. Mens pupillen i det berørte øyet generelt er større når personen er yngre, kan den berørte pupillen krympe når personen blir eldre.

Hva er Ades sykdom??

Adie syndrom er en nevrologisk lidelse som påvirker pupillen i øyet og det autonome nervesystemet. Det er preget av det ene øyet med en pupil som er større enn normalt som samler seg sakte i sterkt lys (tonic pupil), sammen med fraværet av dype sene reflekser, vanligvis i akillessenen.

Hvordan diagnostiseres Adies tonic-elev?

Fortynte Pilocarpine øyedråper kan hjelpe til med å diagnostisere Adies elev. De fleste har ingen symptomer fra Adies tonic-elev. Følsomhet overfor sterke lys (fordi eleven ikke trekker seg sammen) er det vanligste symptomet. Synssymptomer er ikke vanlige, men kan omfatte blending eller redusert evne til å fokusere nær.

Hva er Adies elev?

Med Adies pupil er det en unormal pupillrespons på lys. I de fleste tilfeller påvirker det bare ett øye. Den berørte pupillen er vanligvis større enn normalt og samler seg ikke som den skal i nærvær av sterkt lys.

Når bør jeg være bekymret for utvidede elever?

Søk øyeblikkelig medisinsk hjelp (ring 911) hvis du har utvidet pupiller som følge av skade eller assosiert med andre symptomer. Hvis utvidede pupiller er vedvarende eller tilbakevendende eller forårsaker bekymring, må du søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Er ulik elevstørrelse en nødsituasjon?

Hvis en persons pupiller plutselig er forskjellige størrelser, er det best å oppsøke lege. Selv om det ikke alltid er skadelig, kan en plutselig endring indikere alvorlige og farlige medisinske tilstander. Det er spesielt viktig å oppsøke lege hvis endringen skjer etter en skade eller med andre symptomer.

Hva betyr Adies??

: en nevrologisk lidelse som karakteriseres spesielt av en unormalt utvidet pupil, fraværende eller forminskede lysreflekser i øyet, unormal visuell innkvartering og vanligvis nedsatt refleksaktivitet i armer eller ben, som vanligvis forekommer mellom 20 og 50 år og mest rammer ofte kvinner, og det ...

Hva får elevene til å bli utvidet hele tiden?

Dette kan være forårsaket av en skade, psykologiske faktorer, eller når noen tar visse medisiner eller medisiner. Leger refererer noen ganger til mer uttalt mydriasis, når elevene er faste og utvidet, som "blåst pupil." Denne tilstanden kan være et symptom på skade på hjernen fra fysisk traume eller hjerneslag.

Er store elever dårlige?

Når skal du oppsøke legen din

Se legen din eller øyelegen for en undersøkelse hvis elevene dine forstørres og de ikke blir mindre i sterkt lys. Få nødhjelp hvis du har hatt hodeskade og elevene ser større ut, spesielt hvis den ene eleven er større enn den andre. Legen vil undersøke øynene dine.

Hva forårsaker Adies syndrom?

I de fleste tilfeller er den eksakte årsaken til Adies syndrom ukjent (idiopatisk). Det antas at de fleste tilfeller skyldes betennelse eller skade på ciliary ganglion, en klynge av nerveceller som finnes i øyekontakten (bane) like bak øynene, eller skade på post-ganglionic nerver.

Hvilke stoffer forårsaker utvidede pupiller?

Vanlige misbrukte medisiner som utvider elevene inkluderer:

Hvilke av disse utvidende dråpene varer lengst?

Varigheten av vertikal utvidelse av pupillen var kortest med 1% tropicamid (6 timer), deretter 2% homatropin (12 timer), 1% cyklopentolat (12 timer), 1% atropin (24 timer) og lengst i 0,25% hyoscin (96 timer).

influensabehandling
Men hvis du har en alvorlig infeksjon eller har høyere risiko for komplikasjoner, kan legen din foreskrive et antiviralt middel for å behandle influen...
De sjokkerende fordelene med kalde dusjer
Kalddusj fordeler nr. 1 Øk immunfunksjonen. ... Fordeler med kald dusj nr. 2 Reduser depresjon. ... Fordeler med kald dusj nr. 3 Fremskynde stoffskift...
hva har nyrer og hud til felles
Kan nyrer påvirke huden? Forårsaker nyreproblemer mørk hud? Forårsaker nyresykdom hudlesjoner? Er tørr hud et tegn på nyreproblemer? Hva er det første...