Erter

7 imponerende helsemessige fordeler av svartøyede erter

7 imponerende helsemessige fordeler av svartøyede erter

13 fantastiske helsemessige fordeler av svartøyede erter

  1. Hva gjør Black Eyed Peas for kroppen din?
  2. Er Black Eyed Peas en supermat?
  3. Er Black Eyed Peas bra for nyresykdom?
  4. Hvor mange Black Eyed Peas må du spise for lykke til?
  5. Gjør Black Eyed Peas deg til å kutte?
  6. Er Black Eyed Peas anti-inflammatorisk?
  7. Hvorfor er Black Eyed Peas heldig?
  8. Er svartøyede bønner bra for urinsyre?
  9. Hvilke bønner er de sunneste?
  10. Er bønner bra for nyresykdom?
  11. Er svartøyede bønner med høyt kaliuminnhold?
  12. Hvilken sjømat er bra for nyresykdom?

Hva gjør Black Eyed Peas for kroppen din?

Svarteøyer er svært næringsrike og har mange imponerende helsemessige fordeler. Spesielt kan de bidra til å støtte vekttap, forbedre hjertehelsen og fremme fordøyelseshelsen. De er også allsidige, deilige og enkle å innlemme i en rekke oppskrifter som en del av et sunt kosthold.

Er Black Eyed Peas en supermat?

Som andre bønner er sorte erter svært næringsrike og er en god basismat. Svarteøyer er rike på fiber og protein, noe som gjør dem til en utmerket energikilde.

Er Black Eyed Peas bra for nyresykdom?

Kontroll av fosfor er ofte vanskelig for pasienter med nyresvikt. Mat med høy fosfor å eliminere inkluderer: Bønner (røde, svarte og hvite) Svartøyede erter.

Hvor mange Black Eyed Peas må du spise for lykke til?

Tell dine erter

En tradisjon som er vanlig i det sørlige USA er at hver person ved måltidet skal legge igjen tre erter på tallerkenen for å sikre at nyttår blir fylt med flaks, lykke og romantikk.

Gjør Black Eyed Peas deg til å kutte?

Svarte-erter er en flott kilde til løselig fiber, som er et viktig næringsstoff når det gjelder fordøyelseshelsen. Faktisk viser studier at økt inntak av løselig fiber kan bidra til å fremme regelmessighet og øke avføringsfrekvensen hos de med forstoppelse (8).

Er Black Eyed Peas anti-inflammatorisk?

Bønner & Belgfrukter

Disse matvarene bekjemper betennelse fordi de er fylt med antioksidanter og betennelsesdempende forbindelser, fiber og protein. Tilsett minst 2 porsjoner svarte bønner, kikerter, linser, pintobønner, røde bønner eller svartøyede erter i kostholdet ditt per uke.

Hvorfor er Black Eyed Peas heldig?

Heldig nyttårsmat

Ertene, siden de sveller når de er kokte, symboliserer velstand; greenene symboliserer penger; svinekjøtt, fordi grisene roter seg fremover når de fôrer, representerer positiv bevegelse. Maisbrød, som representerer gull, følger også ofte med dette måltidet. Det finnes flere sagn om opprinnelsen til denne skikken.

Er svartøyede bønner bra for urinsyre?

Imidlertid er det noen bønner som er spesielt høye i puriner, så folk med alvorlig gikt vil kanskje unngå dem. Purinrike grønnsaker: Asparges, tørkede bønner (spesielt fava og garbanzo), sopp, erter, spinat.

Hvilke bønner er de sunneste?

De 9 sunneste bønner og belgfrukter du kan spise

  1. Kikerter. Også kjent som garbanzo bønner, er kikerter en stor kilde til fiber og protein. ...
  2. Linser. Linser er en god kilde til vegetarisk protein og kan være gode tillegg til supper og gryteretter. ...
  3. Erter. ...
  4. Nyrebønner. ...
  5. Svarte bønner. ...
  6. Soyabønner. ...
  7. Pinto bønner. ...
  8. Navy Beans.

Er bønner bra for nyresykdom?

Men hvis du er i dialyse, kan disse matvarene legge en ekstra belastning på nyrene dine på grunn av deres høye fosfor- og kaliuminnhold, noe som øker risikoen for problemer. Dette inkluderer plantebaserte proteiner som nøtter og nøttesmør, frø, tørkede bønner (som lima, svarte, hvite og bakte bønner), erter og linser.

Er svartøyede bønner med høyt kaliuminnhold?

Vær forsiktig - Soul-mat inneholder ofte høyt kalium. Unngå sorte øyne, tørkede bønner, kokte greener, spinat, yams og søtpotetpai. Alle inneholder mye kalium.

Hvilken sjømat er bra for nyresykdom?

Laks, tunfisk og annet kaldt vann, fet fisk som inneholder mye omega-3 fettsyrer, kan gi et gunstig tillegg til ethvert kosthold.

forkjølelsessår
Betyr forkjølelsessår at du har en STD? Hva er hovedårsaken til forkjølelsessår? Hva forårsaker forkjølelsessår på leppene? Hvordan blir du kvitt fork...
De sjokkerende fordelene med kalde dusjer
Kalddusj fordeler nr. 1 Øk immunfunksjonen. ... Fordeler med kald dusj nr. 2 Reduser depresjon. ... Fordeler med kald dusj nr. 3 Fremskynde stoffskift...
kald behandling
Kaldemedisiner som fungerer Hold deg hydrert. Vann, juice, klar buljong eller varmt sitronvann med honning hjelper til med å løsne overbelastning og f...