Feber

10 symptomer på gul feber

10 symptomer på gul feber

Tegn og symptomer Gul feber begynner etter en inkubasjonsperiode på tre til seks dager. De fleste tilfeller forårsaker bare en mild infeksjon med feber, hodepine, frysninger, ryggsmerter, tretthet, tap av matlyst, muskelsmerter, kvalme og oppkast..

  1. Hva er tre symptomer på gul feber?
  2. Hva skjer hvis du får gul feber?
  3. Hvilken sykdom forårsaker gul feber?
  4. Hvordan dreper gul feber?
  5. Hvilken del av kroppen angriper gul feber?
  6. Hva er den beste behandlingen mot gul feber?
  7. Eksisterer fortsatt gul feber?
  8. Hvordan kontakter jeg gul feber?
  9. Hvor lang tid er gul feber smittsom?
  10. Hvem fant den virkelige årsaken til gul feber?
  11. Hvordan påvirker gul feber nyrene?
  12. Hva skal vi spise under gul feber?

Hva er tre symptomer på gul feber?

Symptomer på gul feber inkluderer feber, hodepine, gulsott, muskelsmerter, kvalme, oppkast og tretthet. En liten andel av pasientene som får viruset utvikler alvorlige symptomer, og omtrent halvparten av dem dør innen 7 til 10 dager. Viruset er endemisk i tropiske områder i Afrika og Sentral- og Sør-Amerika.

Hva skjer hvis du får gul feber?

Gul feber er en sykdom forårsaket av et virus som spres gjennom myggstikk. Symptomene tar 3–6 dager å utvikle seg og inkluderer feber, frysninger, hodepine, ryggsmerter og muskelsmerter. Omtrent 15% av personer som får gul feber utvikler alvorlig sykdom som kan føre til blødning, sjokk, organsvikt og noen ganger død.

Hvilken sykdom forårsaker gul feber?

Gul feber er en veldig sjelden årsak til sykdom hos amerikanske reisende. Sykdom varierer fra feber med smerter og smerter til alvorlig leversykdom med blødning og gul hud (gulsott). Gul feberinfeksjon diagnostiseres basert på laboratorietesting, en persons symptomer og reisehistorie.

Hvordan dreper gul feber?

Gul feber er en virusinfeksjon som overføres av en bit fra infiserte mygg som ofte finnes i deler av Sør-Amerika og Afrika. Når det overføres til mennesker, kan gulfeberviruset skade leveren og andre indre organer og være potensielt dødelig.

Hvilken del av kroppen angriper gul feber?

Gul feber er en virusinfeksjon som forårsaker skade på lever, nyre, hjerte og mage-tarmkanalen. De viktigste symptomene kan inkludere plutselig feber, gulfarging av huden (gulsott) og blødning. Det forekommer hovedsakelig i Sør-Amerika, De karibiske øyer og Afrika.

Hva er den beste behandlingen mot gul feber?

Det er ingen spesifikk behandling for gul feber, noe som er en grunn til at forebyggende tiltak som vaksinering er så viktige. Støttende behandling er rettet mot å kontrollere symptomene, og inkluderer hvile, væsker og bruk av medisiner for å lindre feber og vondt.

Eksisterer fortsatt gul feber?

Gul feber er kjent for å være til stede i Afrika sør for Sahara og deler av Sør-Amerika. Hvis du bor i et av disse områdene, snakk med legen din om du trenger vaksine mot gul feber.

Hvordan kontakter jeg gul feber?

Gul feber-virus (eller flavivirus) forårsaker gul feber, og det overføres når en infisert mygg biter deg. Mygg blir smittet med viruset når de biter et menneske eller en ape med viruset. Sykdommen kan ikke spres fra en person til en annen.

Hvor lang tid er gul feber smittsom?

Mennesker med gul feber er smittsomme og kan overføre viruset til uinfiserte mygg kort før feber og i tre til fem dager etter symptomdebut..

Hvem fant den virkelige årsaken til gul feber?

Walter Reed oppdaget først at den ble overført via en myggbit mens han studerte gul feber rett utenfor Havana på slutten av konflikten, som var rundt begynnelsen av det 20. århundre. Max Theiler utviklet den første vaksinen mot sykdommen i 1937.

Hvordan påvirker gul feber nyrene?

Gul feber er en hemorragisk tilstand som kan føre til høy feber, blødning i huden og celledød i leveren og nyrene. Hvis nok leverceller dør, oppstår leverskade, noe som fører til gulsott, en tilstand der huden får en gulaktig farge.

Hva skal vi spise under gul feber?

Raske tips

Hva er influensa B?
Hvilken influensa er verre A eller B? Hvordan får du influensa B? Hvor lenge varer influensa B? Hvor smittsom er influensa type B? Hvordan behandles i...
kald behandling
Kaldemedisiner som fungerer Hold deg hydrert. Vann, juice, klar buljong eller varmt sitronvann med honning hjelper til med å løsne overbelastning og f...
Hva er akutt nyresvikt?
Akutt nyreskade (AKI), også kjent som akutt nyresvikt (ARF), er en plutselig episode av nyresvikt eller nyreskade som skjer i løpet av få timer eller ...