Histoplasmose

10 Histoplasmose symptomer

10 Histoplasmose symptomer

Utbredt histoplasmose forårsaker betennelse og irritasjon. Symptomer kan omfatte: brystsmerter, forårsaket av hevelse rundt hjertet. høy feber.
...
Mulige symptomer inkluderer:

  1. Hvordan vet jeg om jeg har histoplasmose??
  2. Hva er de langsiktige effektene av histoplasmose?
  3. Går histoplasmose noen gang?
  4. Kan histoplasmose forsvinne av seg selv?
  5. Viser røntgenstråle histoplasmose?
  6. Hvordan behandles histoplasmose?
  7. Kan du ha histoplasmose i årevis?
  8. Hvor er histoplasmose vanligst?
  9. Hvordan får en person histoplasmose?
  10. Når skal histoplasmose behandles?
  11. Kan histoplasmose påvirke øynene?
  12. Hvor lenge lever histoplasmose sporer?

Hvordan vet jeg om jeg har histoplasmose??

Den vanligste måten helsepersonell tester for histoplasmose er ved å ta en blodprøve eller en urinprøve og sende den til et laboratorium. Helsepersonell kan gjøre bildebehandlingstester som røntgenbilder av brystet eller CT-skanning av lungene.

Hva er de langsiktige effektene av histoplasmose?

Noen mennesker med histoplasmose får også leddsmerter og utslett. Personer som har en lungesykdom, som emfysem, kan utvikle en kronisk form for histoplasmose. Tegn på kronisk histoplasmose kan omfatte vekttap og blodig hoste. Symptomene på kronisk histoplasmose etterligner noen ganger de av tuberkulose.

Går histoplasmose noen gang?

For de fleste vil symptomene på histoplasmose forsvinne innen få uker til en måned. Noen mennesker har imidlertid symptomer som varer lenger enn dette, spesielt hvis infeksjonen blir alvorlig.

Kan histoplasmose forsvinne av seg selv?

I de fleste tilfeller forårsaker histoplasmose milde influensalignende symptomer som dukker opp mellom 3 og 17 dager etter eksponering for soppen. Disse symptomene inkluderer feber, frysninger, hodepine, muskelsmerter, hoste og ubehag i brystet. I disse mildere formene forsvinner de fleste symptomene av seg selv om noen få uker.

Viser røntgenstråle histoplasmose?

En røntgen på brystet (CXR) kan vise at du har en infeksjon, men histoplasmose kan se ut som mange andre tilstander som lungebetennelse, lungekreft eller tuberkulose. En prøve av blodet, slimet (slim) eller andre kroppsvæsker kan dyrkes for å se om soppen vokser i prøven.

Hvordan behandles histoplasmose?

Alvorlige infeksjoner eller spredte tilfeller av histoplasmose krever behandling med soppdrepende medisiner. Itrakonazol (Sporanox, Onmel), flukonazol (Diflucan) og amfotericin B (Ambisome, Amphotec; medisin som er valgt for alvorlig sykdom) er soppdrepende medisiner som behandler histoplasmose.

Kan du ha histoplasmose i årevis?

Kronisk. Kronisk eller langvarig histoplasmose forekommer langt sjeldnere enn den akutte formen. I sjeldne tilfeller kan den spre seg i hele kroppen. Når histoplasmose har spredt seg i hele kroppen din, er det livstruende hvis den ikke behandles.

Hvor er histoplasmose vanligst?

Histoplasma, soppen som forårsaker histoplasmose, lever over hele verden, men det er mest vanlig i Nord-Amerika og Mellom-Amerika.

Hvordan får en person histoplasmose?

Folk kan få histoplasmose etter å ha pustet inn de mikroskopiske soppsporene fra luften. Selv om de fleste som puster inn sporene ikke blir syke, kan de som har feber, hoste og tretthet.

Når skal histoplasmose behandles?

Behandling er vanligvis ikke nødvendig hvis du har et mildt tilfelle av histoplasmose. Men hvis symptomene dine er alvorlige, eller hvis du har den kroniske eller formidlede formen av sykdommen, vil du sannsynligvis trenge behandling med ett eller flere soppdrepende legemidler..

Kan histoplasmose påvirke øynene?

De fleste med aktiv okulær histoplasmose har uklart eller forvrengt syn i ett eller begge øynene. Forvrengt syn er et veldig viktig symptom og bør rapporteres omgående til legen din.

Hvor lenge lever histoplasmose sporer?

OVERLEVNING UTENDE VERT: Histoplasma capsulatum finnes hovedsakelig i nitrogenrike jordarter med en pH mellom 5-10 (1). Fuktig jord ved temperaturer mellom -18 og 37 ° C kan støtte veksten av soppen. Det er kjent at organismer overlever mer enn 10 år i jord. OVERVÅKNING: Monitor for symptomer.

influensa b symptomer 2021
Symptomer på influensa kan omfatte Feber, frysninger (men ikke alle med influensa vil ha feber / frysninger) Hoste. Sår hals. Rennende eller tett nese...
forkjølelsessår wiki
Betyr forkjølelsessår at du har en STD? Hva er årsaken til forkjølelsessår? Hva er en forkjølelsessår Wikipedia? Er forkjølelsessår virkelig ille? Hvo...
Er nasofaryngitt bare forkjølelse?
Nasofaryngitt er ofte kjent som forkjølelse. Leger bruker begrepet nasofaryngitt spesielt for å referere til hevelse i nesegangene og baksiden av hals...