Sjokolade

10 fakta om å spise sjokolade

10 fakta om å spise sjokolade
  1. Hva er noen morsomme fakta om sjokolade?
  2. Som først spiste sjokolade?
  3. Hvem spiste først sjokolade og når?
  4. Hvordan er sjokolade laget fakta?
  5. Hvem er sjokoladeguden??
  6. Hva gjør sjokolade seksuelt med deg?
  7. Hvordan fikk sjokolade navnet sitt?
  8. Når kom sjokolade til Amerika?
  9. Hvor mange insektdeler som er tillatt i sjokolade?
  10. Hvor dyrkes sjokolade i dag?
  11. Hvor mange typer sjokolade er det?
  12. Hvorfor er sjokolade så dyrt?

Hva er noen morsomme fakta om sjokolade?

Morsomme fakta om sjokolade

Som først spiste sjokolade?

De første menneskene som brukte sjokolade var sannsynligvis Olmec av det som i dag er sørøst i Mexico. De bodde i området rundt 1000 f.Kr., og deres ord "kakawa" ga oss ordet "kakao". Dessverre er det alt vi vet. Vi vet ikke hvordan (eller til og med om) Olmec faktisk brukte sjokolade.

Hvem spiste først sjokolade og når?

Sjokolades 4000 år lange historie begynte i det gamle Mesoamerika, dagens Mexico. Det er her de første kakaoplantene ble funnet. Olmec, en av de tidligste sivilisasjonene i Latin-Amerika, var de første som gjorde kakaoplanten til sjokolade. De drakk sjokoladen sin under ritualer og brukte den som medisin.

Hvordan er sjokolade laget fakta?

I sjokoladefabrikken varmes bønnene opp i en brenner som får dem til å brytes ned i små biter. Skjellene fjernes deretter. Bønnens sentre blir deretter malt til en tykk brun væske som er kjent som 'kakao likør'. Dette blandes deretter med melk og sukker.

Hvem er sjokoladeguden??

IXCACAO: MAYAN GODDESS OF CHOCOLATE Historien om gudinnen til sjokolade er lang og komplisert. Hun ble dyrket som en fruktbarhetsgudinne, med forskjellige navn og forskjellige roller i de eldgamle kulturer i Mesoamerica.

Hva gjør sjokolade seksuelt med deg?

Øker blodstrømmen til kjønnsorganer. Sjokolade inneholder L-arginin, en aminosyre som kan være en effektiv naturlig sexforsterker for både kvinner og menn. Det fungerer ved å øke nitrogenoksid og fremme blodstrømmen til dine seksuelle organer, noe som øker følelse, tilfredshet og lyst.

Hvordan fikk sjokolade navnet sitt?

Etymologer sporer opprinnelsen til ordet "sjokolade" til det aztekeriske ordet "xocoatl", som refererte til en bitter drink brygget av kakaobønner. Det latinske navnet på kakaotreet, Theobroma cacao, betyr "Guds mat."

Når kom sjokolade til Amerika?

Sjokolade i de amerikanske koloniene

Sjokolade ankom Florida på et spansk skip i 1641. Det antas at det første amerikanske sjokoladehuset åpnet i Boston i 1682. I 1773 var kakaobønner en stor amerikansk kolonimport og sjokolade ble nytes av folk i alle klasser..

Hvor mange insektdeler som er tillatt i sjokolade?

Ifølge ABC News inneholder den gjennomsnittlige sjokoladebaren åtte insektdeler. Noe mindre enn 60 insektstykker per 100 gram sjokolade (verdt to sjokoladestenger) anses å være trygge for forbruk av Food and Drug Administration. Allergikere sier at de fleste matvarer inneholder naturlige forurensninger.

Hvor dyrkes sjokolade i dag?

Langt fra kakaos innfødte sykdommer og hjem til billig arbeidskraft, er land som Elfenbenskysten, Ghana og Indonesia nå fokus for verdens sjokoladeproduksjon, og dominerer de sentral- og søramerikanske nasjonene. Til tross for Amazonas opprinnelse dyrkes 70 prosent av dagens sjokoladeavling i Afrika.

Hvor mange typer sjokolade er det?

Det er tre hovedtyper sjokolade - hvit sjokolade, melkesjokolade og mørk sjokolade.

Hvorfor er sjokolade så dyrt?

Stigningen i sjokoladeprisene er drevet av den økende kostnaden for kakaobønner, som har steget 18 prosent bare i år. På den ene siden har dårlige avlinger fra store kakaoprodusenter (68 prosent av verdens kakao kommer fra Afrika, ifølge World Cocoa Foundation) begrenset tilgang på bønnene..

skumsjampo mot vuggehetten
Hvilken sjampo er best for holderen? Hva blir kvitt vuggehetten raskt? Gjør sjampo vuggehetten verre? Hvordan bruker du Mustela Foam Shampoo? Kan jeg ...
Hva er en feberblister?
Forkjølelsessår - også kalt feberblærer - er en vanlig virusinfeksjon. De er små, væskefylte blemmer på og rundt leppene dine. Disse blemmene er ofte ...
forkjølelsessårbehandling
Livsstil og hjemmemedisiner Prøv andre forkjølelsessår. Noen reseptfrie preparater inneholder et tørkemiddel, for eksempel alkohol, som kan fremskynde...