Skjoldbruskkjertel

10 Forstørrede symptomer på skjoldbruskkjertelen

10 Forstørrede symptomer på skjoldbruskkjertelen

Symptom: Hevelse i nakken En hevelse eller forstørrelse i nakken er en synlig anelse om at noe kan være galt med skjoldbruskkjertelen. En struma kan forekomme med enten hypotyreose eller hypertyreose. Noen ganger kan hevelse i nakken skyldes skjoldbruskkreft eller knuter, klumper som vokser inne i skjoldbruskkjertelen.

  1. Hva skjer hvis skjoldbruskkjertelen din er stor?
  2. Hvor alvorlig er en forstørret skjoldbruskkjertel?
  3. Hvordan har du det med en forstørret skjoldbruskkjertel?
  4. Skal jeg bekymre meg for forstørret skjoldbruskkjertel?
  5. Hvilken mat er dårlig for skjoldbruskkjertelen?
  6. Er skjoldbruskkjertelen min forstørret?
  7. Hva forårsaker forstørret skjoldbruskkjertel?
  8. Hvordan kan jeg krympe skjoldbruskkjertelen min naturlig?
  9. Hva skjer hvis en struma blir ubehandlet?
  10. Kan en hovent skjoldbruskkjertel forsvinne?
  11. Hvordan sjekker jeg selv skjoldbruskkjertelen?
  12. Hva er symptomene på skjoldbruskkjertel hos kvinner?

Hva skjer hvis skjoldbruskkjertelen din er stor?

En struma (GOI-tur) er en unormal utvidelse av skjoldbruskkjertelen. Skjoldbruskkjertelen din er en sommerfuglformet kjertel som ligger i bunnen av nakken rett under Adams eple. Selv om struma vanligvis er smertefrie, kan en stor struma føre til hoste og gjøre det vanskelig for deg å svelge eller puste.

Hvor alvorlig er en forstørret skjoldbruskkjertel?

Struma er relativt vanlig. De er utbredt hos omtrent 5% av befolkningen i USA. En struma er vanligvis ikke farlig, med mindre den underliggende årsaken til skjoldbruskforstørrelse er skjoldbruskkjertelkreft. Det er viktig å identifisere årsaken til struma for å utelukke kreft.

Hvordan har du det med forstørret skjoldbruskkjertel??

Se etter forstørrelser mens du svelger.

Du kan føle at en skjoldbruskkjertel ruller under fingertuppene eller se den bevege seg med skjoldbruskkjertelen når du svelger. En struma (hevelse) kan sees på den ene siden av skjoldbruskkjertelen, og av og til på begge.

Skal jeg bekymre meg for forstørret skjoldbruskkjertel?

De aller fleste - mer enn 95% - av skjoldbruskkjertelen er godartede (ikke-kreftfremkallende). Hvis det oppstår bekymring for muligheten for kreft, kan legen bare anbefale å overvåke knuten over tid for å se om den vokser. Ultralyd kan bidra til å evaluere en skjoldbruskkjertel og bestemme behovet for biopsi.

Hvilken mat er dårlig for skjoldbruskkjertelen?

Hvilke næringsstoffer er skadelige?

Er skjoldbruskkjertelen min forstørret?

Et nøye blikk i speilet kan hjelpe deg med å oppdage en forstørret skjoldbruskkjertel som trenger legens oppmerksomhet. Vipp hodet bakover, ta en drink med vann, og undersøk nakken din under Adams eple og over kragebeinet mens du svelger. Se etter buler eller fremspring, og gjenta prosessen et par ganger.

Hva forårsaker forstørret skjoldbruskkjertel?

Den vanligste årsaken til utvidelse av skjoldbruskkjertelen er ernæringsmangel av jod som kreves for å produsere skjoldbruskkjertelhormoner. Hvis det ikke er nok jod tilgjengelig, reagerer skjoldbruskkjertelen ved å bli forstørret.

Hvordan kan jeg krympe skjoldbruskkjertelen min naturlig?

Hvis struma er forårsaket av kostholdet ditt, kan disse forslagene hjelpe:

  1. Få nok jod. For å sikre at du får nok jod, bruk jodisert salt eller spis sjømat eller tang - sushi er en god tangkilde - omtrent to ganger i uken. ...
  2. Unngå overflødig jodforbruk.

Hva skjer hvis en struma blir ubehandlet?

Hvis hypotyreose ikke behandles, kan det føre til ulike komplikasjoner, for eksempel: Goiter: Mangelen på skjoldbruskhormon forårsaker konstant stimulering av skjoldbruskkjertelen som til slutt fører til utvidelse. Dette kalles struma. Goiter kan forårsake kosmetiske bekymringer og påvirke pust og svelging.

Kan en hovent skjoldbruskkjertel forsvinne?

En enkel struma kan forsvinne av seg selv, eller bli større. Over tid kan skjoldbruskkjertelen slutte å lage nok skjoldbruskhormon.

Hvordan sjekker jeg selv skjoldbruskkjertelen?

Hvordan ta skjoldbruskkjertelen

  1. Hold et håndholdt speil i hånden din, med fokus på det nedre frontområdet av nakken, over kragebeinene og under stemmeboksen (strupehode). ...
  2. Mens du fokuserer på dette området i speilet, vipp hodet bakover.
  3. Ta en drink med vann mens du vipper hodet bakover og svelger.

Hva er symptomene på skjoldbruskkjertel hos kvinner?

La oss ta en titt på noen av tegnene på problemer med skjoldbruskkjertelen hos kvinner.

forkjølelsessår betydning
Hva forårsaker forkjølelsessår? Hva betyr det når noen har forkjølelsessår? Betyr forkjølelsessår at du har en STD? Hvordan slutter jeg å få forkjølel...
forkjølelse behandling
Kaldemedisiner som fungerer Hold deg hydrert. Vann, juice, klar buljong eller varmt sitronvann med honning hjelper til med å løsne overbelastning og f...
Hva er en nyre cyste?
Nyrecyster er runde væsker som dannes på eller i nyrene. Nyrecyster kan assosieres med alvorlige lidelser som kan svekke nyrefunksjonen. Men oftere er...