Blod

10 årsaker til blodig avføring

10 årsaker til blodig avføring

Hvilke sykdommer og tilstander kan forårsake blod i avføringen (rektal blødning)?

  1. Når skal jeg være bekymret for blod i avføringen?
  2. Hvordan vet du om blod i avføringen er alvorlig?
  3. Er knallrødt blod i avføringen alvorlig?
  4. Hva er den vanligste årsaken til blod i avføring?
  5. Kan stress forårsake blodig avføring?
  6. Kan dehydrering forårsake blod i avføringen?
  7. Hva skal jeg gjøre hvis det er blod i avføringen min?
  8. Forårsaker IBS blod i avføringen?
  9. Hvorfor kaster jeg blod og vondt i magen?
  10. Hvordan ser hemorroide blødning ut?
  11. Hvorfor er det blod når jeg tørker, men ikke på puten?

Når skal jeg være bekymret for blod i avføringen?

Når skal du oppsøke legen for blod i avføringen

Kontinuerlig rektal blødning, store mengder blod i avføringen eller svart eller tjæret avføring kan alle være symptomer på alvorlige sykdommer. I tillegg krever tilstedeværelsen av feber eller overdreven svakhet kombinert med blodig avføring et besøk til legen.

Hvordan vet du om blod i avføring er alvorlig?

Noen symptomer du kan ha med endetarmsblødning kan omfatte:

  1. Følelse av rektal smerte og / eller trykk.
  2. Ser knallrødt blod i eller på avføringen, undertøyet, toalettpapiret eller i toalettskålen.
  3. Å ha avføring som er rød, rødbrun eller svart i fargen.
  4. Å ha avføring som har et tjærelignende utseende.
  5. Opplever mental forvirring.

Er knallrødt blod i avføringen alvorlig?

Lysrødt blod i avføringen indikerer vanligvis at det er blødning i endetarmen eller tykktarmen, noe som kan være et tegn på kreft i tykktarmen eller endetarmen. Rektal blødning kan også være forårsaket av hemoroider.

Hva er den vanligste årsaken til blod i avføring?

Det er mange forhold som kan forårsake blod i avføringen, men de vanligste er hemorroider og analfissurer, små tårer i fôret i anus. Andre vanlige årsaker til blødning i nedre del av mage-tarmkanalen inkluderer: Sår. Tykktarmskreft.

Kan stress forårsake blodig avføring?

Kan stress forårsake endetarmsblødning? Mens stress kan bidra i en rekke magesymptomer, f.eks. fordøyelsesbesvær, variabel tarmvaner og oppblåsthet og kramper, det forårsaker vanligvis ikke rektal blødning.

Kan dehydrering forårsake blod i avføringen?

Det er flere sannsynlige årsaker til mild rektal blødning som ikke krever behandling, for eksempel midlertidig forstoppelse eller hemoroider, samt dehydrering, noe som kan føre til harde avføring som skader anus eller endetarm mens de passerer. I de fleste tilfeller stopper blødningen når den underliggende årsaken er løst.

Hva skal jeg gjøre hvis det er blod i avføringen min?

Avhengig av årsaken kan behandlingen imidlertid innebære enkle ting du kan gjøre alene. Disse inkluderer å spise et fiberrikt kosthold for å lindre forstoppelse som kan forårsake og forverre hemorroider og analfissurer, og ta et Sitz-bad, noe som betyr å sitte i varmt vann for å lindre sprekker og hemorroider.

Forårsaker IBS blod i avføring?

Kan omfatte diaré, forstoppelse, magesmerter, oppblåsthet i magen, kramper, slim i avføring, oppblåsthet og / eller gass. Blod i avføringen og vekttap blir IKKE sett i IBS, og leddsmerter er uvanlige.

Hvorfor kaster jeg blod og vondt i magen?

Inflammatorisk tarmsykdom (IBD) forårsaker kronisk betennelse og sår i fordøyelseskanalen, og blodig avføring er et vanlig symptom. Ulcerøs kolitt og Crohns sykdom er de to vanligste formene for IBD. Du kan ha IBD hvis den blodige avføringen din ledsages av: Diaréanfall som kommer og går.

Hvordan ser hemorroide blødning ut?

Blødende hemorroider oppstår vanligvis etter avføring. En person kan se spor eller striper av blod på vevet etter tørking. Noen ganger kan små mengder blod være synlige i toalettskålen eller i selve avføringen. Blodet fra blødende hemorroider er vanligvis knallrød.

Hvorfor er det blod når jeg tørker, men ikke på puten?

Spotting er en form for blødning fra skjeden. Det oppstår mellom perioder og er så lett at det ikke skal dekke en truseinnlegg eller hygienepute. De fleste oppdager flekker som noen få dråper blod på undertøyet eller toalettpapiret når de tørkes. I de fleste tilfeller bør flekker ikke forårsake bekymring.

Hva forårsaker forkjølelsessår?
Forkjølelsessår (herpes labialis) er små blemmer som vanligvis dannes på leppene eller huden rundt munnen, nesen og haken. De er forårsaket av infeksj...
hvor lenge er forkjølelse smittsom
Du er vanligvis smittsom med forkjølelse 1-2 dager før symptomene dine begynner, og du kan være smittsom så lenge symptomene dine er tilstede - i sjel...
Kroniske nyresykdomssymptomer
Symptomene kan omfatte vekttap og dårlig appetitt. hovne ankler, føtter eller hender - som et resultat av vannretensjon (ødem) kortpustethet. tretthet...