Nevrofibromatose

Hva er nevrofibromatose?

Hva er nevrofibromatose?

Nevrofibromatose er en sjelden genetisk lidelse som forårsaker typisk godartede svulster i nerver og vekst i andre deler av kroppen. Noen mennesker med denne lidelsen har knapt merkbare nevrologiske problemer, mens andre er sterkt berørt.

  1. Hva er forventet levealder for en person med nevrofibromatose?
  2. Hvordan får du nevrofibromatose?
  3. Hva skjer når du har nevrofibromatose?
  4. Kan nevrofibromer fjernes?
  5. Hva skjer hvis nevrofibromatose ikke blir behandlet?
  6. Er nevrofibromatose en funksjonshemning?
  7. Hvordan ser nevrofibromatose ut?
  8. Er nevrofibromatose mer vanlig hos menn eller kvinner?
  9. Er nevrofibromer smertefulle?
  10. Forverres NF1 med alderen?
  11. Er nevrofibromer harde eller myke?
  12. Hvordan påvirker nevrofibromatose øynene?

Hva er forventet levealder for en person med nevrofibromatose?

Hvis det ikke er noen komplikasjoner, er forventet levealder for personer med NF nesten normal. Med riktig utdannelse kan mennesker med NF leve et normalt liv. Selv om utviklingshemming generelt er mild, er NF1 en kjent årsak til hyperaktivitetsforstyrrelse.

Hvordan får du nevrofibromatose?

Nevrofibromatose kan enten være en arvelig lidelse eller et produkt av en genmutasjon. Både NF1 og NF2 er forårsaket av to separate unormale gener og kan arves fra foreldre som har NF eller kan være et resultat av en mutasjon i sædcellene eller eggcellene..

Hva skjer når du har nevrofibromatose?

Svulstene i disse lidelsene er vanligvis ikke-kreftfremkallende (godartede), men noen ganger kan de bli kreftfremkallende (ondartede). Symptomene er ofte milde. Imidlertid kan komplikasjoner av nevrofibromatose inkludere hørselstap, nedsatt læring, hjerte- og blodkarproblemer (kardiovaskulær), synstap og alvorlig smerte..

Kan nevrofibromer fjernes?

Hvis du har nevrofibromer som forårsaker nød, kan du velge å fjerne dem. De er ofte, men ikke alltid dekket av forsikring, Medicare og Medicaid med riktig legedokumentasjon.

Hva skjer hvis nevrofibromatose ikke blir behandlet?

Disse svulstene stammer fra Schwann-celler, som beskytter nervecellene og nevrotransmitterne. Ryggmargs schwannomas er vanlig hos de med NF2. Hvis de ikke behandles, kan de forårsake lammelse.

Er nevrofibromatose en funksjonshemning?

Selv om nevrofibromatose er en alvorlig tilstand, oppgir ikke Social Security Administration (SSA) spesifikt lidelsen som en funksjonshemning. Men symptomene som følger med tilstanden kan gjennomgås for fordeler.

Hvordan ser nevrofibromatose ut?

Vanligvis ser de ut som små gummikuler under huden, ellers kan de stikke ut fra huden. De er vanligvis godartede (ikke-kreftfremkallende) og dukker ofte opp under puberteten og voksenlivet. En person med NF1 kan utvikle bare noen få eller flere - for øyeblikket er det ingen måte å forutsi hvor mange nevrofibromer som vil utvikle seg.

Er nevrofibromatose mer vanlig hos menn eller kvinner?

NF1 er en sjelden lidelse som påvirker menn og kvinner i like mange. NF1 påvirker alle raser og etniske grupper likt og anslås å forekomme hos 1 av 2500 til 3000 fødsler.

Er nevrofibromer smertefulle?

Nevrofibromer vises som en eller flere klumper på eller under huden. De kan være smertefulle eller kløe, men mange forårsaker ingen symptomer. Nevrofibromer som vokser dypt i kroppen, kan forårsake smerte, nummenhet, prikking eller svakhet hvis de presser på nervene.

Forverres NF1 med alderen?

Vanligvis vil voksne med NF1 utvikle flere nevrofibromer over tid. De kan vokse i en periode og deretter slutte å vokse.

Er nevrofibromer harde eller myke?

Nevrofibromer er godartede, myke svulster som involverer celler som omgir nervene. Godartet betyr at de ikke er kreftfremkallende.

Hvordan påvirker nevrofibromatose øynene?

Øyefunn: Øyelokkene kan bli tykkere og uregelmessig formet på grunn av veksten av et neurofibrom [Se figur 2]. Barn med dette øyelokkproblemet er i fare for å utvikle høyt øyetrykk (glaukom) eller lat øye (amblyopi). Pigmenterte flekker på iris kan øke i antall over tid.

nevn symptomene på influensa
Influensa Symptomer feber * eller feber / frysninger. hoste. sår hals. rennende eller tett nese. muskel- eller kroppssmerter. hodepine. tretthet (tret...
10 hjemmemedisiner for feberblærer
Naturlige hjemmemedisiner mot feberblærer Is. Is kan bidra til å behandle betennelse ved å redusere blodstrømmen til området. ... Sitronmelisse (Melis...
Hva er nyresvikt?
Nyresvikt er når nyrene ikke fungerer så bra som de burde. Begrepet nyresvikt dekker mange problemer. Disse problemene kan føre til nyresvikt Nyrene f...