Erytem

Hva er Erythema Multiforme?

Hva er Erythema Multiforme?

Erythema multiforme er en hudreaksjon som kan utløses av en infeksjon eller noen medisiner. Det er vanligvis mildt og forsvinner om noen uker. Det er også en sjelden, alvorlig form som kan påvirke munnen, kjønnsorganene og øynene og kan være livstruende. Dette er kjent som erythema multiforme major.

  1. Hva er årsaken til erythema multiforme?
  2. Hvordan ser erythema multiforme ut?
  3. Er erythema multiforme en autoimmun sykdom?
  4. Går erytem multiforme bort?
  5. Er erythema multiforme en STD?
  6. Hvorfor skjer erytem?
  7. Hva er forskjellen mellom erythema multiforme og Stevens Johnson?
  8. Hvor lenge kan erythema multiforme vare?
  9. Hjelper Benadryl erythema multiforme?
  10. Hvilke medisiner kan forårsake erythema multiforme?
  11. Hvordan tester du for erythema multiforme?

Hva er årsaken til erythema multiforme?

Årsaken til erythema multiforme er ukjent, men det ser ut til å være en allergisk reaksjon som oppstår som svar på medisiner, infeksjoner eller sykdom. Som nevnt ovenfor, vises det ofte i forbindelse med herpes simplex-virus eller med smittsomme organismer som Mycoplasma pneumoniae.

Hvordan ser erythema multiforme ut?

Hvordan ser det ut? Erythema multiforme minor presenterer seg som en utbulende, utslettaktig lesjon som er rød, rosa, lilla eller brun. Det er vanligvis sirkulært, mindre enn 3 centimeter i størrelse, og ligner på en bullseye i utseende. Den ytterste sirkelen har en veldefinert kant, mens sentrum kan være en blemme.

Er erythema multiforme en autoimmun sykdom?

Herpes simplex virus (HSV) -assosiert erythema multiforme (HAEM): en virussykdom med en autoimmun komponent.

Går erytem multiforme bort?

Erythema multiforme forsvinner av seg selv. Hvis årsaken er en infeksjon, kan legen behandle det.

Er erythema multiforme en STD?

Erythema multiforme er en overfølsomhetsreaksjon som vanligvis utløses av infeksjoner, oftest herpes simplex-virus (HSV). Det presenteres med et hudutbrudd preget av en typisk mållesjon. Det kan være slimhinneinvolvering. Det er akutt og selvbegrensende, løser vanligvis uten komplikasjoner.

Hvorfor skjer erytem?

Erytem er en type hudutslett forårsaket av skadede eller betente blodkapillærer. Det oppstår vanligvis som svar på et medikament, sykdom eller infeksjon. Utslettets alvorlighetsgrad varierer fra mild til livstruende.

Hva er forskjellen mellom erythema multiforme og Stevens Johnson?

Lesjonene kan også være diffust erytematøse og er vanligvis ømme for palpasjon. Hovedforskjellen fra EM er at SJS / TEN presenterer en klinisk uvel pasient. Utseendet til lesjonene i SJS / TEN fortsetter vanligvis av en prodromal fase med feber, tretthet og ubehag.

Hvor lenge kan erythema multiforme vare?

Hudtilstanden kan skje om og om igjen, og varer vanligvis i 2 til 4 uker hver gang. Ofte er denne lidelsen forårsaket av herpes simplex-viruset. Det har også vært assosiert med Mycoplasma pnemoniae samt soppinfeksjoner.

Hjelper Benadryl erythema multiforme?

For alle former for erythema multiforme (EM) er den viktigste behandlingen vanligvis symptomatisk, inkludert orale antihistaminer, smertestillende midler, lokal hudpleie og beroligende munnvann (for eksempel oral skylling med varm saltvann eller en løsning av difenhydramin, xylokain og kaopektat).

Hvilke medisiner kan forårsake erythema multiforme?

Visse medisiner kan også føre til at noen utvikler erythema multiforme:

Hvordan tester du for erythema multiforme?

Ingen spesifikke laboratorietester er indikert for å stille diagnosen erythema multiforme (EM), som skal være klinisk ankommet. Det kliniske bildet kan lede laboratorietesting i alvorlige tilfeller. Kulturer er indisert i alvorlige tilfeller og skal hentes fra blod-, sputum- og slimhinneskader.

Hva er influensa B?
Hvordan får du influensa B? Hva er symptomene på influensa B? Hvilken er verre influensa A eller B? Hvor lenge varer influensa B? Hvor smittsom er inf...
influensavirus type b что это
Influensavirus - это оболочечный вирус, характеризующийся наличием сегментированного негативного РНК-генома и нуклеокапсид Он относится к семейству Or...
10 hjemmemedisiner for feberblærer
Naturlige hjemmemedisiner mot feberblærer Is. Is kan bidra til å behandle betennelse ved å redusere blodstrømmen til området. ... Sitronmelisse (Melis...