Smerte

tmj lidelse

tmj lidelse

Temporomandibular joint Du har en ledd på hver side av kjeven. TMJ-lidelser - en type temporomandibular lidelse eller TMD - kan forårsake smerter i kjeveleddet og i musklene som styrer kjevebevegelsen.

  1. Hva er hovedårsaken til TMJ?
  2. Går TMJ lidelse bort?
  3. Hva vil skje hvis TMJ ikke blir behandlet?
  4. Hva kan gjøres for TMJ lidelse?
  5. Er TMJ et medisinsk eller tannproblem?
  6. Hvordan slapper du av TMJ?
  7. Hva kan tannleger gjøre for TMJ?
  8. Hva er forskjellen mellom TMJ og TMD?
  9. Hvor lang tid tar det for TMJ å gro?
  10. Hvordan skal jeg sove hvis jeg har TMJ?
  11. Hvordan føles TMJ-smerter?
  12. Hva er de langsiktige effektene av TMJ?

Hva er hovedårsaken til TMJ?

Slipe eller knytte tennene, noe som legger mye press på leddet. Bevegelse av den myke puten eller skiven mellom kulen og stikkontakten på skjøten. Leddgikt i leddet. Stress, som kan føre til at du strammer ansikts- og kjeve muskler eller knytter tennene.

Går TMJ lidelse bort?

I de fleste tilfeller er symptomer på TMD milde og varer ikke lenge. De pleier å komme og gå uten å bli verre og går vanligvis bort uten legebehandling. Noen mennesker som har TMD utvikler langvarige (kroniske) symptomer. Kroniske smerter eller problemer med å bevege kjeven kan påvirke samtale, spising og svelging.

Hva vil skje hvis TMJ ikke blir behandlet?

Uten behandling kan TMJ forverre smertene, og føre til uutholdelige nivåer som kan kreve medisinsk inngrep. Andre medisinske tilstander: Pasienter med ubehandlet TMJ kan oppleve svekkende smerter i nakke eller kjeve, depresjon, underernæring, eller til og med føre til spiseforstyrrelser som et resultat av smertene..

Hva kan gjøres for TMJ lidelse?

Følgende tips kan hjelpe deg med å redusere symptomer på TMJ-lidelser:

Er TMJ et medisinsk eller tannproblem?

TMJ rammer mer enn dobbelt så mange kvinner (spesielt de i fertil alder) som menn og er den vanligste ikke-tannrelaterte kroniske ansiktssmerten..

Hvordan slapper du av TMJ?

Gjenta små bevegelser for munnåpning og munnlukking flere ganger som oppvarming. Deretter plasserer du fingrene på toppen av de fire fremre tennene. Trekk sakte ned til du føler lett ubehag på den stramme siden av kjeven. Hold i 30 sekunder, og slipp kjeven sakte tilbake til den stirrende stillingen.

Hva kan tannleger gjøre for TMJ?

Behandling fra kjeveortoped kan i mange tilfeller lindre TMJ-symptomer. Hvis TMJ kommer fra tannsliping eller knusing, kan tannlegen din anbefale at du bruker et spesialtilpasset tannlegemiddel. Dette apparatet, ofte kalt en biteplate eller en skinne, vil forhindre at dine øvre tenner sliper mot de nedre tennene.

Hva er forskjellen mellom TMJ og TMD?

TMJ & TMD Se to forskjellige ting

TMJ refererer til selve leddet, mens TMD refererer til de forskjellige forhold og problemer som kan påvirke funksjonen til TMJ.

Hvor lang tid tar det for TMJ å gro?

I de fleste tilfeller er TMJ syndrom selvbegrensende. De fleste symptomene forsvinner i løpet av to uker når kjeven er uthvilt. Det finnes en rekke alternativer for behandling av TMJ-syndrom hjemme. Antiinflammatoriske og smertestillende medisiner som aspirin eller acetaminophen (Tylenol) eller ibuprofen (Motrin, Advil) kan gi lindring.

Hvordan skal jeg sove hvis jeg har TMJ?

Hvis du lider av TMJ-smerter, er det uten tvil det beste alternativet å ligge på ryggen. Nakken og ryggen holder seg i god justering, og det blir ikke lagt noe press på kjeven.

Hvordan føles TMJ-smerter?

Smerter eller ømhet i kjeven, spesielt i leddområdet. Popping / klikk av kjeve (crepitus) Smerter som føles som tannpine. Øresmerter (ørepine) eller lyder av sprekker i ørene.

Hva er de langsiktige effektene av TMJ?

Alt dette kan over tid føre til utvikling av en luftveis søvnforstyrrelse. Denne lidelsen, og følgelig mangel på søvn, kan også føre til andre symptomer som hodepine, nakkesmerter, søvnapné og hjernetåke.

hva er influensa
Influensa er en smittsom luftveissykdom forårsaket av influensavirus som infiserer nese, hals og noen ganger lungene. Det kan føre til mild til alvorl...
influensavirus type b что это
Influensavirus - это оболочечный вирус, характеризующийся наличием сегментированного негативного РНК-генома и нуклеокапсид Он относится к семейству Or...
Hva er forkjølelse?
Forkjølelse er en virusinfeksjon i nese og hals (øvre luftveier). Det er vanligvis ufarlig, selv om det kanskje ikke føles slik. Mange typer virus kan...