Side

Helsefordeler og bivirkninger av elektrokonvulsiv terapi

Helsefordeler og bivirkninger av elektrokonvulsiv terapi
  1. Hva er fordelene med elektrokonvulsiv terapi?
  2. Hva er den vanligste bivirkningen av ECT?
  3. Hva er de langsiktige bivirkningene av ECT?
  4. Hva er de negative bivirkningene av ECT?
  5. Hvem er en god kandidat for ECT?
  6. Hva er suksessgraden for elektrokonvulsiv terapi?
  7. Kan ECT gjøre deg verre?
  8. Dreper ECT hjerneceller?
  9. Endrer ECT din personlighet?
  10. Kan ECT føre til demens?
  11. Hvor mange ECT-behandlinger kan en person ha?
  12. Hva er maksimalt antall ECT-behandlinger?

Hva er fordelene med elektrokonvulsiv terapi?

Elektrokonvulsiv terapi (ECT) kan gi raske, betydelige forbedringer i alvorlige symptomer på flere psykiske helsemessige forhold. ECT brukes til å behandle: Alvorlig depresjon, spesielt når det ledsages av løsrivelse fra virkeligheten (psykose), et ønske om å begå selvmord eller nektelse av å spise.

Hva er den vanligste bivirkningen av ECT?

Den vanligste bivirkningen av ECT er kortvarig hukommelsestap. Noen rapporterer imidlertid at de også har langvarig hukommelsestap. ECT forårsaker også en kort økning i hjertefrekvens og blodtrykk under prosedyren, så det kan ikke anbefales hos personer med ustabile hjerteproblemer.

Hva er de langsiktige bivirkningene av ECT?

Bivirkninger av ECT kan omfatte lett hukommelsestap, bivirkninger ved anestesi, hyper- og hypotensjon og pågående hjerteproblemer gjennom hele livet. Selv om disse bivirkningene er sjeldne og ofte kan forhindres gjennom riktig forhåndsdiagnose, legger de til kontroversen med ECT-terapi..

Hva er de negative bivirkningene av ECT?

Hva er risikoen og bivirkningene av ECT?

Hvem er en god kandidat for ECT?

Mennesker som har hatt ECT tidligere og svart godt, er gode kandidater for ECT. Andre førstelinjeindikasjoner for prosedyren inkluderer personer som er katatoniske eller lider av en form for depresjon kjent som psykotisk depresjon (depresjon assosiert med vrangforestillinger og hallusinasjoner).

Hva er suksessgraden for elektrokonvulsiv terapi?

Hva er suksessgraden for elektrokonvulsiv terapi? ECT er et effektivt medisinsk behandlingsalternativ som hjelper så mange som 80-85 prosent av pasientene som får det.

Kan ECT gjøre deg verre?

ECT kan ha en rolle hos personer som har comorbid depresjon og angst. Noen psykiaters bekymring er at mens ECT kan hjelpe med depressive symptomer, kan det forverre angstsymptomer, inkludert besettelsestanker eller panikkanfall..

Dreper ECT hjerneceller?

Andre funn indikerer at passering av elektrisitet, termiske effekter og forbigående forstyrrelse av blod-hjerne-barrieren under ECS ikke resulterer i strukturell hjerneskade. Konklusjoner: Det er ingen troverdige bevis for at ECT forårsaker strukturell hjerneskade.

Endrer ECT din personlighet?

ECT endrer ikke en persons personlighet, og er heller ikke designet for å behandle de med bare primære "personlighetsforstyrrelser". ECT kan forårsake forbigående korttidsminne - eller ny læring - svekkelse i løpet av ECT, som reverseres helt vanligvis innen en til fire uker etter at et akutt kurs er stoppet.

Kan ECT føre til demens?

Midt i pågående bekymring for at elektrokonvulsiv terapi (ECT) kan påvirke kognisjon, antyder ny forskning at behandlingen ikke øker demensrisikoen hos pasienter, til og med eldre, med affektive lidelser.

Hvor mange ECT-behandlinger kan en person ha?

Vanligvis gis ECT (enten poliklinisk eller poliklinisk) to til tre ganger i uken i totalt seks til tolv økter. Noen pasienter kan trenge flere eller færre behandlinger. Disse øktene forbedrer depresjon hos 70 til 90 prosent av pasientene, en svarprosent som er mye høyere enn antidepressiva.

Hva er maksimalt antall ECT-behandlinger?

Det er viktig å innse at et "kurs" med ECT innebærer en serie behandlinger gitt 2-3 ganger per uke til maksimal forbedring har skjedd. De fleste pasienter trenger 6 til 12 behandlinger totalt.

forkjølelsessår wiki
Betyr forkjølelsessår at du har en STD? Hva er årsaken til forkjølelsessår? Hva er en forkjølelsessår Wikipedia? Er forkjølelsessår virkelig ille? Hvo...
forkjølelse behandling
Kaldemedisiner som fungerer Hold deg hydrert. Vann, juice, klar buljong eller varmt sitronvann med honning hjelper til med å løsne overbelastning og f...
Hva er en nyre cyste?
Nyrecyster er runde væsker som dannes på eller i nyrene. Nyrecyster kan assosieres med alvorlige lidelser som kan svekke nyrefunksjonen. Men oftere er...