Difteri

Årsaker og behandlinger av difteri

Årsaker og behandlinger av difteri

Difteri er en alvorlig infeksjon forårsaket av bakteriestammer som kalles Corynebacterium diphtheriae som lager et gift (gift). Det er giftet som kan føre til at folk blir veldig syke. Difteribakterier spres fra person til person, vanligvis gjennom luftveisdråper, som hoste eller nysing.

  1. Hvordan kan du forhindre difteri naturlig?
  2. Hvilke antibiotika behandler difteri?
  3. Hvordan får du difteri?
  4. Hvordan ble difteri behandlet før antibiotika?
  5. Hvor er difteri oftest funnet?
  6. Kan difteri helbredes?
  7. Hva er hovedårsaken til difteri?
  8. Hvordan behandles difteri i dag?
  9. Hvem er mest sannsynlig å få difteri?
  10. Hvordan kan difteri forebygges?
  11. Hvilket organ er påvirket av difteri?
  12. Hvor lenge er difteri smittsom?

Hvordan kan du forhindre difteri naturlig?

Forebygging av difteri

Immunisering er den beste formen for forebygging. Rutinemessig barneimmunisering og boosterdoser hos voksne hjelper også til å forhindre sykdommen gjennom hele livet. Difterivaksinen som vanligvis gis i kombinasjon med kikhoste- og stivkrampe-vaksiner, er kjent som DTaP-vaksinen..

Hvilke antibiotika behandler difteri?

Antibiotika. De anbefalte antibiotika for respiratorisk eller kutan difteri er enten erytromycin eller penicillin.

Hvordan får du difteri?

Tilstanden spres vanligvis gjennom person-til-person-kontakt eller gjennom kontakt med gjenstander som har bakteriene på seg, for eksempel en kopp eller brukt vev. Du kan også få difteri hvis du er rundt en smittet person når de nyser, hoster eller blåser nesen.

Hvordan ble difteri behandlet før antibiotika?

Effektiv immunisering mot difteri ble påvist tidlig på 1900-tallet etter administrering av en blanding av difteritoksin og antitoksin. På 1920-tallet ble det vist at administrering av varmebehandlet, formalininaktivert toksinvaksine resulterte i beskyttende immunitet.

Hvor er difteri oftest funnet?

Difteri forekommer for tiden oftest i Afrika sør for Sahara, India og Indonesia. I 2015 resulterte det i 2100 dødsfall, ned fra 8000 dødsfall i 1990. I områder der det fremdeles er vanlig, er barn mest berørt.

Kan difteri helbredes?

Før antibiotika var tilgjengelig var difteri en vanlig sykdom hos små barn. I dag kan sykdommen ikke bare behandles, men også forebygges med en vaksine. Difterivaksinen kombineres vanligvis med vaksiner mot stivkrampe og kikhoste (kikhoste).

Hva er hovedårsaken til difteri?

Difteri er en alvorlig infeksjon forårsaket av bakteriestammer som kalles Corynebacterium diphtheriae som lager et gift (gift). Det er giftet som kan føre til at folk blir veldig syke. Difteribakterier spres fra person til person, vanligvis gjennom luftveisdråper, som hoste eller nysing.

Hvordan behandles difteri i dag?

Difteri-behandling i dag innebærer: Bruk av difteri-antitoksin for å stoppe giftet som bakteriene lager fra å skade kroppen. Denne behandlingen er veldig viktig for luftveis difteriinfeksjoner, men den brukes sjelden for difteri hudinfeksjoner. Bruke antibiotika for å drepe og bli kvitt bakteriene.

Hvem er mest sannsynlig å få difteri?

Om difteri

Det påvirker hovedsakelig nese og hals. Barn under 5 år og voksne over 60 år er spesielt utsatt for infeksjon. Mennesker som bor i overfylte eller urene forhold, de som ikke får god næring, og barn og voksne som ikke har oppdatert vaksinasjon, er også i fare.

Hvordan kan difteri forebygges?

Å holde seg oppdatert med anbefalte vaksiner er den beste måten å forhindre difteri. I USA er det fire vaksiner som brukes til å forhindre difteri: DTaP, Tdap, DT og Td. Hver av disse vaksinene forhindrer difteri og stivkrampe; DTaP og Tdap hjelper også til å forhindre kikhoste (kikhoste).

Hvilket organ er påvirket av difteri?

Denne bakterien produserer et gift som kan skade eller ødelegge kroppsvev og organer. En type difteri påvirker halsen og noen ganger mandlene. Infeksjonen kan også påvirke huden og, sjeldnere, slimhinner på andre steder som (øre, kjønnsorganer og konjunktiva).

Hvor lenge er difteri smittsom?

Ubehandlede pasienter som er smittet med difteri-kimen, kan være smittsomme i opptil fire uker. Hvis pasienten blir behandlet riktig, kan den smittsomme perioden begrenses til mindre enn fire dager.

influensabehandling
Men hvis du har en alvorlig infeksjon eller har høyere risiko for komplikasjoner, kan legen din foreskrive et antiviralt middel for å behandle influen...
forkjølelsessårbehandling
Livsstil og hjemmemedisiner Prøv andre forkjølelsessår. Noen reseptfrie preparater inneholder et tørkemiddel, for eksempel alkohol, som kan fremskynde...
Hva er nyresvikt?
Nyresvikt er når nyrene ikke fungerer så bra som de burde. Begrepet nyresvikt dekker mange problemer. Disse problemene kan føre til nyresvikt Nyrene f...