Munn

10 årsaker, symptomer og behandlinger av hånd-fot-og-munn sykdom

10 årsaker, symptomer og behandlinger av hånd-fot-og-munn sykdom
  1. Hva som forårsaker hånd- og klovsyke?
  2. Hva er den beste behandlingen for munn- og klovsyke?
  3. Hvordan behandler du håndfot og munn hos voksne?
  4. Hvordan blir du kvitt hånd- og munnsyke?
  5. Kan jeg fange hånd og munn fra barnet mitt?
  6. Skal jeg gå på jobb hvis barnet mitt har hånd i munnen?
  7. Trenger du å oppsøke lege for hånd- og klovsyke?
  8. Trenger du antibiotika for hånd-og-munn-munn?
  9. Hvordan vet du når hånd-fot-og-munn ikke lenger er smittsom?
  10. Er håndfot og munn verre hos voksne?
  11. Hva er symptomene på HFMD hos voksne?
  12. Hvorfor er munn- og klovsyke så ille?

Hva som forårsaker hånd- og klovsyke?

Hånd-, fot- og munnsykdom er forårsaket av virus som tilhører Enterovirus-familien. Vanlige årsaker til hånd-, fot- og munnsykdom er: Coxsackievirus A16 er vanligvis den vanligste årsaken til hånd-, fot- og munnsykdom i USA. Andre coxsackieviruses kan også forårsake sykdommen.

Hva er den beste behandlingen for munn- og klovsyke?

Det er ingen spesifikk behandling for hånd- og klovsyke. Tegn og symptomer på hånd- og klovsyke rydder vanligvis opp på syv til ti dager. En lokal oral bedøvelse kan bidra til å lindre smertene i magesår.

Hvordan behandler du hånd- og munnhånd hos voksne?

Det er ingen kur og ingen spesifikk behandling for HFMD. OTC-medisiner kan bidra til å lindre smerte og feber hos noen mennesker. Nommende munnvann eller spray kan bidra til å redusere magesmerter.

Hvordan blir du kvitt hånd- og munnsyke?

Tørk av alle overflater som det smittede barnet kommer i kontakt med, ved å bruke desinfiserende servietter eller rengjøringsmidler som inneholder mer enn 60% alkohol. Sørg for å vaske hendene regelmessig med såpe og varmt vann. Hvis såpe og vann ikke er tilgjengelig, bruk et håndrensemiddel som inneholder mer enn 60% alkohol.

Kan jeg fange hånd og munn fra barnet mitt?

HFMD kan enkelt spres fra 1 person til en annen. Det forekommer oftere hos barn yngre enn 10 år. Men hvem som helst kan få det. HFMD blir ofte forvekslet med strep hals fordi symptomene på begge forhold er like.

Skal jeg gå på jobb hvis barnet mitt har hånd i munnen?

Hold deg borte fra jobb, skole eller barnehage til du eller barnet ditt føler deg bedre - det er vanligvis ikke nødvendig å vente til den siste blæren har grodd, forutsatt at du ellers har det bra. Bruk vev for å dekke munnen og nesen når du hoster eller nyser, og legg brukt vev i en søppel så snart som mulig.

Trenger du å oppsøke lege for hånd- og klovsyke?

Hånd-munn- og klovsyke er vanligvis en mindre sykdom som bare forårsaker noen få dager med feber og relativt milde tegn og symptomer. Kontakt legen din dersom magesår eller sår hals hindrer barnet i å drikke væske. Og kontakt legen din dersom tegn og symptomer på barnet ditt forverres etter noen dager.

Trenger du antibiotika for hånd-og-munn-munn?

Antibiotika er ineffektive for hånd-, fot- og munnsykdom

Siden HFMD er en virussykdom, er de ikke effektive. Antibiotika er bare nødvendig hvis sekundær infeksjon av hudlesjoner oppstår.

Hvordan vet du når hånd-fot-og-munn ikke lenger er smittsom?

Hvor lenge er en person med hånd-, fot- og klovsyke smittsom? Noen med denne sykdommen er mest smittsomme i løpet av den første uken, men de kan forbli smittsomme til det blæreaktige utslettet har forsvunnet.

Er håndfot og munn verre hos voksne?

Selv om HFMD vanligvis er mild og selvbegrenset hos både barn og voksne, er det mulig for presentasjonen å være mye mer alvorlig og i sjeldne tilfeller føre til hjernehinnebetennelse. Generelt presenterer HFMD de mye mildere symptomene som er diskutert i denne gjennomgangen, som likevel kan være foruroligende.

Hva er symptomene på HFMD hos voksne?

"Du kan utvikle smertefulle sår i munnen og kløende utslett på hender, føtter, armer, ben, rumpe, kjønnsorganer, mage og rygg." HFMD-tilfeller kan variere fra mild til alvorlig. De er mer sannsynlig å påvirke barn 5 år og yngre, og sykdommen rydder vanligvis helt opp innen 7 til 10 dager.

Hvorfor er munn- og klovsyke så ille?

Foten og munnen er svært smittsom og noen ganger dødelig for dyr, spesielt unge. Det er veldig sjelden sykdommen overføres til mennesker, men den potensielt ødeleggende effekten på bønder på grunn av restriksjoner på dyrebevegelser rundt og ut av landet, betyr at den fryktes bredt..

influensabehandling
Men hvis du har en alvorlig infeksjon eller har høyere risiko for komplikasjoner, kan legen din foreskrive et antiviralt middel for å behandle influen...
nevn symptomene på influensa
Influensa Symptomer feber * eller feber / frysninger. hoste. sår hals. rennende eller tett nese. muskel- eller kroppssmerter. hodepine. tretthet (tret...
9 hjemmemedisiner mot forkjølelse
De beste naturlige forkjølelses- og influensamedisiner Hydrering. Austins anbefaling nummer én for å komme seg raskt fra forkjølelses- eller influensa...